1ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

www.edupame.gr

Σ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μέχρι εδώ! Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Πρέπει να σημάνει συναγερμός για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας! Όλοι στην απεργία!

Ετοιμάζουν απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα! Με θράσος λέει ο Πρωθυπουργός πως στόχος της κυβέρνησης είναι «να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια»!!! Μέχρι το 2013 θέλουν να μειώσουν στο μισό τους δημόσιους υπάλληλους. Η ΝΔ πρωτοστατεί, αφού η πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία είναι δική της! Καταργούν και τυπικά τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα.

Τα χαράτσια έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας, τη στιγμή που η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου μειώνεται! Αυτός είναι ο στόχος τους: να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, για να σώσουν το σύστημα.

Με το νέο μισθολόγιο και το σύνολο των μέτρων κάθε εκπαιδευτικός θα χάσει συνολικά πάνω από πέντε μισθούς! Χιλιάδες αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους!

Ρίχνουν τα τελευταία αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων στο «πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων», με αποτέλεσμα να χάνουν άμεσα πάνω από 5 δις ευρώ και με την ρήτρα της τριακονταετίας, να μετατρέπονται κυριολεκτικά σε παλιόχαρτα! Την ίδια στιγμή, χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν την σύνταξη και το εφάπαξ. Ετοιμάζεται νέο «μαχαίρι» σε επικουρικές!

Με τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ η Υγεία εμπορευματοποιείται πλήρως! Χιλιάδες φάρμακα και χιλιάδες εξετάσεις έχουν κοπεί. Όποιος δεν έχει λεφτά θα πεθαίνει κυριολεκτικά στη ψάθα.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με εκρηκτικά προβλήματα. Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά τα παιδιά δεν πήραν βιβλία, τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι χιλιάδες, η μετακίνηση των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί. Οι γονείς καλούνται συνεχώς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όταν η ανεργία ξεπερνάει το 17%, η ανέχεια σπάει κόκαλα!

Το "νέο ψηφιακό" σχολείο της αγοράς σε πλήρη εξέλιξη (αυτοαξιολόγηση, 961 ολοήμερα με αναμορφωμένο πρόγραμμα, 180 πιλοτικά με νέο αναλυτικό πρόγραμμα, ερευνητικές εργασίες). Πρόκειται για σχολείο που είναι φτηνό για το κράτος, ακριβό για τη λαϊκή οικογένεια, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους επιτίθενται καθημερινά στο δημόσιο υπάλληλο. Προκαλούν με δηλώσεις σαν του Λοβέρδου («1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες»)! Κατηγορούν τους δημόσιους υπάλληλους για τα χρέη, τα ελλείμματα, ακόμα και για την καπιταλιστική κρίση! Θέλουν να σπείρουν την έχθρα και το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους, το «διαίρει και βασίλευε».

Η ταξική ενότητα, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη, το «ένας για όλους και όλοι για έναν» είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό, το ΠΑΜΕ πρότεινε σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ:

Να μην πληρώσει ο λαός τα νέα φοροχαράτσια. Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πληρωμή τους. Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στα σχολεία, να αποφασίσουμε οργανωμένα, συλλογικά την άρνηση πληρωμής.

Στη βάση αυτή πρότεινε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία στις 22/9, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να δώσουν αγωνιστική απάντηση. Όλοι μαζί (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝεργασία-Παρεμβάσεις) απέρριψαν την πρόταση και αποφάσισαν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας! Το ίδιο έκανε και η ΔΟΕ στις 15 Ιούνη, μέρα πανελλαδικής-πανεργατικής Απεργίας, που οργάνωσε την απεργοσπασία. Είναι επικίνδυνοι! Πολεμούν την ενότητα και τον συντονισμό των εργαζομένων!

 

Συνάδελφε! Τώρα έχεις πείρα, τώρα ξέρει πως το κόστος του αγώνα είναι πολύ μικρότερο από τις θυσίες που καταβάλλεις καθημερινά! Μην περιμένεις άλλο. Ο αγώνας δεν είναι εύκολος, αλλά είναι μονόδρομος, έχει αποτέλεσμα, σε φοβούνται. Ατομική λύση δεν υπάρχει. Πάρε μέρος στην Απεργία, συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ.

Μέχρι εδώ!

Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος. Δωρεάν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις για όλους.  Δωρεάν βιβλία εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Να καταβληθούν τώρα το εφάπαξ και οι συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους. Όχι στο νέο μισθολόγιο-2000 ευρώ μεικτά μισθός στο νεοδιόριστο.

 

Καμία θυσία- την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

13 Σεπτέμβρη 2011