ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την προσπάθεια συγκρότησης του νέου Δ.Σ. του συλλόγου μας

 

Ούτε ψηφίζουν τον υποψήφιο της ΕΣΑΚ για πρόεδρο,

…ούτε υποψηφιότητα βάζουν!

 

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, που με την ψήφο τους ανέδειξαν , για μια ακόμη φορά, την παράταξή μας στην πρώτη θέση στις εκλογές της 8ης του Νοέμβρη 2007 για ανάδειξη νέου Δ. Σ. του συλλόγου μας «Έλλη Αλεξίου». Το θετικό αυτό αποτέλεσμα αποκτά ξεχωριστή σημασία αφού επιτεύχθηκε μέσα σε δύσκολες συνθήκες και ιδιαίτερη συγκυρία.

          Ένας πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που έστησαν μπροστά του και απάντησε αποφασιστικά, απορρίπτοντας το συμβιβασμό, την υποταγή, την ιδιοτέλεια και την απογοήτευση, που προσπαθούν να σπείρουν ανάμεσα στους εργαζόμενους οι ιδεολογικοί, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί εκφραστές του συστήματος.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του συλλόγου μας:

q      Η  ΕΣΑΚ – ΔΕΕ πήρε 174 ψήφους και εξέλεξε 3 μέλη:

     ( Γκεσούλης Θανάσης, Κασσελούρης Θωμάς και Μπάθας Χρήστος).

q      Η ΔΑΚΕ πήρε 141 ψήφους και εξέλεξε 3 μέλη:

     (Ξέρας Δημήτρης, Παπαδάτου Λίτσα και Αποστολίδης Θεόφιλος).

q      Η ΠΑΣΚ πήρε 133 ψήφους και εξέλεξε 2 μέλη:

     (Στάμος Αδάμ και Καρούσος Δημήτρης).

q      Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πήρε 107 ψήφους και εξέλεξε 2 μέλη:

     (Ρήγας Παναγιώτης και Καπράνας Ζήσης).

q      Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(Α.Ρ.Π.) πήρε  43 ψήφους και εξέλεξε  1 μέλος:(Παππά Ιωάννα).

q      Η ΑΣΕ πήρε 42 ψήφους και δεν εξέλεξε κανένα μέλος.

 

Ως ΕΣΑΚ-ΔΕΕ απ’ την πρώτη συνεδρίαση (15/11) λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αποτελέσματα, καθώς επίσης και τις αποφάσεις της Γ.Σ. του συλλόγου μας, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα του Δημόσιου Σχολείου και των εκπαιδευτικών για καθαρά λειτουργικούς λόγους προτείναμε:

Αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων στα πέντε (όσες και οι παρατάξεις) αξιώματα του ΔΣ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας, Ειδ. Γραμματέας και Ταμίας). Αυτό σημαίνει ότι πρώτα επιλέγει η πρώτη σε δύναμη παράταξη ποιο απ’ τα αξιώματα του Δ.Σ. επιθυμεί, στη συνέχεια επιλέγει η δεύτερη παράταξη, μετά η τρίτη κ.ο.κ. Έτσι που η κάθε μια να αναλάβει ένα από αυτά.

Με βάση τα παραπάνω εμείς ως ΕΣΑΚ – ΔΕΕ ,ως πρώτη δύναμη, θέσαμε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, προτείνοντας συγκεκριμένα το συνάδελφο Θανάση Γκεσούλη και στην πρότασή μας αυτή, επιμένουμε.

Δυστυχώς όμως, οι άλλες παρατάξεις, απέρριψαν την πρότασή μας και στην πρώτη και στη δεύτερη συνεδρίαση που έγινε στις 21 του Νοέμβρη!.

Πιο συγκεκριμένα:

Η ΔΑΚΕ, δήλωσε ότι ως δεύτερη δύναμη δεν θα θέσει  υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.

Η ΠΑΣΚ, αφού έκανε λόγο για…τραυματική εμπειρία απ’ την προηγούμενη χρονιά που δεν προωθήθηκαν οι θέσεις του κλάδου, δήλωσε ότι η στάση της θα είναι…επιφυλακτική. Βλέποντας και κάνοντας ,δηλαδή…και δεν έθεσε υποψηφιότητα.

