ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 9
 

 

 

 

 

 


ΘΕΜΑ:

«ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.»

 

 

 

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΚΑΛΕΙ τα μέλη σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την ΠΕΜΠΤΗ 24 Νοεμβρίου 2005 και ώρα 8:30 π.μ. στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (Π. Τσαλδάρη 2 - Αγ. Αντώνιος) με τα παρακάτω θέματα, σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού:

α)   Απολογισμός των εργασιών του Δ.Σ.

β)   Απολογισμός της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

γ)   Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

δ)   Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

ε)   Άλλα θέματα που αναφέρονται στην Ημερήσια Διάταξη ή ακόμα που θα ήθελε να προτείνει η Συνέλευση.

 

            Οι υποψήφιοι, είτε σε συνδυασμό, είτε μεμονωμένοι, πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στο Δ.Σ. το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2005 και ώρα 19:00 στα Γραφεία του Συλλόγου (ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. για επικύρωση ψηφοδελτίων). Την ίδια ώρα και μέρα θα συνεδριάσουν και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

            Τα ψηφοδέλτια θα τυπωθούν με ευθύνη του Δ.Σ. και θα κατατεθούν στο Προεδρείο της Γ. Συνέλευσης. Για να μην υπάρξει πρόβλημα κατά την ψηφοφορία, θα πρέπει να έχουμε μαζί μας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την αστυνομική μας ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας και να έχουμε τακτοποιηθεί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

            Για να αρχίσει η Γ.Σ. θα πρέπει να υπάρχει ΑΠΑΡΤΙΑ.

            Γι’ αυτό σας καλούμε να βρίσκεστε στο χώρο της Γ. Συνέλευσης στις 8:30 π.μ.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ:

«ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ»

 

 

 

 

            Η έκτακτη Γ. Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2005 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, με θέμα την εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για απεργιακή κινητοποίηση, αποφάσισε να προτείνει στην ολομέλεια των προέδρων που θα γίνει στις 31/10/2005 (στο ξενοδοχείο NOVOTEL) τα εξής:

 

Α. Διεκδικητικό πλαίσιο

 

l        Κατάργηση των ν. 2525 και 2640. Κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και του διπλού σχολικού δικτύου (Ε.Λ. - ΤΕΕ). Αποδέσμευση του σχολείου από το σύστημα πρόσβασης.

l        Καθιέρωση του Ενιαίου 12χρονου Βασικού Υποχρεωτικού Σχολείου για όλα τα παιδιά. Σχολείο που θα καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Δημιουργία επαγγελματικών «μεταλυκειακών» σχολών ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση των Ι.Ε.Κ. Καθιέρωση Δημόσιου και δωρεάν συστήματος ειδικής αγωγής και ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

l        Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για συνολική και συλλογική ακύρωση στην πράξη της Ε.Ζ. με αποφάσεις Συλλόγων, ΔΣ, ΓΣ, Ενημέρωση των Συλλόγων και Ενώσεων Γονέων για την ευέλικτη ζώνη και τις αναδιαρθρώσεις.

l        Να υψωθεί τώρα ατίθασο μέτωπο αντεπίθεσης στις επιλογές της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου για την εκπαίδευση και την κοινωνία 15% του κρατικού προϋπολογισμού στην παιδεία.

l        Θεσμική κατοχύρωση των 20 μαθητών ανά τμήμα (15 στην Α΄, Β΄ Δημοτικού και Νηπιαγωγείο). Κατάργηση διπλοβάρδιας. Κατάργηση του Καθηκοντολογίου. Επιλογή στελεχών εκπαίδευσης με 100% αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια. Δημοκρατική - συλλογική λειτουργία του σχολείου.

l        Απόρριψη κάθε αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας. Κατάργηση του ν. 2986 και ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Κανείς αξιολογητής στην τάξη. Κατάργηση του ν. 2738.

l        Γνήσιες και ουσιαστικές Σ.Σ.Ε. χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις, σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και για όλα τα θέματα. 1.800 ευρώ ο μισθός του νεοδιόριστου, με 3.600 καταληκτικό. Ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό πλην οικογενειακού και ευθύνης. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Όχι στη σύνδεση του μισθού με το βαθμό και την παραγωγικότητα. Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου.

