Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Ορεινές φυσιολατρικές δραστηριότητες

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 1994-95

ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
ΚΑΘΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
«Κορφές», τ. 113, Μάιος-Ιούνιος 1995, σελ. 31 )

28 Ιανουαρίου 1995, ώρα 8.00 το πρωί. Έξω από το 14ο Γυμνάσιο στο Περιστέρι, 50 μαθητές και 3 καθηγητές, οι Δήμος Φιωτάκης, Γιάννης Ταγκαλάκης και Μοσχούλα Πετρή περιμένουμε το λεωφορείο και το συνοδό μας, Αποστόλη Αξαρλή του ΕΟΣ Αχαρνών, για μια ακόμα εξόρμηση. Στόχος το βουνό, αζιμούθιο 180° στροφή από την καθημερινότητα! Προορισμός μας η Πάρνηθα και συγκεκριμένα ο «Γύρος της Αρκούδας» και διάφορες δραστηριότητες στο καταφύγιο ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ.
Στις 8.30 αφήνουμε το Περιστέρι και ξεκινάμε την ημερήσια απόδρασή μας από την πόλη. Στο δρόμο πήραμε τον Κώστα Γκέκα και τη Νατάσσα Κατσαϊτη, μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών και συνοδούς στην εξόρμησή μας.
Το λεωφορείο μας άφησε στη διασταύρωση για το Φλαμπούρι. Είχε αρκετό χιόνι μόνο που ήταν παγωμένο και έτσι είχαμε τις πρώτες τούμπες.

Πήραμε το χωματόδρομο για το Φλαμπούρι και λίγο μετά το φυλάκιο και τη δεξαμενή στρίψαμε αριστερά. Είχε αρκετό παγωμένο χιόνι σ’ όλη την πορεία. Στην πηγή «Κορομηλιά» συναντήσαμε ένα δημοτικό σχολείο από το ίδιο πρόγραμμα του ΕΟΣ Αχαρνών. Ξεκουραστήκαμε λίγο στην πηγή και κατεβήκαμε στο δασικό δρόμο για ν’ ανέβουμε προς την πηγή «Κυρά». Εκεί στο χωματόδρομο οι συνοδοί μας έκαναν το πρώτο μάθημα προσανατολισμού

Ανεβαίνοντας προς την πηγή «Κυρά» σταματήσαμε αρκετές φορές για να αναγνωρίσουμε φυτά και να πούμε ορισμένα πράγματα για τα φαινόμενα της ζωής. Η Πάρνηθα ήταν στα μεγαλεία της. Έτρεχαν παντού νερά και οι πηγές είχαν πάρα πολύ νερό. Στην «Κυρά» κάναμε ένα μικρό διάλειμμα και λίγο μετά φτάσαμε στο Φλαμπούρι.

Αφού κολατσίσαμε άρχισαν τα σχετικά παιχνίδια. Χιονοπόλεμος, διελκυστίνδα, πίστα προσανατολισμού.Τα παιδιά πήραν μέρος σε όλα με ενθουσιασμό που δεν περιγράφεται. Μαζί τους και εμείς. Ξαναγίναμε για λίγο παιδιά! Στη συνέχεια ανεβήκαμε ξυπόλυτοι στο καταφύγιο και παρακολουθήσαμε προβολή διαφανειών.

Τα παιδιά συμμετείχαν στο παιχνίδι αναγνώρισης των φωνών των πουλιών παρ’ όλο που δεν έχουν σχετική εμπειρία, σαν παιδιά της πόλης που είναι.
Στις 15.45 αναχωρήσαμε, αφού βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες και μετά από μισή ώρα πορεία από το δασικό δρόμο φτάσαμε στο λεωφορείο. Στις 17.40 στο Περιστέρι, τελείωσε μια πανέμορφη μέρα.

Κείμενα-Φωτογραφίες: ΔΗΜΟΣ ΦΙΩΤΑΚΗΣ

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site