Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δήμος Περιστερίου-Δήμος Αιγάλεω

Περιστέρι – Πειραιάς τα κέντρα των δύο  πόλεων απειλούνται με τσιμέντο

Η επίθεση στους ελεύθερους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος συνεχώς εξελίσσεται από την περιφέρεια (Γουδί – Ελληνικό – Στρατόπεδα) του λεκανοπεδίου στην καρδιά του Περιστερίου και του Πειραιά με αρχιστράτηγους της επιδρομής ή παρατηρητές τους ίδιους τους Δήμαρχους !!!.

Στο Περιστέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση των Συντονιστικών Φορέων, η Δημοτική Αρχή του κ.Παχατουρίδη προτείνει τον αποχαρακτηρισμό από χώρο πράσινου τον μοναδικό «μεγάλο αδόμητο χώρο της πόλης, που μπορεί να εξυπηρετεί σαν πνεύμονας πρασίνου και κοινόχρηστου ελεύθερου χώρου, προσφέρεται στην κερδοσκοπία, μέσω της συγκεκριμένης αλλαγής χρήσεως και της κατασπατάλησης της δημόσιας γης».

Ο χώρος αυτός, έκτασης 40 στρέμματα,  φιλοξενεί σήμερα το Εκθεσιακό Κέντρο με προκατασκευασμένες (λυόμενες)  αίθουσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην «πιάτσα» με την αλλαγή χρήσης προτείνεται να «αξιοποιηθεί» σαν χώρος μαζικής ψυχαγωγίας τύπου  Village με Λούνα Παρκ. Κάποια γνωστά ονόματα από τον κατασκευαστικό χώρο ακούγονται ότι έχουν δώσει τον αρραβώνα και έχουν λάβει σχετικές υποσχέσεις για την εμπορική εκμετάλλευση του χώρου. Είδωμεν...

Παράλληλα «η Δημοτική Αρχή προτείνει την αύξηση του συντελεστή δόμησης με την δημιουργία ζωνών υποδοχής συντελεστή δόμησης» στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Περιστερίου.

Το Συντονιστικό των Φορέων στο οποίοι συμμετέχουν η Α΄ ΕΛΜΕ, δημοτικές κινήσεις και παρατάξεις, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιστερίου (ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία σύστασης του Συντονιστικού), ο Σύλλογος των δασκάλων, τοπικοί σύλλογοι και επιτροπές κατοίκων) διεκδικούν να μην αποχαρακτηριστεί ο χώρος από πράσινο και ακόμα:

·         Να επεκταθεί το Άλσος Περιστερίου στους χώρους του Δημοτικού Γκαράζ, του Εκθεσιακού Κέντρου,

·         Να αυξηθεί το ποσοστό πράσινου στην πόλη (ο Δήμος Περιστερίου έχει 1 τ.μ πράσινο λιγότερο ακόμα και από την Αθήνα)

·         Να μην αυξηθεί άμεσα ή έμμεσα ο συντελεστής δόμησης,

·         Να απομακρυνθεί το νεκροταφείο,

·         Να μην κλείσει ι υπαίθριος δημοτικός κινηματογράφος ΠΕΡΑΝ.

Το Συντονιστικό των Φορέων οργάνωσε επιτυχημένη εκδήλωση στον Πεζόδρομο του Περιστερίου στις 16 Ιουνίου και διοργανώνει μεγάλη συναυλία την Πέμπτη 27-6 με θέμα «Οι νέοι διεκδικούν μια ανοικτή, ελεύθερη πόλη». Στην συναυλία θα παίξουν τα ροκ συγκροτήματα: Kilimanjaro, ΟΥΣΤ, LIFECODE, Repentant Angel, ΑΤΟΜΑ4, Hangover.

Στον Πειραιά με αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ, έκτασης 47 στρεμμάτων, απειλούνται να γίνουν ένα τσιμεντένιο πάρκο.

Ο όμιλος Χαραγκιώνη, ο οποίος αγόρασε τον χώρο από την Εθνική Τράπεζα το 1999 έναντι 8 δις δραχμών, προσπαθεί να αποχαρακτηρίσει το χώρο από πράσινο  και να κατασκευάσει σε συνεργασία με την πορτογαλική Sonae Shierra ένα μεγάλο εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο, το AEGEAN PARK.

Η Νομαρχία Πειραιά έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της στην τσιμεντοποίηση του χώρου, αντίθετα η Δημοτική Αρχή του κ.Αγριπίδη κρατάει  αποστάσεις.

Ο Θοδωρής Δρίτσας και το «Λιμάνι της Αγωνίας»  διαφωνεί στην προοπτική της τσιμεντοποίησης του χώρου και ζητάει ο «χώρος της ΧΡΩΠΕΙ να γίνει πράσινος» το ίδιο και ο συνδυασμός του κ.Μπαμπινιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Καρδαράς την ώρα που παρουσίαζε ο όμιλος Χαραγκιώνη την πρόταση στο ΕΒΕΠ διαμαρτυρήθηκαν με πανό που είχε το σύνθημα « Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ».

Ο χώρος αυτός έχει χαρακτηριστεί το 1988 ως «κοινόχρηστος χώρος πράσινου και αναψυχής» από το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας  Ν.1512 και από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πειραιά ΦΕΚ 79Δ ωστόσο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν μ΄ όλα τα μέσα να τον αποχαρακτηρίσουν από πράσινο και να τον τσιμεντάρουν.

Χρέος των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αθήνας είναι να συντονίσουν τους αγώνες τους και να υπερασπίσουν τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους,  που στην πραγματικότητα είναι παλιά χρεοκοπημένα εργοστάσια και Στρατόπεδα.  Κώστας Φωτεινάκης

Επιστροφή στην αρχή

Μια νέα, μεγάλη πλατεία μπροστά στο δημαρχείο θα είναι το δώρο του μετρό στο Περιστέρι.

Χθες υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή των υπολειπόμενων έργων, ύψους 98 εκατ. ευρώ, που, όπως υπόσχεται ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, θα δοθούν στο επιβατικό κοινό στα τέλη του 2008. Με την επέκταση αυτή το Περιστέρι θα εξυπηρετείται με τρεις σταθμούς και θα απέχει από το Σύνταγμα μόλις 10 λεπτά.

Η νέα πλατεία θα δημιουργηθεί με μετακινήσεις των λεωφόρων, πάνω από τον μελλοντικό σταθμό. Για την εξασφάλιση φυσικού φωτισμού ώς τις αποβάθρες έχει σχεδιαστεί ένας επιφανειακός θόλος, που θα δεσπόζει στον διαμορφωμένο χώρο.

Τα έργα αφορούν την υπόλοιπη σήραγγα 300 μέτρων, καθώς και την κατασκευή άλλου ενός σταθμού στην Ανθούπολη, που θα εξασφαλίζει τη μελλοντική επέκταση της γραμμής προς Κηπούπολη, Πετρούπολη και Ιλιον.

Δεν υπάρχουν νεότερα για τα «υπόλοιπα» της γραμμής προς Δ. Πλακεντίας, που λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2004. Πρόκειται για τους τρεις σταθμούς που λείπουν (Χολαργός, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή), από τους οποίους ο ένας (Νομισματοκοπείο) βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης. Δύο χρόνια μετά ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και μέσα στο καλοκαίρι υπολογίζεται ότι θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι να υποβάλουν τις τελικές τους προσφορές. Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και δεν υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές, τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2007, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Χ.ΤΖ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/06/2006

Επιστροφή στην αρχή

Καταστρέφουν το δάσος στο όρος Αιγάλεω

από Ένας από τα Δυτικά 0:19πμ, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2006
(Τροποποιήθηκε 1:24πμ, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2006)

Καταστρέφεται το όρος Αιγάλεω-Ποικίλο για να περάσει σιδηροδρομική γραμμή!!

