Προς τις ελληνικές πολιτικές και  νεολαίικες οργανώσεις  

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  /  DEV-GENC

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ 8-9 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

                                                                 

Η Επαναστατική Νεολαία (Δεβ- Γκεντς), είναι μια σημαντική πολιτική δύναμη που αγωνίζεται εδώ και 40 χρόνια σε κάθε γωνία της Τουρκίας. Παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες αγωνιστές της έπεσαν θύματα της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, οι αγώνες της Επαναστατικής Νεολαίας δε σταμάτησαν και το επαναστατικό πνεύμα της δε λύγισε ποτέ.    

 Ζούμε σε μια εποχή στην οποία κάθε κομμάτι της νεολαίας γίνεται στόχος των διαφορετικών επιθέσεων του συστήματος. Επειδή γνωρίζουν καλά τη δύναμη της νεολαίας, οι κυβερνώντες πασχίζουν με κάθε μέσο να «ναρκώσουν» τα μυαλά των νέων ώστε να δημιουργήσουν μια γενιά νεολαίας η οποία θα σκύβει το κεφάλι της και θα είναι απομακρυσμένη από τους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες.

Ο φόβος των εξουσιαστών είναι δικαιολογημένος και λογικός από τη μεριά τους γιατί η νεολαία μπορεί, και έχει ήδη αποτελέσει το «φιτίλι» των κοινωνικών εξεγέρσεων και πολιτικών επαναστάσεων.  Ο στόχος τους είναι σαφώς: να συντρίψουν τα μυαλά των νέων στα γρανάζια του συστήματος. Η υποκουλτούρα που επιβάλλουν μέσα και έξω από τις σχολές και τα σχολεία, σα στόχο έχει  να φτιάξουν έναν τύπο ανθρώπου που δεν αμφισβητεί, δε σκέφτεται, δε διεκδικεί, δεν τολμάει. Δηλαδή θέλουν ένα άνθρωπο πνευματικά αιχμάλωτο,  θέλουν ένα άνθρωπο-ρομπότ που επιβιώνει όπως επιτρέπεται από το καθεστώς, ένα σύγχρονο δούλο που αποδέχεται τη μοίρα του.

Η Επαναστατική Νεολαία / Δεβ - Γκεντς, που έπαιξε μέχρι σήμερα ένα καθοριστικό ρόλο στους δημοκρατικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες στην χώρα μας, αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο ενάντια στις προσπάθειες αυτές. Ο τρόπος ζωής και οι πράξεις των αγωνιστών της Δεβ- Γκεντς αποτελούν παράδειγμα ενάντια στον εγωισμό, τον ωφελιμισμό, τον εξευτελισμό, τη διαφθορά, την αποπολιτικοποίηση που γεννάει το σάπιο κατεστημένο αυτό.

Η Δεβ - Γκεντς,  οργανώνει ένα πολιτικό διήμερο στο οποίο θα συμμετάσχουν εκατοντάδες  αγωνιστές απ’ όλη την Τουρκία , συναγωνιστές απ’ άλλες χώρες, καλλιτέχνες και ηθοποιοί που με τις συναυλίες και παραστάσεις τους θα παρουσιάσουν τα παραδείγματα της επαναστατικής λαϊκής τέχνης.

Εμείς, μέλη της  Δεβ – Γκεντς, καλούμε όλους κι όλες, συντρόφους και συντρόφισσές μας, τους διανοουμένους, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συναγωνιστές μας απ’ όλες τις χώρες του κόσμου να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις-συζητήσεις του πολιτιστικού διήμερου που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Μάη 2010, στο παρκο SIBEL YALCIN  στην Κωνσταντινούπολη.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως να επικοινωνήσετε με τον σ. Τζελάλ Ονκογούν στο τηλέφωνο 00 90 531 940 69 94 ή στο mail  devgenckultursenligi@gmail.com.  

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Piyalepaşa Mah. Piyalepaşa Cad. No: 118/3 Okmeydanı / İstanbul

 

 

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