10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Σύνταγμα 10.00 π.μ.

www.edupame.gr

 

Συνάδελφε-συναδέλφισσα

 

Η επίθεση τους δυναμώνει! Η θύελλα των «100 ημερών» γίνεται τυφώνας! Κάτω από τη μπότα του «Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης» της ΕΕ και της κυβέρνησης ξεθεμελιώνουν εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά, μορφωτικά δικαιώματα.

·         Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε την πάνω από 10% ονομαστική μείωση των μισθών μέσα από την ονομαστική μείωση των επιδομάτων και την αύξηση της φορολογίας σε αυτά.

·         Μειώνεται δραματικά μέχρι 50% το ύψος των συντάξεων μέσα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους (από το μέσο όρος της τελευταίας 5ετίας στο μέσο όρο του εργάσιμου βίου)!

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο, από 5 έως 17 χρόνια. Την ίδια στιγμή που ο ΟΠΑΔ καταρρέει, το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων έφερε το Ταμείο Πρόνοιας στο χείλος του γκρεμού, έτσι ώστε σήμερα να μη μπορεί να δώσει το ΕΦΑΠΑΞ σε 18000 δικαιούχους!

·         Βάλλεται το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία. Με το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» προωθείται η μείωση των μόνιμων διορισμών (από 5000 σε 3000) η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ωρομισθίας, αφού προβλέπεται για το 2010-2011 ότι θα προσληφθούν 7-8 χιλιάδες λιγότεροι αναπληρωτές.

·         Με το σχέδιο «Καλλικράτης» συμπληρώνεται το παζλ του αποκεντρωμένου σχολείου, της πρόσληψης κατά τόπο και σχολείο, της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τις επιχειρήσεις. Με το νέο πλαίσιο για τη «δια βίου μάθηση» εντείνεται η υποκατάσταση της μόρφωσης από τις δεξιότητες, η αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος, χειροτερεύει συνολικά το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών της λαϊκής οικογένειας αλλά και οι όροι εργασίας.

 

Καμιά αυταπάτη-Καμιά αναμονή!

Απέρριψε την ιδεολογική τρομοκρατία και τα ψέματά τους ότι «δεν υπάρχει σάλιο» κι’ ότι «τα μέτρα είναι σκληρά αλλά αναγκαία». Είναι «μανούλες» στη χειραγώγηση και στην εξαπάτηση. Τα μόνα αναγκαία μέτρα είναι αυτά που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

«Σάλιο δεν έμεινε» στις τσέπες των εργαζομένων, ακριβώς επειδή «μουσκέψαν στα κέρδη» οι καπιταλιστές!

 

 

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

 

Στον πόλεμο που μας κήρυξαν κυβέρνηση, ΣΕΒ και Ε.Ε., το ΠΑΜΕ, με ταξικές Ομοσπονδίες–Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, μπήκε μπροστά, οργάνωσε με επιτυχία την απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με έντονο το στοιχείο της αυτοθυσίας και του ηρωισμού, κόντρα σε κάθε «νομιμότητα» απήργησαν ακόμα και εκεί που τυπικά δεν καλύπτονταν. Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ υπονόμευσε την απεργία, οργάνωσε την απεργοσπασία, ενώ η ΟΛΜΕ κινήθηκε στη γραμμή των ελιγμών κηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας! Στην ΑΔΕΔΥ οι δυνάμεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν απεργία κόντρα στο συντονισμό με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (απεργία οποιαδήποτε μέρα εκτός εκείνης που προτείνει το ΠΑΜΕ)!!!

Γύρισε την πλάτη στον κυβερνητικό-συναινετικό συνδικαλισμό που όχι μόνο δεν οργανώνει την πάλη των εργαζομένων αλλά και κάνει πλάτες για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Εγκαταλείψτε μαζικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου. Δουλεύουν για το κεφάλαιο, «σκάβουν το λάκο» των εργαζομένων.

 

Δράσε και εσύ μαζί με το ΠΑΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ:

Ø      Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ø      1900 ευρώ πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Ø      Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30)  και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.

Ø      Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.

Ø      Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση.

Ø      Όχι στο σχέδιο Καλλικράτης και σε κάθε μορφή αποκέντρωσης και διαφοροποίησης της εκπαίδευσης.

Ø      Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ø      Άμεση μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (κατάργηση ΦΠΑ). Κατάργηση των διοδίων.  Άμεση αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της εκπαίδευσης.

 

Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος!

Είναι η αγωνιστική στάση, η δράση στο σωματείο, η συστράστευση με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Δεν εμπιστευόμαστε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Απειθαρχούμε!

 

·        Όλοι στις ΓΣ των ΕΛΜΕ, των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

·        Στην ενιαία επίθεσή τους απαντάμε ΌΛΟΙ οι εργαζόμενοι μαζί με ενιαία και συντονισμένη αντεπίθεση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

·        Κλιμακώνουμε με νέες ΓΣ και απεργιακές κινητοποιήσεις και το Μάρτη και τον Απρίλη.

 

Όλοι και όλες για την επιτυχία της απεργίας.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Μπορούμε!

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Γενάρης 2010