Με ταχύτατες διαδικασίες και εν κρυπτώ-μέσα στο κατακαλόκαιρο- καταστρέφεται το όρος Αιγάλεω. Μετά το Δαφνί, καθώς κατεβαίνεις προς το Σκαραμαγκά, δεξίά υπήρχε ένα μικρό αλλά πανέμορφο δάσος όπου μπορούσες να τρέξεις ή να περπατήσεις μέσα από μονοπάτια και να ανέβεις στην κορυφή του Ποικίλου.Αυτό το δάσος καταστάφηκε για να περάσει το τρένο που θα ενώσει το Ικόνιο του Περάματος με τον Ασπρόπυργο. Όπως καταλαβαίνεται η καταστροφή του όρους Αιγάλεω θα είναι πλήρης. Ήδη έχουν κοπεί εκατοντάδες δέντρα, έχουν πέσει μπετά κλπ. Στο έργο δεν υπάρχουν πινακίδες με εργολάβους και άλλα στοιχεία, γίνεται μακριά από το δρόμο ώστε να μη φαίνεται. Αν προσθέσεις στην καταστροφή τις κεραίες που έχουν στηθεί στην κορυφή, το τσιμεντάρισμα και την οικοδόμηση που γίνεται στο Δάσος και το Δαφνί και τα άλλα έργα για την "οικονομική ανάπτυξη" της περιοχής καταλαβαίνεις πως η Δυτική Αθήνα χάνει τη μοναδική της ελπίδα για έναν πνεύμονα οξυγόνου και ζωής. Υποψήφιοι δήμαρχοι, κόμματα και παρατάξεις, ο ΑΣΔΑ και το ΥΠΕΧΩΔΕ παραμυθιάζουν τον κόσμο. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!

Επιστροφή στην αρχή

Να μην παραδοθεί το Άλσος Περιστερίου στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Η βελτίωση των κοινωνικών υποδομών και η υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου που θα σέβεται το περιβάλλον στο Περιστέρι βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες της υποψηφίας δημάρχου Σοφίας Αλεξοπούλου, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή της στην "Αυγή". Η κ. Αλεξοπούλου, επικεφαλής του συνδυασμού "Ενεργοί Πολίτες - Ανάπλαση", συμπυκνώνει σε 4 ομάδες τα προβλήματα του Περιστερίου, τις κοινωνικές υποδομές, το περιβάλλον, το πολεοδομκό σχέδιο και την ανεργία, ενώ είναι κατηγορηματική πως το Άλσος Περιστερίου πρέπει να παραμείνει άκτιστο και να μην παραδοθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ζητά πολιτική παρέμβαση για να παραχωρηθεί το Ποικίλο Όρος -σημαντικό κομμάτι του οποίου διεκδικεί η Μητρόπολη Λαμίας- στους όμορους δήμους, ενώ χαρακτηρίζει "δήμαρχο μικρών πραγμάτων" τον νυν δήμαρχο κ. Παχατουρίδη, ο οποίος στάθηκε "πολύ πίσω από τις ανάγκες μιας σύγχρονης και τόσο μεγάλης πόλης".

Συνέντευξη στον Νίκο ΜΟΡΦΟΝΙΟ

\* Ποιες είναι οι προτεραιότητες του συνδυασμού σας αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή του Περιστερίου;\

Ο δήμος μπορεί να κάνει πολλά, εάν υπάρχει όραμα και συμμετοχή των πολιτών. Στο σημερινό Περιστέρι υπάρχουν τέσσερις ομάδες προβλημάτων που απαιτούν ταχεία παρέμβαση: κοινωνικές υποδομές, περιβάλλον, πολεοδομικό σχέδιο, ανεργία.
Στις υποδομές τα πράγματα είναι άσχημα. Απαιτείται άμεσα διεύρυνση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των κέντρων πρόληψης στην υγεία. Στον αθλητισμό τα φώτα έχουν πέσει στην επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά απαιτείται μέριμνα και για την ερασιτεχνική άθληση. Πρέπει επίσης να προστατευθεί η εργαζόμενη μητέρα - οι παιδικοί σταθμοί σήμερα δεν επαρκούν για όλους. Και να μην ξεχνάμε τους μετανάστες, για την κοινωνική ένταξη των οποίων δεν έχει γίνει μέχρι τώρα τίποτα ουσιαστικό.
Για το περιβάλλον απαιτείται η υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου που θα προβλέπει δέσμευση και διαμόρφωση των αδόμητων χώρων, δίκτυα πεζοδρόμων (και ποινές σε όσους δεν τους τηρούν), σεβασμό και ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου, βελτίωση της δημοτικής συγκοινωνίας. Ταυτόχρονα εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια, επέκταση της ανακύκλωσης, οικολογική διαχείριση των απορριμάτων και παροχή ενημέρωσης και έξυπνων κινήτρων στους κατοίκους, ώστε με απλές καθημερινές ενέργειες να βελτιώσουν το δικό τους μικροκλίμα, φυτεύοντας, για παράδειγμα, τις ταράτσες τους ή τις αυλές τους. Και να μην ξεχνάμε το βασικότερο: προστασία του άλσους και του Ποικίλου Όρους.
Στο ζήτημα του νέου πολεοδομικού σχεδίου, υπάρχει πρόθεση να εκδιωχθούν οι βιοτεχνίες από τη βιοτεχνική ζώνη για να αντικατασταθούν από ιλουστρασιόν διασκεδαστήρια τύπου Μπουρναζίου, καθώς και να επεκταθεί το σχέδιο πόλεως προς τη μεριά του Ποικίλου. Είναι ευνόητο πως και στα δυο είμαστε αντίθετοι. Εάν χρειαζόμαστε κάτι, αυτό είναι η διατήρηση της μικτής χρήσης (κατοικία-εργασία) μέσα στην πόλη και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος έξω από αυτήν. Το αντίθετο είναι οπισθοδρόμηση. Τέλος, όσον αφορά την ανεργία, απαιτούνται πάρα πολλά και γρήγορα! Στήριξη των ανέργων και κοινωνικά αποκλεισμένων, προγράμματα εκπαίδευσης/κατάρτισης, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα, διαφύλαξη των ήδη υπαρχουσών θέσεων που κινδυνεύουν.

\* Ποιες είναι οι θέσεις σας για τη χρήση και αξιοποίηση των χώρων του άλσους Περιστερίου;\

Το άλσος είναι η μόνη μεγάλη αδόμητη περιοχή κοντά στο κέντρο του δήμου, συνεπώς αποτελεί φιλέτο για τους εργολάβους που καραδοκούν. Για εμάς τα πράγματα είναι απλά: πρέπει να παραμείνει άκτιστο και να γίνει ακόμα περισσότερο πράσινο. Ίσως να συζητούσαμε ήπιες χρήσεις σε μικρό τμήμα του (π.χ. μικρά δημοτικά γήπεδα με ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες), αλλά σε καμία περίπτωση περισσότερο τσιμέντο ή παράδοσή του στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

\* Τι γίνεται με τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας στο Ποικίλο Όρος;\

Είμαστε ακόμα στα δικαστήρια. Το ζήτημα έχει δύο διαστάσεις, την οικονομική και την οικολογική. Η μητρόπολη συνοπτικά διεκδικεί στους πρόποδες οικόπεδα όπου εδώ και δεκαετίες μένουν εκατοντάδες οικογένειες, πλατείες (!) και δρόμους (!!). Διεκδικεί όμως και όσο από το βουνό έχει μείνει άκτιστο - γιατί άραγε; Για εμάς μόνη λύση είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, όπως το κράτος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να πράξει, ώστε να παραχωρηθεί το Ποικίλο στους όμορους δήμους. Να βγουν από την ομηρεία τα νοικοκυριά, να προστατευθεί το βουνό, να εμπλουτισθεί σε χώμα και να φυτευθεί ακόμα περισσότερο.

\* Τι προβλήματα κληροδοτεί στο Περιστέρι η διοίκηση του κ. Παχατουρίδη; Πώς θα σχολιάζατε τη θητεία του;\

Τα προβλήματα στο Περιστέρι είναι απόρροια όλων των τελευταίων διοικήσεων, τόσο του "ανεξάρτητου γαλάζιου" κ. Παχατουρίδη όσο και των "πράσινων" που διαχειρίσθηκαν νωρίτερα το Δήμο. Αμφότεροι κινήθηκαν χωρίς όραμα για το μέλλον της πόλης. Η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός εξακολουθούν να έχουν φοβερές ελλείψεις. Δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα για να αυξήσουν το πράσινο, δεν δέσμευσαν κανέναν ελεύθερο χώρο. Αδιαφόρησαν για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, παρά μόνο περίμεναν ως "από μηχανής θεό" το μετρό να σώσει την κατάσταση! Ο νυν δήμαρχος έχει φιλοτεχνήσει επικοινωνιακά μία εικόνα δυναμικού δημάρχου. Όμως το πραγματικό του έργο ήταν πολύ λίγο! Θα σχολιάζαμε τον κ. Παχατουρίδη ως το δήμαρχο των μικρών πραγμάτων, πολύ πίσω από τις ανάγκες μιας σύγχρονης (και τόσο μεγάλης) πόλης... ΑΥΓΗ 10-10-06

Επιστροφή στην αρχή

Περιστέρι: Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους

Με μια δυναμική παρέμβαση, με συνθήματα και πανό, με αποδέκτες την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πετραλιά και το δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, τα μέλη της νεολαίας Συνασπισμού του Περιστερίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης φιέστας, από αυτές που συνηθίζει να διοργανώνει ο δήμαρχος, εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην καταπάτηση και πώληση των ελεύθερων χώρων και στην παραχώρηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Τα συνθήματα που φώναξαν οι νεολαίοι του ΣΥΝ "Γήπεδα-παραλίες είναι του λαού, όχι άλλο τσιμέντο, πράσινο παντού" και το πανό που σήκωσαν "Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους - Δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει", ανέδειξαν την ανάγκη, για χάρη της ποιότητας ζωής των πολιτών, να αποτραπεί η παραχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα και η εμπορευματοποίηση τόσο των αθλητικών χώρων, όσο και των υπόλοιπων ελεύθερων χώρων και παράλιων.

