ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Αν και τα προβλήματα τρέχουν,

η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. δεν προχωρά!!

 

    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 Και στην πέμπτη συνεδρίαση, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η εκτίμησή μας, πως συγκεκριμένες παρατάξεις δε θέλουν να λειτουργήσει ο σύλλογος σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Ως ΕΣΑΚ-ΔΕΕ απ’ την πρώτη συνεδρίαση (15/11) λαμβάνοντας υπόψη τα εκλογικά αποτελέσματα, καθώς επίσης και τις αποφάσεις της Γ.Σ. του συλλόγου μας, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα του Δημόσιου Σχολείου και των εκπαιδευτικών για καθαρά λειτουργικούς λόγους προτείναμε:

Αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων στα πέντε (όσες και οι παρατάξεις) αξιώματα του ΔΣ. Με βάση αυτή την πρόταση εμείς ως ΕΣΑΚ – ΔΕΕ, θέσαμε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, προτείνοντας συγκεκριμένα το συνάδελφο Θανάση Γκεσούλη και στην πρότασή μας αυτή, επιμένουμε.

Δυστυχώς όμως, οι άλλες παρατάξεις την απέρριψαν στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις!

Πιο συγκεκριμένα:

Η ΔΑΚΕ, δήλωσε ότι ως δεύτερη δύναμη δε θα θέσει  υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.

Η ΠΑΣΚ, αφού έκανε λόγο για…τραυματική εμπειρία απ’ την προηγούμενη χρονιά που δεν προωθήθηκαν οι θέσεις του κλάδου, δήλωσε ότι η στάση της θα είναι…επιφυλακτική. Βλέποντας και κάνοντας ,δηλαδή…και δεν έθεσε υποψηφιότητα. Στην τρίτη μάλιστα ψηφοφορία απείχε!

 Η ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει την ΕΣΑΚ, γιατί όπως επεσήμανε δεν υπάρχει συνεννόηση σε κορυφαία ζητήματα (τώρα το κατάλαβε;), Έτσι ούτε ψήφισε, ούτε και έθεσε δική της υποψηφιότητα.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πρότεινε τη συγκρότηση ενός…αριστερού προεδρείου, αφήνοντας απ’ έξω τις παρατάξεις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και με την προϋπόθεση, βέβαια, να συμφωνήσουμε σε ένα minimum πρόγραμμα (οι αποφάσεις της Γ. Σ. πάνε περίπατο;)!!.Έτσι ούτε ψήφισε, ούτε και έθεσε δική της υποψηφιότητα.

Τελικά, για τη θέση του προέδρου και στις τρεις συνεδριάσεις, υπήρχε μόνο η υποψηφιότητα της ΕΣΑΚ  που πήρε 4 ψήφους στην πρώτη , 5 στη δεύτερη και 4 στην τρίτη συνεδρίαση. Τα υπόλοιπα  μέλη ψήφισαν λευκό. Έτσι δεν εκλέχτηκε πρόεδρος.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το σκηνικό φάνηκε να αλλάζει στην τέταρτη συνεδρίαση (6/12) όπου οι παρατάξεις ΔΑΚΕ- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αναγκάστηκαν κάτω από την πίεση των εξελίξεων να δεχθούν την πρότασή μας για αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Έτσι με τις ψήφους αυτών των παρατάξεων και της ΕΣΑΚ εκλέχτηκαν πρόεδρος ο συν. Θ. Γκεσούλης (ΕΣΑΚ), με 8 ψήφους  και αντιπρόεδρος ο συν.Θ. Αποστολίδης (ΔΑΚΕ),με 7 ψήφους. Για τις θέσεις προέδρου – αντιπροέδρου, ΠΑΣΚ και ΑΡΠ ψήφισαν λευκό.

 Για τη θέση του Γ. Γραμματέα εκλέχτηκε ο συν. Καπράνας Ζήσης(Α.Π.) με 5 ψήφους (η υποψήφια από τη ΔΑΚΕ πήρε 3 ψήφους) αφού απείχε η ΠΑΣΚ και η ΑΡΠ ψήφισε λευκό. Παρ΄ όλα αυτά η ΑΠ δεν αποδέχτηκε το αποτέλεσμα των 5 θετικών ψήφων σε σύνολο 9 ψηφισάντων και παραιτήθηκε από τη θέση του Γ. Γραμματέα.

