1

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ

τηλ.:210-2592163  fax: 210-2592156

e-mail: mailbox@gt.kke.gr, http://www.kke.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων

 

            Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση,  με κατεπείγουσες διαδικασίες,  για ψήφιση στην Βουλή,  θα βυθίσει τον λαό μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

               Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του  ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός. Για να καταψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα.

               Ζητά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας δεν δικαιολογείται να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού .

            Το καθένα από τα μέτρα  και όλα μαζί συνολικά  οδηγούν στην σφαγή τα λαϊκά εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων:

-                   Νέες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων κατάργηση αυτών που απέμειναν από τα δώρα. Μείωση ακόμη και των  κατώτερων συντάξεων καθώς και των συντάξεων του ΟΓΑ.

-                   Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.  

-                   Νέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην υγεία και το φάρμακο που κυριολεκτικά βάζουν σε κίνδυνο ακόμη τις ανθρώπινες ζωές.

-                   Καινούργια φοροεπιδρομή  και νέα αβάσταχτα  χαράτσια για τον λαό μας για να στηριχθούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.

            Λένε ψέματα ότι δήθεν οι θυσίες αυτές θα είναι οι τελευταίες. Η κρίση ακόμη δεν έχει πιάσει πάτο. Έρχονται νέα πακέτα όπως δείχνει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  δημοσιονομικής σταθερότητας.  Ούτε  τα μέτρα  είναι προσωρινά. Θα είναι   μόνιμα. Είναι προαπαιτούμενο για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από την δραστική μείωση της τιμής της εργατική δύναμης και της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Αυτή είναι η ανάπτυξη που διακηρύσσουν. Η ανάπτυξη του κεφαλαίου, όποιο μίγμα της διαχείρισης και να προκριθεί,  όποια κυβέρνηση και αν υπάρξει,  θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, τον λαό μας εξαθλιωμένο. Ακόμη και νέο κούρεμα να γίνει θα συνοδευθεί με νέα μνημόνια και νέα δυσβάστακτα αντιλαϊκά - αντεργατικά  μέτρα. Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να διεκδικήσει τη μονομερή διαγραφή όλου του χρέους.

            Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ και τρόικα τρομοκρατούν και εκβιάζουν τον λαό για να υποταχθεί.

            Να σημάνει παντού συναγερμός. Να νεκρώσουν τα πάντα στην απεργία. Να βουλιάξουν οι δρόμοι και οι πλατείες.

            Για να μην περάσουν τα μέτρα.

            Να αποβάλλει κάθε φόβο και μοιρολατρία απέναντι στο ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ.

            Υπάρχει διέξοδος για τον λαό. Είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους και στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, θα κάνει τον λαό ιδιοκτήτη του που πλούτου παράγει και θα αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. 

 

Αθήνα 2/11/2012                                                                       Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