Την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης κάνει πολυήμερη απεργία πείνας, διεκδικώντας την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών της Αθήνας στις παραλίες, τη στιγμή που αναπτύσσεται και απλώνεται σε όλο το λεκανοπέδιο ένα πολύμορφο κίνημα για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων, από τον Αγ. Κοσμά έως το Πεδίον του Άρεως, αυτή ακριβώς τη στιγμή διάλεξε ο Α. Παχατουρίδης ώστε με συνδιοργανωτές το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τα "Ολυμπιακά Ακίνητα" να μιλήσει για μεταολυμπιακή χρήση εγκαταστάσεων.

Πρόκειται βέβαια για τον τελευταίο δήμαρχο στην Αττική που επιμένει και υποστηρίζει ότι ο δήμος του είχε όφελος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν όλοι γνωρίζουν ότι, κάτω από ένα παχύ πέπλο μυστικότητας, υπογείων συνεννοήσεων και εξαργύρωσης "γραμματίων", χωρίς καν να υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στον ξενώνα του ολυμπιακού γηπέδου "Μαζαράκη" έχει εγκατασταθεί πραξικοπηματικά -και δωρεάν- η ΠΑΕ Ατρόμητος. Η οποία μάλιστα διοχετεύει έντεχνα στον αθλητικό τύπο σχόλια πως το αθλητικό κέντρο της ανήκει, πως κάνει έξοδα για τη συντήρησή του και άλλα αστεία τινά, φρόντισε δε να κάνει και εγκαίνια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε όσα σχετικά ερωτήματα έχουν γίνει, οι αρμόδιοι του δήμου Περιστερίου απαντούν ότι η ΠΑΕ Ατρόμητος φιλοξενείται όπως κάθε αθλητικός σύλλογος στο Περιστέρι. Ταυτίζοντας δηλαδή τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους με μια Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία έχει σκοπό το οικονομικό κέρδος, συνάπτει συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ με χορηγούς, απολαμβάνει των ενισχύσεων του ΟΠΑΠ, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Σούπερ Λιγκ και γενικά αποτελεί ιδιωτική επιχείρηση ελεγχόμενη από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όταν επίσης όλοι γνωρίζουν ότι, στη τσιμεντούπολη του Περιστερίου, που κατά τα άλλα είχε εξαιρεθεί από το πρόγραμμα για πράσινο στις ολυμπιακές πόλεις, το ποσοστό πρασίνου που αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο είναι από τα μικρότερα στην Ελλάδα (μόλις 1 τ.μ.).

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης προσπαθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να επιβάλλει την τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου της τέταρτης πόλης της χώρας, έτσι ώστε:

* Να αποχαρακτηρίσει από χώρο πρασίνου σε οικοδομήσιμο την περιοχή του άλσους Περιστερίου, στην οποία βρίσκεται και το εκθεσιακό κέντρο και να ορθώσει νέους τσιμεντένιους όγκους, βάζοντας χέρι στο ίδιο το άλσος.

* Να αλλάξει τις χρήσεις γης, απλώνοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα του "Μπουρναζιού" με τις καφετέριες και τα στριπτιζάδικα και σε άλλες περιοχές της πόλης, καταλαμβάνοντας πεζοδρόμους και πλατείες

* Να διευρύνει το σχέδιο πόλης προς το Ποικίλο Όρος, δίνοντας χέρι βοήθειας στους καταπατητές του, για να αποκτήσει το Περιστέρι, όπως ο ίδιος ο δήμαρχος υποστηρίζει, θέα στη θάλασσα.

Η παρουσία της δημοτικής Κίνησης "Ενεργοί Πολίτες-Ανάπλαση" στα διαμερισματικά συμβούλια, στις επιτροπές κατοίκων και στο δημοτικό συμβούλιο και η πρωτοβουλία της νεολαίας Συνασπισμού στο Περιστέρι έρχονται την καταλληλότερη στιγμή να ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα της συναίνεσης, του καθωσπρεπισμού και του απαράδεκτου επιπέδου πολιτικής αντιπαράθεσης από τις παρατάξεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι. Ταράζουν την ανούσια αντιπολίτευση που ασκεί η δημοτική κίνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να διαχειρισθεί παραγοντισμούς και συμφέροντα με τα οποία συνέπλευσε όσο διοικούσε το δήμο. Ταράζουν όμως και το μοναχικό δρόμο που ακολουθεί η δημοτική κίνηση του ΚΚΕ, η οποία όπως και στα θέματα της παιδείας και της προστασίας των παράλιων, έτσι και στο θέμα του Ποικίλου Όρους και του Άλσους Περιστερίου σύρεται από τις εξελίξεις.

aristeroextrem@yahoo.gr  Αυγή 3-6-07

Επιστροφή στην αρχή

Αιγάλεω: Να απαλλοτριωθεί ελεύθερος χώρος 9 στρ. στη θέση «μπουλντόζες»

Την ανάγκη να αποδοθεί στο λαό ως χώρος πρασίνου και αναψυχής μια έκταση 9 στρεμμάτων στο Αιγάλεω (με την ονομασία «μπουλντόζες»), σημειώνει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω».

Από το 1987, ο χώρος αυτός, επί της Λεωφ. Καβάλας, παραμένει χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου, με αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, επί 20 χρόνια, δεν έχει γίνει το αυτονόητο - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - και ο χώρος ακόμη δεν έχει απαλλοτριωθεί, παρά τη χρόνια και καθολική λαϊκή απαίτηση. Και αυτό, όταν «την ίδια στιγμή το Αιγάλεω και με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής χάνει χώρους προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων», σημειώνει η παράταξη.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» καλεί τη δημοτική αρχή της πόλης να διεκδικήσει τα απαραίτητα κονδύλια για την απαλλοτρίωση του χώρου. Και, παράλληλα, σημειώνει: «Καλούμε το λαό σε δράση και αγωνιστική ετοιμότητα, για να μη γίνουν τα 9 στρέμματα - φιλέτο βορά στις ορέξεις των μεγαλοσυμφερόντων. Για να απαλλοτριωθεί ο χώρος, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Για να αποδοθεί στο λαό ως χώρος πρασίνου και αναψυχής».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1/11/2007

Επιστροφή στην αρχή

Κάτοικοι του Περιστερίου ανησυχούν ότι το κτήμα Πουλή, ένας πράσινος παράδεισος γεμάτος δέντρα, που βρίσκεται στην περιοχή τους, κινδυνεύει να χαθεί. Από το '89 το κτήμα, συνολικής έκτασης 5 στρεμμ., είχε χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου και είχε ληφθεί απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου να απαλλοτριωθεί και να γίνει κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και αθλητισμού.

