1ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

10:00 ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο του Δημοσίου. 2000 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο

ΟΧΙ στην αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο

ΟΧΙ στη νέα φορολογική επιδρομή, αφορολόγητο όριο τα 40.000 ευρώ για το ζευγάρι, με προσαύξηση 5000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

ΟΧΙ στον εκπαιδευτικό «Καλλικράτη», στο νέο σχολείο της αγοράς

ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις-στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

 

Η επίθεση στη ζωή μας κλιμακώνεται. Με πρόσχημα τα νέα ελλείμματα η κυβέρνηση, με την συμφωνία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δυναμώνει την επίθεση.

Μην αναγνωρίζεις το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα σαν δικό σου. Δεν έχεις καμία ευθύνη. Το χρέος είναι όλο «παράνομο», αποτυπώνει τις προκλητικές επιδοτήσεις των καπιταλιστών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, τους υπέρογκους νατοϊκούς εξοπλισμούς, τις αντιπαραγωγικές δαπάνες των ολυμπιακών αγώνων. Σε ένα χρόνο πάνω από 100 δις ευρώ (!) δόθηκαν στις τράπεζες, ενώ μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας, οι καταθέσεις των ελλήνων καπιταλιστών ανέρχονται στα 600 δις ευρώ (!).

Η κερδοφορία τους προκάλεσε την κρίση. Τώρα, σε καλούν να ξαναπληρώσεις. Δεν έχουν τέλος τα μέτρα. Κάθε λίγο θα παίρνονται και νέα, με πρόσχημα τα ελλείμματα. Θέλουν να τσακίσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να φτάσουν οι μισθοί στο επίπεδο αυτών της Κίνας και της Ινδίας (απόφαση συνόδου Κορυφής 24-25/3).

Δεν σε αφορούν οι τρόποι διαχείρισης του χρέους (κούρεμα, αναδιάρθρωση κλπ…). Αποτελούν τρόπους να ξεπεράσει το σύστημα την κρίση του, απαξιώνοντας ελεγχόμενα μέρος του κεφαλαίου.  

Φέρνουν νέο μισθολόγιο, που προβλέπει 700-800 ευρώ βασικό μισθό. Καταργούν εξ’ ολοκλήρου το 13ο και 14ο μισθό (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας). Καταργούν όλα τα επιδόματα (εξωδιδακτικής απασχόλησης, διδακτικής προετοιμασίας κ.α.). Συνδέουν το μισθό με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα (αλήθεια πως θα γίνει αυτό στους εκπαιδευτικούς;). Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κατέθεσε ήδη νομοσχέδιο στη βουλή, με το οποίο αυξάνει τις ώρες εργασίας στο δημόσιο τομέα από 37.5 σε 40 την εβδομάδα.

Ακόμα και το σημερινό σχολείο σε λίγα χρόνια θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Το «νέο» σχολείο, που θέλει το κεφάλαιο και υλοποιεί η κυβέρνηση, με την συμφωνία ΝΔ-ΛΑΟΣ, γίνεται ακόμα πιο αντιδραστικό, ακόμα πιο αποτελεσματικό στην αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας. Διαστρέφει πλήρως το ρόλο του εκπαιδευτικού και από παιδαγωγό τον μετατρέπει σε μεσάζοντα σκόρπιων δεξιοτήτων, σε φωνή, που πρέπει να υπερασπίζεται την σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, αν θέλει να αξιολογηθεί θετικά.

Καμμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Πάλεψε με το ΠΑΜΕ. Εγκατέλειψε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και αυτές των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ. Γνώριζαν εδώ και χρόνια το τι έρχεται. Έχουν ευθύνη, για το γεγονός πως όχι μόνο δεν προετοίμασαν την αντίδραση των εκπαιδευτικών, από κοινού με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, αλλά υιοθέτησαν κυβερνητικές θέσεις, κινήθηκαν στη λογική του ευρωμονόδρομου, συνέβαλαν στο πέρασμα της κυρίαρχης πολιτικής.

 

Αθήνα, 2/5/2011