1«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»:

Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Το θέμα έχει ως εξής: εκλεγμένοι, με τις Παρεμβάσεις, στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο δηλώνουν ανοιχτά πως είναι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ.  Συγκεκριμένα, έστειλαν επιστολή, που αναφέρει: «…Για όλα τα παραπάνω και αφού κάναμε όσα απορρέουν από το ρόλο μας ως μέλη του Δ.Σ. … δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να απεργήσουμε και καταθέτουμε τα χρήματα στο σχολείο μας» (!!!). Φτάνουν στο σημείο, την περικοπή, λόγω Απεργίας, που αποτελεί τιμή για κάθε εργαζόμενο, να την καταθέτουν στο σχολείο για να καλυφθούν οι ελλείψεις, που γεννά η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης!!! Λίγο ακόμα και θα καλέσουν τους εργαζόμενους να μην απεργούν, αλλά να καταθέτουν μέρος του μισθού τους στο ταμείο για την «σωτηρία της Ελλάδας»!!!

Το θέμα έφερε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ το ΠΑΜΕ. Οι εκπρόσωποί των «Παρεμβάσεων» στο Δ.Σ. της ΔΟΕ ανέφεραν απλά ότι δεν «επικροτούν» την στάση τους! Όχι μόνο αρνήθηκαν να καταδικάσουν απερίφραστα την στάση τους, αλλά προσπάθησαν να τη δικαιολογήσουν κιόλας. Δηλαδή, θα μπορούσαν και να την επικροτήσουν;

Φαίνεται πως καθώς η κρίση βαθαίνει και η επίθεση προς τους εργαζόμενους αγριεύει, διαμορφώνονται νέα «ήθη» συνδικαλιστικής στάσης και δεοντολογίας.

Το περιστατικό αυτό είναι χαρακτηριστικό, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Σε πολλούς Συλλόγους, συνδικαλιστικές των Παρεμβάσεων καλούσαν τους συναδέλφους μόνο στα απεργιακά συλλαλητήρια 22/9 και 5/10. Ουκ ολίγες είναι οι φορές που αναπαράγουν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των απεργιών, μηδενίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει όλο το τελευταίο διάστημα!

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Καμιά εμπιστοσύνη στις «Παρεμβάσεις». Είναι δύναμη αφερέγγυα, κινείται «όπου φυσάει ο άνεμος». Και με την απεργία και τους αγώνες και με την απεργοσπασία, όταν τα ποσοστά είναι χαμηλά! Προσαρμόζονται ανάλογα με το ακροατήριο, χωρίς στοιχειώδεις αρχές. Την ώρα που  στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οι «Παρεμβάσεις» πρότειναν τριήμερη απεργία, στη ΔΟΕ δικαιολογούσαν την απεργοσπασία!!! Μπορεί κανείς στα σοβαρά ν’ «ακουμπήσει» πάνω σε μια τέτοια δύναμη;

 

 

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011