Το κτήμα, όμως, ακόμα δεν έχει απαλλοτριωθεί! Την έντονη ανησυχία των κατοίκων έχει προκαλέσει η πρόταση του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πριν από περίπου έναν μήνα, να αποχαρακτηριστεί ο χώρος. Η πρόταση δεν ψηφίστηκε, ωστόσο οι κάτοικοι φοβούνται για το τι μέλλει γενέσθαι... «Φοβόμαστε ότι ο δήμαρχος θέλει να οικοδομήσει τη συνολική έκταση του κτήματος. Βέβαια, ισχυρίζεται ότι θα γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις σε ένα μέρος του κτήματος και το υπόλοιπο θα παραμείνει ως έχει. Τότε, όμως, γιατί πρότεινε να αποχαρακτηριστεί ο χώρος;», είπε στην «Ε» ο Αλέξης Πουλιάσης, κάτοικος της περιοχής και μέλος της Επιτροπής Κατοίκων για το κτήμα Πουλή. Χθες το πρωί, κάτοικοι της περιοχής έκαναν συμβολική κατάληψη στο κτήμα. «Επειδή το κτήμα είναι περιφραγμένο, σκαρφαλώσαμε από το διπλανό σπίτι και έτσι μπήκαμε μέσα. Το καθαρίσαμε, ήταν γεμάτο σκουπίδια», μας είπε ο κ. Πουλιάσης. «Ζητούμε επιτέλους να απαλλοτριωθεί το κτήμα, να μην αποχαρακτηριστεί και να μην οικοδομηθεί η συνολική του έκταση», πρόσθεσε. Οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτυρία για το θέμα.

Ναυ.Καρ.  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/11/2007

Επιστροφή στην αρχή

ΤΑ 80 στρέμμ. του κτήματος Πουλή έχουν χαρακτηριστεί χώροι πρασίνου αλλά δεν έχουν απαλλοτριωθεί από τον δήμο

SOS για λίγο πράσινο

«Το Περιστέρι αποτελεί την πιο υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή του λεκανοπεδίου και έχει τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο σε όλη την Αττική», ανέφερε σε προχθεσινή συνάντηση για τους αδόμητους χώρους στο Περιστέρι ο Ντίνος Σουρμελής μέλος της Επιτροπής Κατοίκων για το Κτήμα Πουλή.

Οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι, συνολικής έκτασης 80 στρεμμ., αν και είναι δεσμευμένοι από προηγούμενες δημοτικές αρχές και έχουν χαρακτηριστεί -είτε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου είτε με απόφαση του ΣτΕ- άλλοι ως χώροι πρασίνου και άλλοι ως χώροι για ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν έχουν ακόμα απαλλοτριωθεί από τον δήμο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Κτήμα Πουλή, το οποίο κινδυνεύει να χαθεί άμεσα. Το Κτήμα, συνολικής έκτασης 5 στρεμμ., που βρίσκεται στην καρδιά του Περιστερίου, είναι μια ιδιαίτερα πονεμένη ιστορία: από το 1989 έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου και είχε ληφθεί απόφαση από την τότε δημοτική αρχή να απαλλοτριωθεί και να γίνει κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και αθλητισμού, κάτι που οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν.
«Ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα, τη στιγμή που, εκτός από την κρατική επιχορήγηση, τα δημοτικά τέλη που εισπράττει από τις καφετέριες στο Μπουρνάζι είναι τεράστια», είπε ο κ. Σουρμελής.
Στις 15/9 κόπηκαν τα πρώτα δέντρα και στις 28/9 μπήκε μέσα στο κτήμα τεχνική εταιρεία που διεκδικεί τον χώρο για να κάνει γεωλογική μελέτη. Η εταιρεία παραχωρεί ένα τμήμα του κτήματος στον δήμο ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία της αποδέσμευσης. Η θέση του δημάρχου είναι απαράδεκτη, το μόνο που διεκδικεί είναι μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό που προσφέρει η εταιρεία», λέει στην «Ε» η εκπαιδευτικός Νίκη Τζωρτζάκη, μέλος της επιτροπής.
«Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει ως επιτροπή να δούμε τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και ακόμα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση», είπε στην «Ε» η Αργυρώ Κοτσάμπαση.
Τα μέλη της επιτροπής, στην προχθεσινή συνάντηση, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν, μέσα στον Ιανουάριο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του δημαρχείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτούν τον νομάρχη. Ακόμα, η επιτροπή αποφάσισε από κοινού με τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» να διοργανώσουν επισκέψεις μαθητών στο Κτήμα. «Θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην προσπάθειά σας να σώσετε αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου του Περιστερίου», είπε ο Θανάσης Γκεσούλης μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου.

Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/12/2007

Επιστροφή στην αρχή

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Χαράτσια και ξεπούλημα ελεύθερων χώρων

Τις αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής αρχής καταγγέλλει με ανακοινώσεις της η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης Περιστερίου»

Στο 5% φτάνει η φετινή αύξηση δημοτικών τελών που αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου. Συνολικά, τα τελευταία πέντε χρόνια, η δημοτική αρχή έχει κάνει συνολική αύξηση 36%! Παράλληλα, στο Δήμο στήνεται «διαπαραταξιακή» επιτροπή για το ξεπούλημα ελεύθερων χώρων, στην οποία «έτρεξαν» να συμμετάσχουν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Και τις δύο αυτές αντιλαϊκές αποφάσεις καταδικάζει με ανακοινώσεις της η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (ΠΑΣΥ) Περιστερίου.

Αποκαλεί «ληστεία σε βάρος του λαού» την αύξηση των δημοτικών τελών και υπενθυμίζει πως η διοίκηση επέβαλε τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και καταχρέωσε το Δήμο με δάνεια στις τράπεζες. Σημειώνει, δε, πως «κανέναν δεν εκπλήσσει η υπερψήφιση της αύξησης και από την εκπρόσωπο του ΣΥΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πέρα από τις «κορόνες», τα στελέχη του ΣΥΝ, όπου ασκούν εξουσία εφαρμόζουν την ίδια πολιτική με τους εκπροσώπους του δικομματισμού (π.χ. Νέα Φιλαδέλφεια αυξήσεις δημοτικών φόρων και τελών μέχρι 76%, Δήμος Ρέντη αυξήσεις τροφείων παιδικών σταθμών 61% στην πενταετία, Καισαριανή τροφεία 50-150 ευρώ κλπ)».

Η ΠΑΣΥ «πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, τα οποία είναι ήδη πολύ υψηλά, χαρατσώνουν το λαό και υποθηκεύονται από τη Διοίκηση στις τράπεζες για να συνεχίζεται ο υπέρογκος δανεισμός του Δήμου. Απαίτησε ακόμη να διεκδικηθούν όσα η κεντρική εξουσία (κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) παρακρατούν παράνομα και να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του περιστεριώτικου λαού».

Βρίσκοντας συνενόχους...

Την ίδια στιγμή, όπως προαναφέραμε, «η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου ξεπουλά τους ελεύθερους χώρους, που με αγώνες κατέκτησε ο λαός και είναι δεσμευμένοι και χαρακτηρισμένοι για πράσινο και άλλες λαϊκές ανάγκες», τονίζει σε άλλη ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ. Εξηγεί ότι «στην πολιτική της αυτή η Διοίκηση Παχατουρίδη προσπαθεί να βρει συνενόχους στήνοντας διαπαραταξιακή επιτροπή στην οποία σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού».

Ξεκαθαρίζει πως «δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια επιτροπή που έχει ομολογημένο στόχο να ξεπουλήσει ελεύθερους χώρους, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δήλωσε ότι δεν μπορούν να κρατήσουν και τους 80 χώρους».

Τέλος, υπογραμμίζει πως «θεωρεί ότι οι χώροι αυτοί είναι όλοι απαραίτητοι για πράσινο, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές για το λαό και τη νεολαία της πόλης μας. Μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να βάλει τέρμα στην πολιτική της Διοίκησης του Δήμου. Με την αγωνιστική του κινητοποίηση μπορεί να προστατέψει τους ελεύθερους χώρους και να απαιτήσει την αξιοποίησή τους προς όφελός του».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 12/12/2007

