1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

www.edupame.gr

 

           

Στις 21/1/2012 συνεδρίασε η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και αποφάσισε τα παρακάτω:

 

1.  Για την πραγματοποίηση πανεργατικής απεργίας στις αρχές Φλεβάρη

            Καλεί όλες τις επιτροπές εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, σε όλη την Ελλάδα, κάθε εκπαιδευτικό, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την πραγματοποίηση γενικής, πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας στις αρχές Φλεβάρη.

            Κλικαμώνουμε την πάλη μας με κεντρικό σύνθημα  

«κανένας “κοινωνικός διάλογος”, κανένα νέο αντεργατικό μέτρο, άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των ανέργων τώρα. Όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ, όλες τις επιτροπές του ΠΑΜΕ να οργώσουν κυριολεκτικά τα σχολεία. Να συγκαλέσουν   Διοικητικά Συμβούλια, να πρωτοστατήσουν στην πραγματοποίηση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων, να οργανώσουν την συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, σχολείο το σχολείο, για την αναγκαιότητα της απεργιακής απάντησης στην αντεργατική λαίλαπα. Όλοι και όλες στον αγώνα. Κανένας μόνος του στην κρίση. Καμμιά θυσία - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

 

2.  Για τις εξελίξεις στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ

            Καλεί όλες τις επιτροπές εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενάντια στην την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας-πρόνοιας. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ούτε ένας ανασφάλιστος!

 

3.  Συμμετοχή στη δράση των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες.

            Καλεί όλες τις επιτροπές εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα, κάθε εκπαιδευτικό να ενταχθεί στη δράση των λαϊκών επιτροπών, που ξεδιπλώνεται καθημερινά στις γειτονιές σε όλη την Ελλάδα. Ενάντια στα εξοντωτικά χαράτσια, στην υποχρηματοδότηση των σχολείων, στον υποσιτισμό των μαθητών μας.

            Κανένας χωρίς ρεύμα. Ένας για όλους και όλοι για έναν!

 

 

Αθήνα 21/1/2012