ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

          σας απευθύνομαι ξέροντας πως ζείτε την ίδια δύσκολη κατάσταση με τους εκπαιδευτικούς, με όλο το λαό. Ζούμε μια επίθεση στο εισόδημα και στη ζωή μας που αν δεν την αντιπαλέψουμε, τότε τα παιδιά σας, οι μαθητές μας, θα ζήσουν σε φτώχεια και ανέχεια που δε ζήσαμε για τρεις γενιές.

          Ξέρω πως γνωρίζετε και εκτιμάτε τη δουλειά μου, την οποία κάνω σε δύσκολες συνθήκες και με λίγα μέσα. Αυτή τη δουλειά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια των κομμάτων που μόνο «θεό» τους έχουν το κέρδος των λίγων, προσπαθεί να τη διαστρέψει και από δάσκαλο που διαπαιδαγωγεί ανθρώπους να με κάνει εκπαιδευτή που εκπαιδεύει πειθήνιους δούλους. Να μη διδάσκω στα παιδιά μας την επιστήμη, την αλήθεια και τη γνώση, τις αξίες του λαού μας και τη συλλογικότητα αλλά δεξιότητες χρήσιμες στα αυριανά αφεντικά τους, δουλοπρέπεια και φόβο απέναντι σε αυτά.

          Πακέτο με αυτά έρχεται η διάλυση των δικών μου δικαιωμάτων, όπως και των δικών σας, η κατάργηση της μονιμότητας των εκπαιδευτικών  και η δημιουργία ημερομίσθιων δασκάλων, όπως προβλέπει η σύμβαση εργασίας των νέου τύπου αναπληρωτών που μου επιβάλλουν. Να ταΐζω τα παιδιά μας γνώσεις με την ημέρα δηλαδή, να μην μπορώ να τα παρακολουθήσω στην ανάπτυξή τους και να τα διαπαιδαγωγήσω αλλά να κάνω το μεροκάματο και να φεύγω. Αυτό θέλουν. Δε θα τους περάσει.

          Αλλά δεν έφταναν αυτά! Εδώ και τρεις μήνες κάνω με ευσυνειδησία τη δουλειά μου και αρνούνται να με πληρώσουν. Δε μου καταβάλλουν τα δεδουλευμένα μου, σε μένα και στους συναδέλφους μου αναπληρωτές.

Για να δίνουν τζάμπα λεφτά στους τραπεζίτες έχουν λεφτά, για τους δασκάλους των παιδιών σας όχι!

Η υπομονή μόνο αυτούς εξυπηρετεί. Δε μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα.    

         Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη μαζί με το ΠΑΜΕ, ενάντια στην κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου και στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, που υπογράφουν την εκτέλεσή μας, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και όλων των δικαιωμάτων που κάνανε τη ζωή μας απλώς υποφερτή.

Και από την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη ξεκινάμε επίσχεση εργασίας ώσπου να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας .

        Ξέρω πως με την απουσία μου από τη δουλειά το πρόγραμμα των παιδιών μου και το δικό σας θα αναστατωθεί. Όμως σας το ζητώ για χάρη των παιδιών: Σταθείτε δίπλα μας! Όλοι μαζί ενωμένοι! Ας συναντηθούμε στην απεργία με το ΠΑΜΕ κι ας πολεμήσουμε πλάι-πλάι.  Ζητάμε:

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο το λαό. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά του λαού μας. Ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά μας, όχι να καταρτίζει τους αυριανούς μισθωτούς δούλους. Όχι στο σχολείο της αγοράς.

-Αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζομένων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Είναι και δικά σας αιτήματα. Είναι αγώνας όλων μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Όλοι στην απεργία και σε όλα όσα θα ακολουθήσουν.

Θα σας δω στο σχολείο και στους αγώνες μας.

 

Ένας -ακόμα απλήρωτος- αναπληρωτής του ΕΣΠΑ