Επιστροφή στην αρχή

η Εκκλησία ποινικοποιεί την αντίσταση των πολιτών στις παράλογες διεκδικήσεις της ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου και κυρίως δασικών εκτάσεων. Σας προωθώ μια διαμαρτυρία που αφορά τον οικολόγο Δημήτρη Κούνδουρο, Περιστεριώτη, που δραστηριοποιείται στη Δ. Αττική. Ο Κούνδουρος εδώ και χρόνια αγωνίζεται μέσα από συλλογικότητες για περιβαλλοντικά θέματα. Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι οι παράλογες απαιτήσεις του Μητροπολιτικού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας, που διεκδικεί 7.500 στρέμματα από το Ποικίλο Όρος αλλά και εντός των ορίων των δήμων Πετρούπολης και Περιστερίου. Ο Κούνδουρος είναι από τους σθεναρότερους αγωνιστές εναντίον αυτών των εξωφρενικών απαιτήσεων, εκφράζοντας πολλές συλλογικότητες και την Τ.Α. Τιμωρήθηκε για τους αγώνες του με μια μήνυση που θα εκδικαστεί στις 4 Φεβρουαρίου. Στην πραγματικότητα, στο πρόσωπό του ποινικοποιείται κάθε αγώνας για πράσινο και καθαρό περιβάλλον. Το αίτημα του ενάγοντος, δικηγόρου της μονής, κ. Κοναξή, για 300 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση, δείχνει πως ζητείται η εξόντωση του προσώπου, για να μην τολμήσουν άλλοι πολίτες να σταθούν ενάντιοι στα οικονομικά σχέδια της εκκλησίας.
Παρακάτω θα βρείτε κείμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών και ένα κείμενο δικό μου, δημοσιευμένο στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού στην ΕΠΟΧΗ, με περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.
Αποστέλλουμε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
mailxpolis@gmail.com και prosanatolismoi@hotmail.com

Μαρώ Τριανταφύλλου

Επιστροφή στην αρχή

Συμπάρασταση στον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου Δημήτρη Κούνδουρο
Εμείς οι Περιβαλλοντικοί Φορείς, επιτροπές αγώνα, δίκτυα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συμπαραστεκόμαστε στο Δημήτρη Κούνδουρο, ο οποίος έχει μηνυθεί από το δικηγόρο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαμίας.
Ως γνωστό, ο Μητροπολιτικός Ναός διεκδικεί 7.500 στρέμματα στο Ποικίλο Όρος καθώς και εντός των ορίων των Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης. Ο Δημήτρης Κούνδουρος, ως εκπρόσωπος των φορέων που διοργάνωσε την ημερίδα για το Ποικίλο Όρος, το μόνο που έκανε ήταν να αναφέρει στην ομιλία του ορισμένα στοιχεία για τον κ.Κοναξή, δικηγόρο, τα οποία είχε χρησιμοποιήσει από επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Λεβέντη. Στη συνέχεια, όπως προέκυψε σε επόμενη επερώτηση του Γιάννης Δραγασάκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία που ανέφερε ο Δημήτρης Κούνδουρος στην ημερίδας επιβεβαιώθηκαν από απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Οικονομικός (Διαχειριστικός Οικονομικός Έλεγχος).
Εκτιμάμε ότι η μήνυση που έχει κατατεθεί από τον κ.Κοναξή εναντίον του Δημήτρη Κούνδουρου, που εκδικάζεται στις 4 Φεβρουαρίου, δεν στρέφεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του αλλά στρέφεται εναντίον των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας αλλά και ολόκληρου του περιβαλλοντικού κινήματος, που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, των ορεινών όγκων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
Συμπαραστεκόμαστε στο Δημήτρη Κούνδουρο και ζητάμε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των ανθρώπων που αγωνίζονται για το περιβάλλον.
Υπογραφές και Διευθύνσεις Φορέων και Πολιτών
Αποστέλλουμε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
mailxpolis@gmail.com και prosanatolismoi@hotmail.com

Επιστροφή στην αρχή

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΗΝΥΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ
Τι μπορεί να πάθει ένα ευαίσθητος και μάχιμος περί τα περιβαλλοντολογικά πολίτης… Ο Δημήτρης Κούνδουρος, γεωλόγος, καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης, κάτοικος του δήμου Περιστερίου, είναι ένας πολίτης με μεγάλες οικολογικές ευαισθησίες, γνωστός για τους αγώνες του για το περιβάλλον, αλλά και άνθρωπος των γραμμάτων και δάσκαλος που με μεράκι –και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει- μυεί τα παιδιά της πόλης του στην αγάπη της φύσης, στην εγρήγορση για το περιβάλλον και στην αγάπη για την ποίηση. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του «Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου», εκδότης του περιοδικού «Πράσινη Πόλη», ο Δημήτρης Κούνδουρος αντιμετωπίζει σε λίγες μέρες, στις 26 Ιουνίου, μια σοβαρή δίκη: ο κ. Παντελεήμων Κονταξής, δικηγόρος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαμίας, τον έχει μηνύσει για συκοφαντική εξύβριση, απαιτώντας παράλληλα για ηθική (;) ικανοποίηση –έτσι δεν το λέμε;- το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ.
Θα προσπαθήσω να σας διηγηθώ την ιστορία με λίγα λόγια. Η Μητρόπολη Φθιώτιδας διεκδικούσε στο Ποικίλο όρος 1000 στρέμματα. Οι διεκδικήσεις της με το χρόνο έφτασαν τα 7.500 στρέμματα μέσα στα οποία περιλαμβάνεται περίπου το 1/3 της έκτασης του Δήμου Περιστερίου. Πληροφορήθηκα μάλιστα ότι στη μηνυτήρια αναφορά του ο κος. Κοναξής αναφέρει πως το σύνολο του Ποικίλου όρους (έκτασης 28. 000 στρεμμάτων περίπου), βρίσκεται εντός των ορίων του κτήματος Βέρδη, το οποίο θεωρεί ως «ιδιοκτησία της Μονής». Σε μια ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος, με τίτλο: «ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», ο Κούνδουρος κατήγγειλε πως η Μητρόπολη Φθιώτιδας και το δικηγορικό γραφείο του μηνυτή έχει εγγράψει αξίωση στα ακίνητα χιλιάδων μικροϊδιοκτητών, που δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν την περιουσία τους, και για την άρση της αξίωσης απαιτεί καταβολή χρηματικού ποσού. Χαρακτήρισε μάλιστα το ζήτημα ως «ομηρία των κατοίκων» και «πολιτικό πρόβλημα πρώτου μεγέθους», και την απαίτηση χρημάτων (τα οποία νέμονται η Μητρόπολη και το δικηγορικό γραφείο), «εκβιασμό». Στην Ημερίδα αυτή μίλησε ως εκπρόσωπος Συντονιστικού Δημοτικών παρατάξεων και Φορέων, ( στο οποίο συμμετείχαν ο Δήμος Περιστερίου, παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι φορείς των καθηγητών και των δασκάλων, οι εργαζόμενοι του Δήμου κ.λ.π.) και οι απόψεις του βρήκαν σύμφωνους όλους τους φορείς, όπως φάνηκε από τις ομιλίες τους.
Πρέπει μάλιστα να τονιστεί ότι σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε δικαστικές διαδικασίες, στον ημερήσιο τύπο (π.χ. ΕΘΝΟΣ, 22-1-2006) και προσφάτως στη γνωμοδοτική επιτροπή του ΥΠΕΘΟ ενώπιον του, έχουν αναφερθεί τα ίδια ακριβώς για αμοιβές και άλλα σχετικά αλλά δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τον κο. Κοναξή, ενώ ο διαχειριστικός έλεγχος του ναού για την τελευταία τριετία, ύστερα από σχετική επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, έδειξε πως τα έσοδα από την εκμετάλλευση των διεκδικούμενων από το Ναό εκτάσεων, καρπώνεται πράγματι τόσο ο Ναός όσο και το δικηγορικό Γραφείο του κ. Κοναξή. Επίσης το θέμα έχει παρουσιαστεί στον τοπικό τύπο της πόλης και των όμορων δήμων, ενώ αποτελεί μόνιμο τόπο συζητήσεων των κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα εξαιτίας των διαρκώς διογκουμένων αντιδράσεων των Δημοτικών Αρχών και των κατοίκων, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ζήτησε επανεξέταση της απόφασης υπ' αριθμ. 1083607/6930/Α0010 του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αναγνωριζόταν δικαιώματα ιδιοκτησίας του Ναού, σε περιοχή της Πετρούπολης, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκτός από την επερώτηση του Γ. Δραγασάκη, πλευρές του προβλήματος έχουν φέρει στη Βουλή με επερωτήσεις τους και άλλοι βουλευτές, όπως η Μαρία Δαμανάκη και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Για όλα τούτα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς έχει διατάξει εισαγγελική έρευνα για την διαχείριση του θέματος από το Ναό.
Είναι προφανές ότι η μηνυτήρια αναφορά έχει σκοπό τον εκφοβισμό των κατοίκων του Περιστερίου και των όμορων δήμων, ώστε να σταματήσουν οι αντιδράσεις τους για το ζήτημα. Στο πρόσωπο του Δημήτρη Κούνδουρου δικάζονται όσοι δεν επιθυμούν να σκύβουν το κεφάλι στις παράλογες απαιτήσεις της Εκκλησίας και των νομικών εκπροσώπων της, όσων στέκονται σθεναρά υπέρμαχοι των ελεύθερων χώρων και του πράσινου, που τόση ανάγκη έχουμε όλοι μας για την υγεία και την αισθητική καλλιέργειά μας. Η μετατροπή ενός πολιτικού προβλήματος με οικονομικές και περιβαντολλογικές συνέπειες για το λαό μιας πόλης σε προσωπικό ζήτημα δεν πείθει πια κανένα. Όταν μάλιστα είναι προφανές ότι τον Κούνδουρο δεν απασχολεί ο κ. Κοναξής ως πρόσωπο-δεν έχει κάτι εναντίον του ειδικά- αλλά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στην οποία αυτός ενέχεται. Δεν καταλαβαίνουμε επίσης την οικονομική απαίτηση και το ύψος της. Η οικονομική εξόντωση είναι μήπως ένας έξυπνος τρόπος για να βγάλει διά παντός από τη μέση ένα ενοχλητικό και επικίνδυνο αντίπαλο; Το έργο το είδαμε να παίζεται προσφάτως και στη γνωστή υπόθεση του εκδότη του ΑΝΤΙ, Χρ. Παπουτσάκη.
Σύμφωνα με τον «Περιβαλλοντικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο» η μήνυση κατά του προέδρου του, «αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης κάθε φωνής που αντιστέκεται στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων και την καταστροφή του πράσινου και κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις συλλήψεις και προσαγωγές κατοίκων που έγιναν πρόσφατα». Και καλεί «τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς, τις κινήσεις και συλλογικότητες πολιτών να συμπαρασταθούν στον Σύλλογο, δηλώνοντας την πρόθεση τους στο e-mail persyper@yahoo.gr
Μαρώ Τριανταφύλλου
(δημοσιευμένο στην ΕΠΟΧΗ)

