Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τεύχος 0, σχολ. έτος 1999-00
Περιεχόμενα τεύχους

Αποκριάτικη Γιορτή

Οι Απόκριες είναι πραγματικά μια από τις ωραιότερες γιορτές. Καθένας μπορεί να ντυθεί όπως θέλει και να διασκεδάσει. Όλοι έχουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να ξεχάσουμε τις υποχρεώσεις και την πίεση που νιώθουμε. Κάθε χρόνο λοιπόν συμμετέχουμε σε αυτή τη γιορτή της διασκέδασης και της χαράς. Στην Ελλάδα υπάρχουν ορισμένα ωραία έθιμα, όπως το Πατρινό καρναβάλι, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο! Όλοι ντυμένοι με όμορφες και πολύχρωμες στολές τοποθετημένοι σε ομάδες, παίρνουν μέρος στην παρέλαση. Η παρέλαση ξεκινά νωρίς το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ. Ένα από τα έθιμα της αποκριάς είναι το Κάψιμο του Καρνάβαλου. Αυτά συμβαίνουν μόνο εκεί αλλά και εδώ στην Αθήνα. Η παρέλαση εδώ γίνεται συνήθως από μαθητές λυκείων, όμως κάθε σχολείο δίνει και τη δική του γιορτή ξεχωριστά στον δικό του σχολικό χώρο.


Επίσκεψη του κ. Σημίτη στη Διευθύντρια μας


Διαγωνισμός χορού


Διαγωνισμός σκετς

Έτσι κι εμείς φέτος, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, κάναμε μια αποκριάτικη γιορτή. Όλοι στο σχολείο πήγαμε μεταμφιεσμένοι για τον διαγωνισμό αλλά και για να διασκεδάσουμε! Οι συμμετοχές ήταν πολλές, οι στολές και τα σκετς όλα υπέροχα, αλλά δυστυχώς κάποιο θα έπρεπε να βγει πρώτο. Το 1° βραβείο ήταν για την καλύτερη αμφίεση, το 2° ήταν για το καλύτερο ατομικό σκετς. Επίσης δόθηκε και βραβείο καλύτερου ομαδικού σκετς. Όλα τα παιδιά είχαν μεταμφιεστεί και είχαν λάβει μέρος στο διαγωνισμό. Τα παιδιά της Γ’ γυμνασίου όμως διασκέδασαν την τελευταία τους γιορτή στο γυμνάσιο.

Οι στολές που δημιούργησαν εντυπώσεις ήταν λίγες: χίπηδες, punk, κάποιοι άλλοι παρίσταναν συγκροτήματα κ.α.

Μολονότι καθυστερήσαμε με μερικά απρόοπτα, στο τέλος όλα τα παιδιά χορέψαμε στο πάρτι που έγινε μετά. Ακούστηκαν ελληνικά και ξένα τραγούδια που άρεσαν πολύ σε όλους μας και ήταν η αφορμή να ξεφύγουμε από τα καθημερινά και να γλεντήσουμε. Αυτό που πραγματικά έχεl σημασία και πρέπει όλοι μικροί-μεγάλοι να κάνουμε είναι να χαιρόμαστε τη ζωή και να ξέρουμε ότι:

ΕΛΛΗΝΕΣ-ΧΟΡΟΣ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
πάνε πάντα μαζί!!!

Αγγελοπούλου Χριστίνα
Αλεξανδροπούλου Γεωργία


Ώρα για Low bap!

It's a party time

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site