ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ

 

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το μείζον ζήτημα της παραπέρα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της απλήρωτης εργασίας, που έχει ενταθεί με το διορισμό χιλιάδων συμβασιούχων-ημερομίσθιων εκπαιδευτικών από τα ΕΣΠΑ, αφορά όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας εκβιάζει τους συμβασιούχους του ΕΣΠΑ να υπογράψουν τη σύμβαση της ντροπής, για να πληρωθούν αρχές Δεκέμβρη για το μήνα Σεπτέμβρη! Εξακολουθεί δε να ισχύει η προβλεπόμενη από τα ΕΣΠΑ διαδικασία υπογραφής των μηνιαίων ημερομισθίων!

Η κυβέρνηση, με βάση τις κατευθύνσεις Ε.Ε., στα πλαίσια της νέας αντιλαϊκής λαίλαπας που ετοιμάζει, σκοπεύει να συνεχίσει τη νέα απαράδεκτη ελαστική μορφή εργασίας των 5.802 συμβασιούχων αναπληρωτών του ΕΣΠΑ, αλλά και να διευρύνει τα προγράμματα αυτά από την επόμενη χρονιά, άρα να διαλύσει παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Στην ουσία θα χρησιμοποιήσει τα ΕΣΠΑ και την Τοπική Διοίκηση για να καλύψει τις ανάγκες του "νέου" σχολείου με συμβασιούχους, αντί να κάνει μόνιμους διορισμούς. Εκβιάζει δε τους συμβασιούχους ότι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεργία και τη μερική απασχόληση!

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ, ακολουθώντας το συνήθη κυβερνητικό συνδικαλισμό της, "έκλεισε" πολύ γρήγορα το ζήτημα με μία και μόνη κινητοποίηση την οποία "φόρτωσε" στους εκπαιδευτικούς των ΕΣΠΑ, ευχαριστημένη προφανώς από τις διευκρινίσεις του υπουργείου!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καμία αυταπάτη! Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΔ-ΛΑ.ΟΣ, με τη βοήθεια των συμβιβασμένων συνδ. πλειοψηφιών, ετοιμάζουν νέο εργασιακό, μορφωτικό, οικονομικό και ασφαλιστικό μεσαίωνα! Είναι ξεκάθαρο ότι, στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, μόνο δεινά μας περιμένουν. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η συσπείρωση σε ένα ταξικό λαϊκό μέτωπο για την επιβολή ριζικών αλλαγών στην οικονομία και το σχολείο. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι η αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων.

Το ΠΑΜΕ εκπ/κών καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συστρατευτούν με ταξικές δυνάμεις. σ' αυτό το δρόμο, να συμμετέχουν μαζικά στους αγώνες και στις κατά τόπους Γ.Σ. κι εκλογές για την ανάδειξη νέων Δ.Σ. των Συλλόγων, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü        Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους αναπληρωτές, ΥΠΔΒΜΘ και ΕΣΠΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μισθό του νεοδιόριστου 1900 €.

ü        Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών και ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü        Όχι στο "νέο" σχολείο της αγοράς, όχι στα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ).

ü        Για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο Βασικό Σχολείο μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης για όλα τα παιδιά, με μόνιμους εκπαιδευτικούς με πλήρη δικαιώματα, παιδαγωγούς της νέας γενιάς.

 

ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ:         ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦ/ΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ (29/11 12:30),

                  ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (1/12 11:30) ΟΜΟΝΟΙΑ

                              ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 15/12 11π.μ. ΟΜΟΝΟΙΑ