Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ

 

Mε το καλημέρα της σχολικής χρονιάς, το ΥΠΕΠΘ δίνει εντολή «ο αριθμός των τμημάτων σε κάθε τάξη να προκύπτει σαν πηλίκο του συνολικού αριθμού των μαθητών της τάξης με το τριάντα (30. Σε απλά ελληνικά, 30αρια τμήματα. Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά και οι Προϊστάμενοι των Γραφείων, συνεπής στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής, αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, έσπευσαν με φιρμάνια να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Για μια ακόμα φορά, ακούμε πως το «ταμείο είναι μείον» και οι θυσίες απαραίτητες.

Πρόκειται για το ίδιο έργο που παρακολουθούμε χρόνια, είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Είναι η πολιτική της Ε.Ε., που ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ θυμιατίζουν και στηρίζουν και σύμφωνα με την οποία στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας της Ε.Ε. και στο όνομα του ελλείμματος πρέπει να περικοπούν δαπάνες και μισθοί.

Τι και αν μόνο το τελευταίο εξάμηνο, τα μονοπώλια καρπώθηκαν ποτάμια κρατικού (δηλαδή λαϊκού) χρήματος για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Ενδεικτικά:

·                    28 δις  ευρώ δόθηκαν στις τράπεζες

·                    820.342.664 ευρώ το 2009 δίνονται «για την καταπολέμηση της ανεργίας», δηλαδή χρήματα από τον ΟΑΕΔ (εισφορές εργαζομένων) προς στο κεφάλαιο να προσλάβει ανέργους με συμβάσεις κάποιων μηνών, μετατρέποντας το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Από τα χρήματα αυτά, οι 40.000 θέσεις αφορούν παιδιά 16-17 χρονών που εγκαταλείπουν το σχολείο. Αντί να ενισχυθούν οι οικογένειές τους, ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύουν, η κυβέρνηση προσφέρει στους εργοδότες τσάμπα παιδική εργασία

·                    2,5 δις ευρώ εγκρίθηκαν τον Απρίλιο του 2009 πάλι σαν ενίσχυση των εργοδοτών, για τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας

 

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Έχει όμως σίγουρα τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, η πρόταση για την επιδότηση των εργοδοτών μέσω του ΟΑΕΔ ανήκει στον ίδιο τον πρόεδρό του. Την ίδια στιγμή ό, τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες, για ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για τη μόρφωση και την υγεία (ιός της γρίπης) των παιδιών  της εργατικής τάξης, για μέτρα προστασίας από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές κυριολεκτικά καρατομείται και περισσεύει, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

          Δεν πάει άλλο. Οφείλουμε να αντιδράσουμε οργανωμένα, αποφασιστικά, ταξικά. Να καταδικάσουμε την πολιτική που χρυσώνει το κεφάλαιο και τα κόμματα της Ε.Ε. που την στηρίζουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην πειθαρχήσουν. Επιβάλλουμε στην πράξη τα ολιγομελή τμήματα. Παίρνουμε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 7/9 13:00 στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, από κοινού με την Ομοσπονδία Γονέων.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009