Στον άλλο δρόμο

 

Ορισμένα ενδεικτικά κυβερνητικά μέτρα για την «ανάπτυξη» είναι: Χορήγηση ενισχύσεων στις επιχειρήσεις ύψους 4,3-5,7 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013, φοροαπαλλαγές για τις επενδύσεις, μείωση της φορολόγησης των ΑΕ από 24% σε 20% από 1-1-2011, παράδοση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στο κεφάλαιο, τα ΣΔΙΤ, το ΕΣΠΑ κλπ.

Με το μνημόνιο, η κυβέρνηση παίρνει από το λαό και δίνει στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αυτή η «ανάπτυξη» είναι αντιλαϊκή, στηριγμένη επίσης στους μειωμένους μισθούς, στη δουλειά ως το θάνατο, στη φοροληστεία των εργαζομένων κλπ.

Ο λαός να αρνηθεί να πληρώσει την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η κερδοφορία του κεφαλαίου και η κρατική χρηματοδότησή του.

Να διεκδικήσει επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ' αυτούς, στις οικογένειές τους, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, σταμάτημα των δαπανών για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Να οργανώσει δράση κατά της ακρίβειας, των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων, της ληστείας από τις τράπεζες, κατά της αύξησης της τιμής στο ψωμί, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα τιμολόγια σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, διαγραφή των χρεών των ανέργων και χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων.

Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για κατοικίες λαϊκών οικογενειών, για χρέη φτωχών αγροτών. Ολα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των τροφείων. Διεκδίκηση σταθερής εργασίας σε ασφαλείς συνθήκες, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Χρειάζεται κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός, λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, της γης, του εξωτερικού εμπορίου και χονδρεμπορίου, των τραπεζών. Παραγωγικοί συνεταιρισμοί των φτωχών αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών. Αποδέσμευση της χώρας από ΕΕ και ΝΑΤΟ.