Πλαίσιο κειμένου: www.edupame.gr

 

Έδειξε γρήγορα το αληθινό της πρόσωπο η κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ Είναι  Αδίστακτο Στο Τσάκισμα Του Δίκιου Των Εργατών

 

ΠΑΜΕ: Ούτε ώρα χαμένη. Οργάνωση και πάλη για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αντίσταση - λαϊκή συμμαχία - αντεπίθεση, είναι ο μόνος δρόμος των εργαζομένων.

Η εργατική τάξη να προετοιμαστεί καλά για νέους, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ö     Το αληθινό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φάνηκε ανάγλυφα, στο υπουργείο Εργασίας, όπου ισχυρές δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με χημικά και με βόμβες κρότου - λάμψης κατά των συγκεντρωμένων εργαζομένων και ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, που διεκδικούν:

o       έκτακτο επίδομα στους ανέργους,

o       πάγωμα των δανείων

o       να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των ανέργων.

 

Η κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας έγινε στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν τα ταξικά σωματεία του κλάδου.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδειξε πως εννοεί τη «συμμετοχή του Πολίτη» κι την «Προστασία του Πολίτη» συνθήματα που χαρακτήρισαν την προεκλογική της καμπάνια.

Ö     Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία, το σύνολο της εργατικής τάξης άμεσα και έμπρακτα να καταδικάσουν και την επίθεση των ΜΑΤ και τους γενικότερους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους μεταλλεργάτες και σε ενιαίο μέτωπο με όλα τα λαϊκά στρώματα, να αποτρέψουν τα αντιλαϊκά - αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα, να συγκρουστούν με τη γενικότερη πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να ανοίξουν δρόμους και για την κατάκτηση του δικαιώματος στην εργασία, στην μόρφωση, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Ö     Οι εργάτες και οι άνεργοι της Ζώνης ζητούσαν δουλειά με δικαιώματα και άκουσαν τον Α. Λοβέρδο να τους δίνει απαντήσεις «καρμπόν» με αυτές που εισέπρατταν από τους υπουργούς της ΝΔ,

Ö     Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Μετά τη σκληρή επίθεση και μέσα σε λίγη ώρα άρχισαν να καταφτάνουν εργάτες άλλων κλάδων, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Γ. Μαρίνος μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. και βουλευτής του ΚΚΕ ο οποίος προπηλακίστηκε με επαίσχυντο τρόπο από της δυνάμεις καταστολής.

Ö     Οι εργατοτεχνίτες αποφάσισαν την κλιμάκωση της πάλης τους, ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα. Την ίδια στιγμή η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν έβγαλε μια ανακοίνωση καταδίκης της κατασταλτικής πρακτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά συνδιαλέγονταν με τον υπουργό εργασίας βάζοντας πλάτη στην αντιεργατική πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., πλουτοκρατίας.

 

Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες

συνδικαλιστικές ηγεσίες.

 

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

 

Ανασύνταξη του κινήματος τώρα!

ΠΑΜΕ ισχυρό! - Δύναμη για τον λαό!