ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα του πολυνομοσχέδιου για το «νέο σχολείο» και την παιδεία. Η ίδια η κυβέρνηση χαρακτηρίζει την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου ως «βασικό πυλώνα του νέου σχολείου» και των αλλαγών στην εκπαίδευση. Η αυτοαξιολόγηση είναι το βασικό και αναγκαίο εργαλείο που θα σπρώξει τα σχολεία στην αγορά και την ημιμάθεια, θα φορτώσει το κόστος της μόρφωσης στις τσέπες των γονιών, θα ανατρέψει άρδην τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Πάνε πολλά χρόνια, που το Π.Α.ΜΕ. προειδοποιούσε για τα επικείμενα σχέδια της αποκέντρωσης του σχολείου, της διαφοροποίησης του περιεχομένου της παρεχόμενης μόρφωσης, του περάσματος των σχολείων στην πλήρη ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.λπ. Άλλωστε αυτά ήταν ομολογημένα από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ και είχαν μεταφραστεί και στα ... ελληνικά από τις εγχώριες «μεταφραστικές υπηρεσίες» ΕΣΥΠ, ΣΕΒ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κ.λπ.

Τα «κριτήρια αυτοαξιολόγησης» δεν αφήνουν καμία αμφιβολία!

Η αυτοαξιολόγησή τους είναι η αυτοχειρία μας!

Μας καλούν να γίνουμε εκπαιδευτικοί σκυφτοί, υποτακτικοί, παπαγαλάκια, πλασιέ εταιρειών και προγραμμάτων υπό τη διαρκή απειλή της «αξιολόγησης» και «αύριο» (και όχι μεθαύριο) της απόλυσης!

ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

Οργανώνουμε την πάλη από τα κάτω.

Κάθε σχολείο να γίνει μετερίζι του αγώνα!

Απειθαρχούμε στην πράξη! Μπλοκάρουμε τις διαδικασίες!

 Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Η «αυτοαξιολόγησή» τους δεν έχει καμιά σχέση με τη λαϊκή ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, επιστημονικά πληρέστερος, πιο ικανός στο να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά.

Δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για ένα ενιαίο σχολείο, βασικό, υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Δε θέλουν ούτε έναν τέτοιο εκπαιδευτικό, ούτε ένα τέτοιο σχολείο. Θέλουν το «σχολείο Α.Ε.» και το δάσκαλο σκυφτό. Αυτό υπηρετεί το μαστίγιο της «αυτοαξιολόγησης» και το καρότο της «καινοτομίας».

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους μαθητές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε. 

Πάλη για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό

των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

                                                                         Π.Α.ΜΕ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

http://www.esakdeepier.gr/

http://www.edupame.gr//