 

Η ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την ΕΣΑΚ, γιατί όπως επεσήμανε δεν υπάρχει συνεννόηση σε κορυφαία ζητήματα(τώρα το κατάλαβε;), Έτσι ούτε ψήφισε, ούτε και έθεσε δική της υποψηφιότητα.

Η Α.Ρ.Π. πρότεινε τη συγκρότηση ενός…αριστερού προεδρείου, αφήνοντας απ’ έξω τις παρατάξεις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και με την προϋπόθεση, βέβαια, να συμφωνήσουμε σε ένα minimum πρόγραμμα (οι αποφάσεις της Γ. Σ. πάνε περίπατο;)!!.Έτσι ούτε ψήφισε, ούτε και έθεσε δική της υποψηφιότητα.

Τελικά, για τη θέση του προέδρου και στις δυο συνεδριάσεις, υπήρχε μόνο η υποψηφιότητα της ΕΣΑΚ  που πήρε 4 ψήφους στην πρώτη και 5 στη δεύτερη συνεδρίαση. Τα υπόλοιπα  μέλη ψήφισαν λευκό. Έτσι δεν εκλέχτηκε πρόεδρος.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Από τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις φάνηκε καθαρά, πως οι συγκεκριμένες παρατάξεις δεν θέλουν να λειτουργήσει ο σύλλογος σε αγωνιστική κατεύθυνση με πρόεδρο απ’ την ΕΣΑΚ. Ούτε ψηφίζουν τον υποψήφιο της ΕΣΑΚ για πρόεδρο, ούτε υποψηφιότητα βάζουν! Θέλουν το Σύλλογο, να λειτουργήσει στα πλαίσια της συναίνεσης και της συναλλαγής. Γι αυτό,  τέτοιο σύλλογο, τους τον χαρίζουμε. Στο χέρι τους είναι, αν μπορούν, ας βάλουν υποψηφιότητα και να τον φτιάξουν.

Φαίνεται καθαρά πως, αντίπαλός τους  δεν είναι η πολιτική που γεννά και αναπαράγει τα προβλήματα που, χρόνια τώρα, ταλανίζουν το δημόσιο σχολειό ,αλλά και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σ΄ αυτό. Δεν είναι  η πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας, υγείας, της κατεδάφισης του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων κ.ά., πολιτική που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζοντας, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ε.Ε, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αντίπαλός τους είναι η…ΕΣΑΚ- ΔΕΕ  που αντιπαλεύει αυτή την πολιτική, κόντρα στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση είναι ανάγκη το νέο Δ.Σ.  να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ σε σώμα. Χτες κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αντιλαϊκός, φορομπηχτικός και αντικοινωνικός κρατικός προϋπολογισμός του 2008.Η αντιασφαλιστική επίθεση οξύνεται. Βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε κηρυγμένους απεργιακούς αγώνες. Δεν πάει άλλο. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΄΄ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ΄΄, σύλλογος με αγωνιστική ιστορία, πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει σε ταξική κατεύθυνση από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθούν οι ταξικές δυνάμεις της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που ήταν πάντα πρωτοπόρες στους αγώνες του κλάδου και όχι μόνο, για τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ και το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Η συγκρότηση του Δ.Σ. δεν είναι ένα απλό διαδικαστικό ζήτημα. Είναι ζήτημα πολιτικό και μας αφορά όλους. Η επόμενη (τρίτη) συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., θα γίνει την Πέμπτη 29/11/2007 στις 8 μ. μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας (Π. Τσαλδάρη 2,στο 1ο Δημ. Σχολείο, τηλ.: 210- 5724139).Να είμαστε όλοι εκεί.

       ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΤΑΞΙΚΑ - ΕΝΩΤΙΚΑ

Που να αποτελούν:

q      Τον πόλο αντίστασης στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. και στο συνδικαλισμό της υποταγής.

q      Δύναμη προβολής και διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών αιτημάτων.

 

Εμείς, ως Ε.Σ.Α.Κ – Δ.Ε.Ε., σ’ αυτήν την κατεύθυνση

θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

                                                                                               22  Νοέμβρη 2007