Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

  Sorry, your browser doesn't support Java(tm).

Ορεινές φυσιολατρικές δραστηριότητες

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 1994-95

Το σχολείο μας για τέταρτη συνεχή χρονιά οργάνωσε εκδηλώσεις - δραστηριότητες στη φύση με σκοπό την επαφή των μαθητών μας (παιδιά μιας βιομηχανικής και υποβαθμισμένης περιοχής της πρωτεύουσας) με τη φύση, τη γνωριμία της, το σεβασμό της και την εμπειρία από μια άλλη μορφή διασκέδασης και τουρισμού. Υπεύθυνος του προγράμματος ο καθηγητής Δημοσθένης Φιωτάκης, Βιολόγος. Συμμετείχαν ακόμα οι καθηγητές Φωτεινή Διδασκάλου, Βιολόγος, Γιάννης Ταγκαλάκης, Φυσικός και Μοσχούλα Πετρή, Αγγλικών. Προγραμματίσαμε πέντε δραστηριότητες ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 1994-95.

Α/Α ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΦΟΡΕΑΣ
1 ΣΑΒΒΑΤΟ
17-12-94
ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Γ.Ν.Γ. 1
2 ΣΑΒΒΑΤΟ
28-1-95
ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΝΗΘΑ ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 2
3 ΣΑΒΒΑΤΟ
18-2-95
ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Γ.Ν.Γ.
4 ΣΑΒΒΑΤΟ
18-3-95
ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΝΗΘΑ Γ.Γ.Ν.Γ.
5 ΣΑΒΒΑΤΟ
8-4-95
ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΧΑΡΑΔΡΑ 3 ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Σημειώσεις
1 Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, πρόγραμμα «ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ»
2 Πρόγραμμα « ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ »
3 Μ.Σπήλαιο - Διακοφτό από γραμμές οδοντωτού σιδηρόδρομου.

Πραγματοποιήσαμε τις τρεις πρώτες. Οι άλλες δεν συγκέντρωσαν ικανό αριθμό μαθητών και έτσι δεν πραγματοποιήθηκαν (η τελευταία κυρίως λόγω του ψηλού σχετικά κόστους). Δυστυχώς τα οικονομικά του σχολείου δεν επέτρεψαν την κάλυψη της δαπάνης των εκδρομών ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών.
Όσον αφορά την οργάνωση ήταν πιο ικανοποιητική από κάθε άλλη χρονιά. α) Βγήκε τον Οκτώβριο το πρόγραμμα για όλη τη χρονιά. Σ’ αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς έθεσε έγκαιρα σ’ εφαρμογή το πρόγραμμα «Νέοι και Βουνό» και
β) για κάθε δραστηριότητα έβγαιναν ανακοινώσεις έγκαιρα και έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια να είναι καλαίσθητες και όσο γίνεται πιο πρωτότυπες.
Αξιολογώντας τις δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε, μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε πολύ θετικές. Δημιουργήθηκε στο σχολείο ένα κλίμα ενθουσιασμού, πολύ όμορφο, κλίμα ανυπομονησίας για την επόμενη δραστηριότητα. Τα παιδιά κέρδισαν πολλά απ’ αυτή τη διαδικασία.
Πιστεύοντας ότι και η επόμενη χρονιά θα είναι το ίδιο αποδοτική σ’ αυτόν τον τομέα, προχωράμε στην αξιολόγηση κάθε μιας από τις δραστηριότητες με χρονολογική σειρά.

Κείμενα-Φωτογραφίες: ΔΗΜΟΣ ΦΙΩΤΑΚΗΣ

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site