Επιστροφή στην αρχή

PANATTIKO DIKTYO - ALLHLEGYH

 

ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Την 4η Φεβρουαρίου, εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπιδων μήνυση για συκοφαντική εξύβριση, που έχει καταθέσει ο κ. Κοναξής, δικηγόρος του Μητροπολιτικού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας, κατά του προέδρου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Κούνδουρου.

Είναι γνωστό ότι η Μητρόπολη Φθιώτιδας διεκδικεί στο Ποικίλο όρος συνολικές εκτάσεις 7.500 στρεμμάτων. μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται περίπου το 1/3 της έκτασης του Δήμου Περιστερίου. ο κ. Κούνδουρος σε Ημερίδα του Συλλόγου. τον Ιούνιο του 2006. μίλησε σαν εκπρόσωπος Συντονιστικού Δημοτικών παρατάξεων και Φορέων (στο οποίο συμμετείχαν, ο Δήμος Περιστερίου, παρατάξεις της αντιπολίτευσης. η Νομαρχία Αθήνας. ο ΑΣΔΑ. η Α ΕΛΜΕ Περιστερίου. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπ/σης. ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου. κ.λ.π.).

Κατήγγειλε την Μητρόπολη Φθιώτιδας και το δικηγορικό γραφείο, ότι έχει εγγράψει αξίωση στα ακίνητα χιλιάδων μικροϊδιοκτητών που δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν την περιουσία τους. Προκειμένου να άρει την αξίωση απαιτεί την καταβολή χρηματικού ποσού. Ο κ. Κούνδουρος χαρακτήρισε την ομηρία αυτή των κατοίκων. πολιτικό πρόβλημα πρώτου μεγέθους και την απαίτηση χρημάτων (τα οποία νέμονται η Μητρόπολη και το δικηγορικό γραφείο). «εκβιασμό». Την ομιλία του αυτή θεώρησε ο δικηγόρος της Μονής υβριστική κατά του προσώπου του.

Ο Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος, θεωρεί ότι η μήνυση κατά του προέδρου του, αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης κάθε φωνής που αντιστέκεται στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων και την Καταστροφή του πράσινου και κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις συλλήψεις και προσαγωγές κατοίκων που έγιναν πρόσφατα.

Καλούνται όλες οι συλλογικότητες και οι ενεργοί πολίτες που απαρτίζουν το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών, να σταθούν αλληλέγγυοι στον διωκόμενο συναγωνιστή και τη συλλογικότητα που ανήκει.

Οι ενέργειες που προτείνονται προς τους εταίρους του Δικτύου είναι:

 

1) Η έκδοση ψηφισμάτων (ή η αποστολή συλλογικών μηνυμάτων) συμπαράστασης απο τις συλλογικότητες του Δικτύου.

2) Η συλλογή υπογραφών φυσικών προσώπων (επισυνάπτεται κείμενο)

3) Η φυσική παρουσία ατόμων και συλλογικοτήτων στη δίκη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και την αποστολή των μηνυμάτων παρακαλούμε να επικοινωνήτε με

<xpolis@gmail.com>    και   <prosanatolismoi@hotmail.com>

ή τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κούνδουρο στο:  6937 230 451.

 

Ακολουθεί απόσπασμα από πρόσφατο σχετικό δελτίου τύπου του συλλόγου:

 

Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου

Το Δ.Σ. του συλλόγου σε συνεδρίαση του της 10 Νοεμβρίου 2007 συζήτησε το θέμα του Ποικίλου όρους, μετά τις νέες εξελίξεις, που αφορούν την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαμίας, που διενεργήθηκε μετά από επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, αλλά και την ανάκληση της απόφασης με αριθμό πρωτοκόλλου 1083607/6930/Α0010/25.10.2004 του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία αποδεχόμενο γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, είχε αναγνωρίσει τον τίτλο που επικαλείται ο Ναός ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΑΜΙΑΣ και του οποίου τίτλου η ύπαρξη και νομιμότητα εκκρεμεί ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων. Επίσης την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκτιμά ότι οι προαναφερθείσες εξελίξεις υπήρξαν αποτέλεσμα της μεγάλης απήχησης που είχε η Ημερίδα που είχε οργανώσει ο Σύλλογος μας την 15 Ιουνίου 2005, από κοινού με τον ΑΣΔΑ, τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, αλλά και της πίεσης που άσκησαν η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της Πετρούπολης.

Από την μελέτη των εγγράφων του διαχειριστικού ελέγχου προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα:

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είχε εισπράξει από αριθμό κατοίκων της περιοχής χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 0 ως 8.000 ευρώ, ελέγχοντας την οικονομική επιφάνεια ενός εκάστου κατοίκου.

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων είχε καταβάλλει ποσό 600.000.000 ευρώ στο Ναό, τα οποία ο Ναός μετά από συμφωνία μοιράστηκε με τους ιδιώτες .......................................

Η απόφαση αυτή του ΟΣΚ που αφορά οικόπεδο κάτω από το γήπεδο της Χωράφας, στο οποίο κτίστηκε το 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου ουσιαστικά αναγνωρίζει την ιδιοκτησία του Ναού, προκαταβάλλοντας δικαστική απόφαση που εκκρεμεί.

Ο κ. Παντελής Κοναξής και το δικηγορικό του γραφείο έχει εισπράξει συνολικά ποσό περί τα ...................... ευρώ για παροχή νομικών υπηρεσιών τόσο όσον αφορά την άρση αξιώσεων του Ναού επί των οικοπέδων των κατοίκων όσο και από την αγορά του οικοπέδου της οδού Ανθέων ........ .

Σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου του Συλλόγου μας από τον κ. Κοναξή έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Το περιεχόμενο της εισήγησης του προέδρου στην ημερίδα ήταν καθαρά πολιτικό και αναφερόταν στις ενέργειες του Ναού που αφορούσαν τα αντικείμενο της Ημερίδας και όχι το νομικό, πολύ δε μάλλον το φυσικό πρόσωπο του ενάγοντος, αφού άλλωστε οι ενέργειες του Ναού εκτείνονται σε βάθος χρόνου στο παρελθόν. Με την έννοια αυτή δεν ταυτίζουμε το Νομικό Γραφείο με τον πελάτη του. Ούτε η σύσκεψη είχε σαν αντικείμενο ενασχόλησης το μηνυτή και τις όποιες δραστηριότητες του.

