1Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ)

ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η πλειοψηφία της ΔΟΕ με απόφασή της πάνω στο θέμα της αξιολόγησης προτείνει τρόπους στο Υπουργείο για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή από τους εκπαιδευτικούς!!! Να πως έχουν τα πράγματα:

Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε (5/3/2012) εκφράζει δήθεν την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη, «κακή» αξιολόγηση που φέρνει το Υπουργείο και την ίδια ώρα περιγράφει αναλυτικά πως πρέπει να γίνει μια άλλη, δήθεν καλή αξιολόγηση, «που καμιά σχέση δεν έχει με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης».

 

Την στιγμή που ετοιμάζεται συντριπτικό χτύπημα στο δημόσιο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς, την στιγμή που πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες, η πλειοψηφία της ΔΟΕ, ως γνήσιος λαγός, ανοίγει για μια ακόμα φορά δρόμους στο Υπουργείο Παιδείας.

Υποδεικνύει πως πρέπει να γίνει η αξιολόγηση που μας οδηγεί στη σφαγή!

 

Χαρακτηριστικά, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν: «Ο Κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων έχει ταχθεί καθαρά υπέρ της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου…Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και ιδιαίτερα από τα εμπλεκόμενα μέρη είναι, ότι για να εφαρμοστεί και ιδιαίτερα να πετύχει ένα σύστημα αξιολόγησης, πρέπει να συζητηθεί και να τύχει της αποδοχής τόσο από την πλευρά των αξιολογητών, όσο και των αξιολογούμενων. Από το  προϊόν της αξιολογικής διαδικασίας πρέπει να προκύπτει όφελος, ποιότητα και αναβάθμιση της ίδιας της εκπαίδευσης».

Να συνεργαστούν δηλαδή οι εκπαιδευτικοί με αυτούς που τους βάζουν τη θηλιά στο λαιμό, που τους έχουν κάνει τη ζωή κόλαση, που τους οδηγούν στην απόλυση! Αλήθεια, τι όφελος να προκύψει και σε ποια εκπαίδευση με αυτούς που αφήνουν τα παιδιά χωρίς φαΐ και τα σχολεία χωρίς βιβλία;

 

Δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, με τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Είναι μέρος του προβλήματος! Πρέπει να τους τιμωρήσουμε σκληρά, να απαλλαγούμε από αυτούς!  Το ΠΑΜΕ έχει προειδοποιήσει χρόνια γι’ αυτές τις δυνάμεις, για το ρόλο τους.

 

Να γιατί η Α. Διαμαντοπούλου έχει δηλώσει: «Ευχαριστώ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Δεν σας κρύβω ότι πολλές από τις θέσεις που διαμορφώσαμε ως κυβέρνηση, τις πήρα από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ».

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καμία αναμονή, καμία ανοχή. Ακούστε τη φωνή του ΠΑΜΕ!

Δεν υπάρχει καλή και κακή αξιολόγηση. Η αξιολόγηση με όποιο περιτύλιγμα κι αν γίνει είναι ο φερετζές του ταξικού σχολείου και των απολύσεων! Δεν έχει καμιά σχέση με τη λαϊκή ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, επιστημονικά πληρέστερος, πιο ικανός στο να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά.

Θέλουν απολύσεις, «σχολείο ΑΕ» και το δάσκαλο σκυφτό.

Ας αναρωτηθεί κάποιος:

Γίνεται αυτοί που ρημάζουν τη ζωή του λαού, που αφήνουν τα παιδιά χωρίς βιβλία, που με την πολιτική τους θέριεψε η πείνα και ο υποσιτισμός, να νοιάζονται για τη μόρφωση των παιδιών του λαού;

 

Δεν έχουν θέση στον κλάδο και στα σωματεία όσοι διευθυντές γίνουν το εργαλείο της αξιολόγησης στα σχολεία!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ! ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΣΦΑΓΕΙΟ!       

7 Μάρτη 2012