Στο νέο ραντεβού για συνέχεια της προσπάθειας για συγκρότηση του Δ.Σ. στις 13/12 η ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πριν καλά - καλά ξεκινήσει η συνεδρίαση (με το φόβο της εκλογής της με 6 ψήφους;)απέσυρε την υποψηφιότητά της για τη θέση του Γ. Γραμματέα ,δηλώνοντας ότι δε θα πάρει θέση ευθύνης(!),πιστεύοντας ότι θα της δοθεί έτσι καλύτερα η δυνατότητα να πετροβολεί μαζί με τις υπόλοιπες κεντροαριστερές δυνάμεις(ΠΑΣΚ-ΑΡΠ) την ΕΣΑΚ για την «ανίερη συμμαχία της» με τη ΔΑΚΕ, που λογικό είναι να τρίβει τα χέρια της για τις εξελίξεις στο σύλλογό μας!

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και με ευθύνη των συγκεκριμένων δυνάμεων η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση που προτείναμε και αποδέχτηκε η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Δ. Σ. έμενε στα χαρτιά. Γι αυτό και ως ΕΣΑΚ με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους συναδέλφους που, για μια ακόμη φορά, μας ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη στο Περιστέρι, δηλώσαμε, ότι δεν υφίσταται πλέον πρόεδρος και προτείναμε την πραγματοποίηση ΄Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας (που έγινε αποδεκτή) την Τρίτη 22 του Γενάρη 2008 στις 6 το απόγευμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο για την ενημέρωση των συναδέλφων.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Φαίνεται καθαρά πως, αντίπαλός τους  δεν είναι η πολιτική που γεννά και αναπαράγει τα προβλήματα που, χρόνια τώρα, ταλανίζουν το δημόσιο σχολειό, αλλά και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σ΄ αυτό. Δεν είναι  η πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας, υγείας, της κατεδάφισης του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων κ.ά., πολιτική που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζοντας, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ε.Ε, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αντίπαλός τους είναι η…ΕΣΑΚ- ΔΕΕ  που αντιπαλεύει αυτή την πολιτική, κόντρα στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια.

   

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση επιβάλλεται το νέο Δ.Σ.  να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ σε σώμα. Στη Βουλή συζητιέται ήδη ο νέος αντιλαϊκός, φορομπηχτικός και αντικοινωνικός κρατικός προϋπολογισμός του 2008.Η αντιασφαλιστική επίθεση οξύνεται. Τα σχολεία δέχονται μεγάλες πιέσεις για υποχρεωτικές υπερωρίες, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, συμπτύξεις τμημάτων κλπ. Δεν πάει άλλο.

 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΄΄ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ΄΄, σύλλογος με αγωνιστική ιστορία, πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει σε ταξική κατεύθυνση από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθούν οι ταξικές δυνάμεις της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που ήταν πάντα πρωτοπόρες στους αγώνες του κλάδου και όχι μόνο, για τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ και το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ. Εμείς ως ΕΣΑΚ – ΔΕΕ σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, από όλα τα επίπεδα του συνδ. κινήματος και κύρια «από τα κάτω».

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ 2008 ΣΤΙΣ 18.00  ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜ .ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ)

 

    ΕΜΕΙΣ παλεύουμε για Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο

Πρώτα μόρφωση-μετά ειδίκευση και ύστερα μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα.

    ΑΥΤΟΙ ζητάνε: 12χρονη «υποχρεωτική» εκπαίδευση - κομμάτια

(Δημοτικά-Γυμνάσια-ΙΕΚ-ΚΕΚ-ΛΥΚΕΙΑ-ΕΠΑΛ)  -  υπομόρφωση-κατάρτιση-ανεργία-μερική ζωή και εργασία.                                                                                                                                                      

   ΕΜΕΙΣ λέμε: ΟΧΙ στην αξιολόγηση-νομιμοποίηση της ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών. ΟΧΙ στην αξιολόγηση μοχλό ιδιωτικοποίησηςεμπορευματοποίησης.  ΟΧΙ  στα ευέλικτα σχολεία πολυκαταστήματα της ζώνης των Vodafone-mac.donald-ΦΑΓΕ-Aim,χορηγών της αγοράς . ΟΧΙ στην αποκέντρωση της εκπαίδευσης.

  AYTOI  λένε ΟΧΙ στην αξιολόγησηχειραγώγηση γενικά. Στην κατηγοριοποίηση, δηλαδή λένε ΝΑΙ!

  ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: Η παιδεία υπόθεση λαού και ζωής .

ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΟ ΠΑΜΕ για αντεπίθεσηρήξηανατροπή.

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