ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΡΟΤΙΑ

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ ,  χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη τη χώρα.

 

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους για :

 

 

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες παλεύουν σήμερα για ζωή με δικαιώματα, ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε. που στόχο έχει το ξεκλήρισμα του μεγάλου μέρους των αγροτών από τα χωράφια τους και της συγκεντροποίηση της παραγωγής στα χέρια των λίγων.

Η Λαϊκή Οικογένεια  καθημερινά μοχθεί , για να τα βγάλει πέρα , σε μια κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται , η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων , έχει όχι μόνο στόχο την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας εις βάρος των φτωχών Λαϊκών στρωμάτων, αλλά και στην εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης-συνενοχής , για να εφαρμόσουν ανώδυνα την αντιλαϊκή τους πολιτική  .

Είναι η ίδια πολιτική που σήμερα ιδιωτικοποιεί την Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες , από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς , μέχρι τα πανεπιστήμια .

Η ίδια πολιτική που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση πετώντας χιλιάδες μαθητές και φοιτητές έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία , χωρίς δικαιώματα , βορά στις διαθέσεις του μεγάλου κεφαλαίου .

 

Τα προβλήματα που βιώνουν η εργατική τάξη , η φτωχομεσαία αγροτιά , οι ΕΒΕ , οι αυτοαπασχολούμενοι , η Λαϊκή Οικογένεια έχουν τις ίδιες αιτίες .

Χρειάζεται να δυναμώσει η συμμαχία και ο κοινός αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου , της Ε.Ε.

 Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών στη Λάρισα , στον Έβρο , στην Κρήτη , στον Βόλο σ’ όλη την Ελλάδα, που καθημερινά μοχθούν στα χωράφια και σήμερα είναι στα ΜΠΛΟΚΑ της ΟΡΓΗΣ , και διεκδικούν μια άλλη ζωή .

Καλούμε τις Ομοσπονδίες , τις Ενώσεις ,τους Συλλόγους Γονέων  σε συμπαράσταση  και αλληλεγγύη προς τους αγωνιζόμενους αγρότες , γιατί η δικαίωση αυτού του αγώνα θα αποτελέσει  προϋπόθεση και εγγύηση για φτηνά και ασφαλή αγροτικά προϊόντα , που θα ικανοποιούν της διατροφικές ανάγκες της χώρας