Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Ο αγώνας έφερε τη νίκη για το 28ο Δημοτικό Σχολείο!

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 28ου Δημοτικού Σχολείου και των μαζικών φορέων της εκπαίδευσης της πόλης μας (“Έλλη Αλεξίου”,  Ένωση Γονέων) που κατάφεραν να ανατρέψουν την απόφαση για κλείσιμο του Σχολείου και να το κρατήσουν ανοιχτό!

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας («Ανεξάρτητοι Έλληνες», Χρυσή Αυγή) κλείνει σχολεία και παιδικούς σταθμούς, πετσοκόβει μισθούς συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα την παιδεία και την υγεία, εξαφανίζει την κοινωνική πρόνοια, καταληστεύει το λαό με αβάσταχτους φόρους και χαράτσια, οδηγεί μαζικά το λαό στην ανεργία και στην εξαθλίωση για χάρη των κερδών των τραπεζιτών και του κεφαλαίου συνολικά. Αυτή η πολιτική  μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Η νίκη των μαζικών φορέων της εκπαίδευσης (για ένα επιμέρους πρόβλημα) δείχνει το δρόμο. Μόνο η κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού, η οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία, τα ταξικά συνδικάτα, τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου μπορεί να σταματήσει την αντιλαϊκή λαίλαπα, να καταργήσει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που δένουν το λαό χειροπόδαρα, να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου!

Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχουν οι Περιστεριώτες! Τα πολιτικά κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκή πολιτική ενώ παράλληλα ορκίζονται πίστη στην ΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ) απλά εξαπατούν το λαό. Η υποταγή τους στην ΕΕ, δηλαδή στο κορυφαίο πολιτικό όργανο του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, καθορίζει την πολιτική τους και το ρόλο τους στην προσπάθεια χειραγώγησης του κινήματος και προσαρμογής του μέσα στα όρια του συστήματος.

Κανένας εκβιασμός να μην πιάσει τόπο σε κανέναν εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νεολαίο! ΕΕ και κυβέρνηση επιχειρούν με διλήμματα και εκβιασμούς να πειθαναγκάσουν το λαό να σκύψει το κεφάλι σήμερα, να παραδώσει τα παιδιά του δούλους στα νύχια της πλουτοκρατίας!

Κανένας «διαμεσολαβητής» δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα σε όφελος του λαού! Αυτοί που τάχα συμπαρατάχτηκαν με τους φορείς (Διοίκηση του Δήμου) είναι οι ίδιοι που συμφωνούν με τις συγχωνεύσεις σχολείων, που κλείνουν παιδικούς σταθμούς (δια της συστεγάσεως), που απολύουν εργαζόμενους, που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Ο ίδιος ο λαός να πάρει την τύχη του στα χέρια του! Οργάνωση παντού! Στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στη γειτονιά! Με οργανωμένο αγώνα για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, λαϊκή εξουσία!

Για λαϊκή οικονομία, ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες του λαού και τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, που σήμερα καταστρέφονται και καταληστεύονται από το κεφάλαιο.

Για να εξασφαλίσει ο λαός μόνιμη και σταθερή εργασία, φθηνή και ποιοτική κατοικία, δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνική φροντίδα, μόρφωση, ψυχαγωγία, πολιτιστική δημιουργία.

Το σύστημα με όλους τους μηχανισμούς του (διοικητικούς, πολιτικούς και ιδεολογικούς) επιχειρεί να εμποδίσει τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους! Γιατί ξέρει ότι τότε είναι η αρχή του τέλους της εξουσίας των εκμεταλλευτών!

Τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει τον αποφασισμένο, οργανωμένο, χειραφετημένο λαό! Αυτό το ξέρουν καλά οι εκμεταλλευτές! Γι’ αυτό τους τρομάζει το σύνθημα: «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Είναι καιρός να μεγαλώσουμε τον τρόμο τους!

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