ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

 

 

ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ Ε΄ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Αγαπητές , -οί συνάδελφοι

Αφού εξαντλήσαμε ως ΕΣΑΚ-ΔΕΕ κάθε περιθώριο καλής διάθεσης και καλοπιστίας -χωρίς δυστυχώς καμιά ανταπόκριση - για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της ομαλής λειτουργίας του Συλλόγου μας, προκειμένου ο Σύλλογος να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στην απόκρουση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ταλαιπωρεί σχολεία και εκπαιδευτικούς , είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε αλλά και να καταγγείλουμε σε όλα τα μέλη του Ε΄ Συλλόγου την απαράδεκτη ενέργεια 11 μελών του Συλλόγου μας να καταθέσουν δικαστική αγωγή κατά του Ε΄ Συλλόγου με σκοπό την ακύρωση της απόφασης της Γ.Σ. του περασμένου Μαΐου για το απεργιακό ταμείο.

Η δικαστική αγωγή αντικειμενικά υπονομεύει τη λειτουργία του απεργιακού ταμείου του Συλλόγου μας , μια λειτουργία που δεν μπορεί παρά να αφορά όλα τα μέλη του κι αυτό εξασφαλίζεται μόνο από την ενιαία συνδρομή , όπως άλλωστε ισχύει σε δεκάδες συλλόγους της χώρας.

Η πρωτοφανής και αντισυνδικαλιστική αυτή ενέργεια μεθοδεύτηκε και οργανώθηκε από τη ΔΑΚΕ του Συλλόγου μας (οι 6 από τους 11 υπογράφοντες της αγωγής είναι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της) ενώ το περιεχόμενο και η κατάθεση της δικαστικής αγωγής υποστηρίζονται σταθερά από τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Άλλωστε η ΔΑΚΕ το είχε προαναγγείλει σε μια  ανακοίνωσή της τον περασμένο Ιούνη (ανακοίνωση που περιείχε υβριστικότατους χαρακτηρισμούς τόσο για την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ  όσο και για τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Γ.Σ. της 28-5-09). Θυμίζουμε επίσης ότι σ’ αυτήν τη Συνέλευση η λασπολογία και η κατασυκοφάντηση της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ από μέλη της ΔΑΚΕ –δυστυχώς και με το σιγοντάρισμα ορισμένων  μελών της ΠΑΣΚ- ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Αγαπητές , -οί συνάδελφοι

Το ζήτημα δεν είναι στην επιχειρηματολογία της αγωγής που έτσι κι αλλιώς είναι σαθρή και θα καταπέσει στο δικαστήριο(π.χ. οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία για την υπέρογκη συνδρομή- 34 (!) ευρώ φέτος- που καταβάλλει κάθε φυσικό μέλος στη ΔΟΕ όταν μαζί με την ΠΑΣΚ ψηφίζουν κάθε χρόνο την αύξησή της , ενώ στην ΟΛΜΕ  δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ).

Το ζήτημα είναι ότι η δικαστική αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον του Συλλόγου και μάλιστα από μέλη του(!) εισάγει νέα ήθη και πρακτικές στη λειτουργία του Ε΄ Συλλόγου αλλά και ευρύτερα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αναλαμβάνουν  βαρύτατες ευθύνες η ΔΑΚΕ και όσοι υλοποιούν τους σχεδιασμούς της απέναντι στο Σύλλογο αφού μεταφέρουν το πεδίο της συνδικαλιστικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης από τα όργανα και τη Γ.Σ. του Συλλόγου στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων δεν αλλάζουν στα Δικαστήρια. Αλλάζουν από τις ίδιες τις Γ.Σ. , υπάρχουν μάλιστα και καταστατικές προβλέψεις γι’ αυτό ακόμα και για έκτακτες Γ.Σ. αν το αποφασίσει το Δ.Σ. ή το ζητήσει το 1/5 των μελών του Συλλόγου.

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου

·        να κοινοποιήσει την αγωγή σε όλους τους συναδέλφους-μέλη του Συλλόγου μας  αφού τους αφορά άμεσα     

·        να εφαρμόσει την απόφαση της Γ.Σ. της 28-5-09 για τη λειτουργία του απεργιακού ταμείου

 

Καλούμε , τέλος , τη ΔΑΚΕ και τους υπογράφοντες την αγωγή κατά του Συλλόγου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αποσύρουν αυτή την αγωγή.

 

                                                                                                                                  ΝΟΕΜΒΡΗΣ  2009