l        Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό για όλους, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων και κάθε προστατευόμενου μέλους της οικογένειας. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη (οδοντιατρικά, γυαλιά κλπ.). Πλήρη σύνταξη (30/30) στα 30 χρόνια δουλειάς και στο 80% του τελευταίου μισθού. Συνταξιοδότηση σε περίπτωση ανικανότητας ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας. Μείωση των εισφορών των εργαζομένων στην προοπτική της κατάργησής τους. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Όχι στην ιδιωτική ασφάλιση και στα επαγγελματικά ταμεία. Να μη θιγεί η επικουρική σύνταξη. Προστασία της μητρότητας.

l        Δημιουργία ενιαίων παιδαγωγικών πανεπιστημιακών σχολών για την εκπαίδευση του εκπαιδευτικού. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση για όλους, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα. Την επιμόρφωση να την αναλάβουν πανεπιστημιακές σχολές με μόνιμα τμήματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικής έρευνας.

l        Επαναφορά της επετηρίδας και μαζικοί διορισμοί μόνο απ’ αυτήν. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και των πρόσθετων κριτηρίων. Όχι σε κάθε μορφή μερικής απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Να καταργηθεί τώρα ο θεσμός του ωρομίσθιου και του αναπληρωτή.

 

Β. Αγωνιστικό πλαίσιο

l        Πραγματοποίηση 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 10 και 11 του Νοέμβρη 2005.

l        Γ. Συνελεύσεις την πρώτη μέρα της απεργίας (10/11) για εκτίμηση της απεργίας και για παραπέρα αγωνιστική κλιμάκωση.

 

Γ. Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα γίνει στις 12/11/2005 στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως.

 

Η Γ. Συνέλευση

 

 

 

ΘΕΜΑ:

«ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2005-2006»

 

 

 

            Συνάδελφοι,

            Σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με την απόφαση της 74ης Γ.Σ. του κλάδου, η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2005-2006, κατά μέλος, ανέρχεται σε 33,50 €. Απ’ αυτά τα χρήματα τα 3/4 πρέπει να αποδοθούν στη ΔΟΕ, ενώ το 1/4 παραμένει στο Σύλλογο (25 € στη ΔΟΕ και 8,50€ στο Σύλλογο).

            Για διευκόλυνση όλων το ποσό θα παρακρατηθεί από το δώρο των Χριστουγέννων.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ:

«ΨΗΦΙΣΜΑ»

 

 

 

Ψήφισμα

του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου

«Έλλη Αλεξίου»

 

            Με αγανάκτηση και οργή πληροφορηθήκαμε τη σύλληψη του Προέδρου του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας Σιν Γκάρλαντ από τις βρετανικές και ιρλανδικές αρχές ασφαλείας κατά την ώρα που γευμάτιζε με τις ξένες αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Μπέλφαστ.

            Ο Σιν Γκάρλαντ έχει προσφέρει στα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα σημαντική βοήθεια στον αντιδικτατορικό αγώνα του ελληνικού λαού.

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» καταγγέλλει τη βάρβαρη αυτή ενέργεια που πλήττει τα δικαιώματα όλων των λαών της Ευρώπης και καλεί τον ελληνικό λαό να προβληματιστεί και να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για τη στάση των κυβερνήσεων, που υιοθέτησαν τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική νομοθεσία και τη συνεργασία με τις αρχές των Η.Π.Α. για την έκδοση «υπόπτων».

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον ηγέτη του Ιρλανδικού Εργατικού Κόμματος και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΚΩΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

ΣΤΑΜΟΣ ΑΔΑΜ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ:

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ»

 

 

 

Σας διαβιβάζουμε ευχαριστήρια επιστολή της συναδέλφου Τσακαλή - Γενεοπούλου Αναστασίας

 

 

Προς

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιστερίου και

Προς

τους Συναδέλφους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς Περιστερίου

 

 

Τα παιδιά μου Τσακαλής Βασίλης και Τσακαλή Αθηνά και εγώ σας ευχαριστούμε θερμά όλους, που μεριμνήσατε και συμπαρασταθήκατε στο βαρύτατο πένθος μας για το χαμό του πολυαγαπημένου μας πατέρα και συζύγου Κωνσταντίνου Τσακαλή.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Τα παιδιά

Τσακαλής Βασίλης

Τσακαλή Αθηνά

 

Η συνάδελφός σας

Τσακαλή - Γενεοπούλου Αναστασία

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΚΩΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

ΣΤΑΜΟΣ ΑΔΑΜ

 

******************************************************