Ο πρόεδρος, σαν κεντρικός ομιλητής, δεν εξέφρασε προσωπικές απόψεις και θέσεις αλλά του συνόλου των φορέων της πόλης, οι οποίες αποτυπώθηκαν στο ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το σύνολο των φορέων της πόλης του Περιστερίου. Όπως μάλιστα φαίνεται από τις εξελίξεις σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκαν. Λυπούμεθα γιατί η μηνυτήρια αναφορά του κ. Κοναξή, με την έννοια αυτή, στρέφεται κατά του συνόλου της πόλης του Περιστερίου, και όχι προσωπικά κατά του Προέδρου. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα ψηφίσματα συμπαράστασης στο πρόσωπο του.

Επιστροφή στην αρχή

Στο εδώλιο κάθεται αύριο Δευτέρα ο πρόεδρος του «Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου» Δημήτρης Κούνδουρος, επειδή σε ημερίδα για την προστασία του Ποικίλου Ορους από τις διεκδικήσεις 7.500 στρεμμάτων από την Μητρόπολη Φθιώτιδας, τον Ιούνιο του 2006, είχε... τολμήσει να αναφέρει στοιχεία για τον δικηγόρο της Μητρόπολης, τα οποία προέρχονταν από επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη. Ο  δικηγόρος κατέθεσε αγωγή ζητώντας 300.000 ευρώ από τον Δ. Κούνδουρο, υποστηρίζοντας ότι έθιξε την τιμή και την υπόληψή του. Εμείς απλά σημειώνουμε ότι τα στοιχεία που ανέφερε ο Δ. Κούνδουρος στην ημερίδα επιβεβαιώθηκαν από απάντηση του ΥΠΕΘΟ σε επόμενη ερώτηση στη Βουλή του κ. Γιάννη Δραγασάκη. Εθνος 2-2-08

Επιστροφή στην αρχή

Στα δικαστήρια γιατί υπερασπίζεται το Ποικίλον Όρος

Σταυρογιάννη Λελούδα         

Τη συμπαράστασή τους στον Δ. Κούνδουρο, πρόεδρο του Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου, ο οποίος έχει μηνυθεί από τον κ. Κοναξή, δικηγόρο του Μητροπολιτικού Ναού "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου" Λαμίας, εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο Μητροπολιτικός Ναός της Λαμίας διεκδικεί 7.500 στρέμματα στο Ποικίλον Όρος, πολλά από τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων των δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

"Ο Δημήτρης Κούνδουρος, ως εκπρόσωπος των φορέων που διοργάνωσαν τον Ιούνιο 2006 Ημερίδα για το Ποικίλον Όρος, το μόνο που έκανε ήταν να αναφέρει ορισμένα στοιχεία για τον κ. Κοναξή, τα οποία είχε αντλήσει από επερώτηση βουλευτών στη Βουλή. Εκτιμάμε ότι η μήνυση, που εκδικάζεται στις 4 Φεβρουαρίου, δεν στρέφεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του, αλλά εναντίον των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, όπως και ολόκληρου του περιβαλλοντικού κινήματος που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου".
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν την απαλλαγή του Δημήτρη Κούνδουρου από τις κατηγορίες και εκφράζουν την πεποίθηση ότι τα κινήματα των πολιτών θα αντισταθούν μαζικά σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των ανθρώπων που αγωνίζονται για το περιβάλλον.

http://193.218.80.70/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=480077&-w=&-V=hpress_int&-P

Επιστροφή στην αρχή

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αίθουσα ΚΥΒΕ Περιστερίου ( Εθνάρχου Μακαρίου 1)

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Πρόγραμμα Εργασιών

Έναρξη/ Εγγραφές/ Χαιρετισμοί:                                             08.30 – 09.30

Α ΚΥΚΛΟΣ

Δημήτρης Κούνδουρος (Γεωλόγος- Πρόεδρος ΠΦΣΠ)    «Η κοινωνία των πολιτών και οι κλιματικές μεταβολές». 09.30. – 09.45

Ευθύμης Παπαδημητρίου . Καθηγητής Φιλοσοφίας Παν/μίου Ιωαννίνων «Η ανθρωπογενής κλιματική αποσταθεροποίηση».          09.45 – 10.00

Γιάννης Σχίζας (Δ/ντής του οικολογικού περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ)  «Η κλιματική αλλαγή στην ύπαιθρο και η ανάγκη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης»   10.00 – 10.15

Δασενάκης Μάνος. Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Παν/μίου Αθηνών «Ο ρόλος της θάλασσας στις κλιματικές αλλαγές»          10.15 – 10.30

Σοκόλη Κατερίνα, Εκπρόσωπος Europe Direct             10.30 – 10.45

Διακοπή εργασιών :                                                                 10.45 - 11.15                        

Β ΚΥΚΛΟΣ

Γιώργος Φαραγγιτάκης.  Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Αττικής, Υπεύθυνος ΚΠΕ Αργυρούπολης: «Περιβαλλοντικά προβλήματα, κλιμάκωση ευθυνών, προτεραιότητες στα σχολικά προγράμματα» 11.15 – 11.30                

Σοφία Δημητρίου, Χημικός, Υπεύθυνη Π.Ε. Γ Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθηνών : « Διαθεματική προσέγγιση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μπροστά στις κλιματικές αλλαγές.»                11.30 – 11.45

Παναγιώτης Πήλιουρας Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης, Γραμματέας ΠΕΕΚΠΕ Αττικής : «Παρουσίαση λογισμικού « Μικροί ερευνητές σε δράση για τη σωτηρία του πλανήτη»                       11.45 – 12.00

Γιώργος Ελισαίου- Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Γεωπόνοι,    ΑΣΔΑ           «Ποικίλο όρος – Όρος Αιγάλεω»                                   12.00 – 12.15                    

Νικολία Σταυροπούλου, Υπεύθυνη ΚΠΕ Ακράτας, Βιολόγος Περιβαλλοντολόγος,-Κώστας Παπακωνσταντίνου, Αναπληρωτής ΚΠΕ Ακράτας,  Δάσκαλος, MS Οικολογία, «Εκπαίδευση ζωής στα καμένα-φυσική αναγέννηση»    12.15 – 12.30                   

Ελένη Σβορώνου Υπεύθυνη κατάρτισης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης WWF,  «Το κλίμα είναι στο χέρι σου»    12.30 – 12.45  

Γ ΚΥΚΛΟΣ

Ερωτήσεις- Συζήτηση- Συμπεράσματα –Λήξη εργασιών        12.45 – 14.00

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δημητρίου Σοφία, Χημικός, Γραφείο Π.Ε., Γ Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Αθηνών. Συντονίστρια.

Ελισσαίου Γιώργος, Γεωπόνος, Τ.Υ.  ΑΣΔΑ

Κούνδουρος Δημήτρης, Γεωλόγος, πρόεδρος ΠΦΣΠ.

Ξυλόκοτα Τασία, Γραφείο Π.Ε., Γ Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Αθηνών.

Παπαδημητρίου Ευθύμης,  Καθηγητής Φιλοσοφίας Παν/μίου Ιωαννίνων

Παρασκευά Αναστασία, Γραφείο Europe Direct, ΑΣΔΑ

Πήλιουρας Παναγιώτης, Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης, Γραμματέας ΠΕΕΚΠΕ Παράρτημα Αττικής.

Τσιώτα Μαρία, Αντιδήμαρχος Δήμου Περιστερίου.

Φαραγγιτάκης Γιώργος, Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Παράρτημα Αττικής, Υπεύθυνος ΚΠΕ Αργυρούπολης.

Συνδιοργάνωση Ημερίδας :

Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου,  ΑΣΔΑ, Δήμος Περιστερίου, Γραφείο Π.Ε. Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Γ Αθηνών.

Συνεργάζονται :

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παράρτημα Αττικής (ΠΕΕΚΠΕ), Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακράτας, Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), Α ΕΛΜΕ, Επιστημονική Ένωση Β/θμιας Εκπ/σης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών, Περιοδικό Οικοτοπία, Εφημερίδα Ελεύθερος Διάλογος

Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε εκπαιδευτικούς, φορείς, γονείς μαθητών, τα μέλη του ΠΦΣΠ, αλλά και στους πολίτες με οικολογικές ανησυχίες.

( θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Επιστροφή στην αρχή

«Πράσινο και όχι φιέστες»

«Κύριε δήμαρχε, ωραία τα καρναβάλια - οι ελεύθεροι χώροι;», έγραφε το πανό των μελών της Επιτροπής Κατοίκων για το Κτήμα Πουλή που βρέθηκαν χθες στην πλατεία Ποιητών στο Μπουρνάζι, όπου ο δήμος είχε διοργανώσει εορταστική εκδήλωση.
«Εχουμε ανάγκη από πράσινο, όχι από εορταστικά δρώμενα», είπε στην «Ε» ο Αλέξης Πουλιάσης, μέλος της επιτροπής. Τα μέλη της επιτροπής θέλησαν με την παρουσία τους να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την παντελή αδιαφορία του δημάρχου να εξασφαλίσει έστω και λίγο πράσινο στον πυκνο- κατοικημένο δήμο τους, αφού δεν έχει καταβάλει το απαιτούμενο ποσό για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες και να γίνουν κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου οι αδόμητοι χώροι στο Περιστέρι, συνολικής έκτασης 80 στρεμμ. Προχθές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Κτήμα Πουλή, ο δεύτερος -μετά το Αλσος- μεγαλύτερος σε έκταση (5 στρεμμ.) αδόμητος χώρος στο Περιστέρι. «Στις 15/9 κόπηκαν δέντρα και στις 28/9 μπήκε μέσα στο κτήμα τεχνική εταιρεία για να κάνει εδαφοτεχνική μελέτη. Η εταιρεία παραχωρεί στον δήμο 700 τ.μ. ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία της αποδέσμευσης, δεν θα το επιτρέψουμε να οικοδομηθεί ο χώρος», μας είπε ο κ. Πουλιάσης.

Ναυ.Καρ.   ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/03/2008

Επιστροφή στην αρχή

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας και την ανάκληση της μήνυσης που είχε υποβάλλει σε βάρος του Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου μας κ. Δημήτρη Κούνδουρου, ο δικηγόρος του «Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Λαμίας, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο ίδιος προσωπικά, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την συμπαράστασή τους, τους παρακάτω:

Τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που συμμετείχαν στην ακροαματική διαδικασία ως μάρτυρες υπεράσπισης (αλφαβητικά) κ. Γιάννη Δραγασάκη, κ. Απόστολο Κακλαμάνη, κ. Φώτη Κουβέλη, κ. Θανάση Λεβέντη.

Το Γραφείο Τύπου και την επιτροπή Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πανελλαδική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Καλομοίρη.

Τις εφημερίδες Αυγή, Έθνος, Ελευθεροτυπία, Εποχή, Εργατική Αλληλεγγύη, αλλά και την τοπική εφημερίδα του Περιστεριού Ελεύθερο Διάλογο. Επίσης και όσες εφημερίδες πιθανόν δεν έπεσαν στην αντίληψή μας. Τους δημοσιογράφους Άρη Χατζηγεωργίου και Διονυσία Λάγιου. Το περιοδικό Οικοτοπία και το Διευθυντή του κ. Γ. Σχίζα. Το ένθετο της Αυγής «Δαίμονας της Οικολογίας».

Το ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 στο Κόκκινο».

Το σημερινό πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), κ. Λ. Μίχο και το Γενικό Γραμματέα κ. Π. Μπιτούνη.

Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Περιστερίου, Αιγάλεω, Πετρούπολης και Ιλίου που έλαβαν ομόφωνες αποφάσεις συμπαράστασης.

Το Δήμαρχο Ελληνικού κ. Κορτζίδη.

Τις Δημοτικές Παρατάξεις: «Αθήνα Ανοικτή Πόλη», Περιστέρι «Ανάπλαση Ενεργοί Πολίτες», Χαϊδάρι «Πολίτες σε Δράση», Αιγάλεω «Ανάπλαση», Νέα Ιωνία «Αριστερή όχθη», Καματερό «Έξοδος», Αιγάλεω «Ανάσα», Μοσχάτο «Πολίτες εν δράσει».

Την Επιτροπή και τη Γενική Συνέλευση για τη σωτηρία του Ελαιώνα της 27ης Ιανουαρίου 2008. Την Επιτροπή και τη Γενική Συνέλευση των Κινημάτων Πόλης στο Ελληνικό της 19ης Ιανουαρίου 2008, που διοργάνωσε το Συντονιστικό Κινημάτων και Ενεργών Πολιτών Αττικής. Τη σύσκεψη φορέων της Δυτικής Αθήνας στο Άλσος Περιστεριού της 16ης Ιανουαρίου 2008. Το Ελληνικό Οικοσοσιαλιστικό Δίκτυο, το ελληνικό τμήμα του δικτύου «Friends of Nature». Τη Διαρκή Κίνηση για την υπεράσπιση των Αλσών Χαϊδαρίου, τον  Όμιλο Φίλων του Βουνού και της Θάλασσας, τους Πολίτες για την Προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος από τις Νέες Τεχνολογίες, τους Έλληνες Ενεργούς Πολίτες, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κεραμεικού «Μέγας Αλέξανδρος», την «Κίνηση Πολιτών ΚΗΦΙ-SOS», την «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Σωτηρία του Υμηττού».

Το Παρατηρητήριο των Ελεύθερων Χώρων και προσωπικά τον κ. Ηλία Γιαννίρη.

Την Α΄ ΕΛΜΕ Περιστερίου και προσωπικά τον κ. Χρήστο Παιδάκη, τον κ. Νίκο Ζούμπο, την κ. Αγγελική Φατούρου και τον κ. Γ. Νιάπα. Το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης «Έλλη Αλεξίου» και ιδιαίτερα τον κ. Ζήση Καπράνα και τον κ. Αδάμ Στάμο. Την οργάνωση Περιστερίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τη Δημοτική Παράταξη «Ανάπλαση-Ενεργοί Πολίτες» και ιδιαίτερα την κ. Σοφία Αλεξοπούλου.

Τους αδελφούς Περιβαλλοντικούς Συλλόγους «Οικολογικός Σύλλογος Χαϊδαρίου Οικό-πολις» και τον «Όμιλο για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής στην Πετρούπολη «Το Ποικίλο»». Ιδιαίτερα τους κ. Θ. Πάσχο, Χρ. Παππά, Αντρέα Μηλιώνη, Γιάννη Μιαχαλόπουλο, Σταμάτη Αθανάσιο.

Τους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης που συμπαραστάθηκαν στο Σύλλογο, ιδιαίτερα του 9ου και 19ου Γυμνασίου Περιστερίου και προσωπικά τους Διευθυντές κ. Τζούτη Σπύρο του 19ου και κ. Ξηντάρα Σταύρο του 9ου, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Νυχτερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου, όπου μέχρι πρόσφατα ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος συνεδρίαζε.

Τους δεκάδες Bloggers πανελλαδικά και τα sites του διαδικτύου, που ανέβασαν κείμενα συμπαράστασης και φιλοξένησαν σχετικές συζητήσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λαμία, στην Πάτρα, στο Αιγαίο κ.λπ. Ιδιαίτερα τα sites www.Oikopolis.gr και www.petroupoli-tk.gr.

Τους δεκάδες επώνυμους πολίτες που συμπαραστάθηκαν, αναφέρουμε χαρακτηριστικά το σημερινό Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Περικλή Κοροβέση, κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη, τον Ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη, τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης στην Αθήνα των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκο Κρομύδα, τον κ. Πέτρο Κωνσταντίνου από το ΣΕΚ, τους πανεπιστημιακούς κ. Ευθύμη Παπαδημητρίου, κ. Ελένη Πορτάλιου, κ. Γιάννη Μηλιό, την κ. Ιωάννα Κούρτοβικ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την Μαρία Κατεργάρη της Διεθνούς Αμνηστίας, το δημοσιογράφο κ. Παύλο Κλαυδιανό αλλά και τους πολύ περισσότερους ανώνυμους πολίτες από όλη την Ελλάδα.

Τους Δικηγόρους μέλη του Συλλόγου μας (αλφαβητικά) κ. Κώστα Καλφακάκο, κ. Ευάγγελο Κουρή, κ. Αναστάσιο Λύτρα, που εθελοντικά ανέλαβαν την υπερασπιστική διαδικασία. Επίσης τους δικηγόρους μέλη του Συλλόγου, που προσφέρθηκαν και συνεισέφεραν στον ένα ή τον άλλο βαθμό, κ. Στασινόπουλο Δημήτριο, κ. Σφαιρόπουλο Λεόντιο, και κ. Μπάρδη Δημήτριο.

Τους μάρτυρες υπεράσπισης που παραβρέθηκαν στο δικαστήριο εκτός των προαναφερθέντων βουλευτών, συγκεκριμένα το σημερινό Δήμαρχο Περιστεριού κ. Α. Παχατουρίδη και τον πρώην Δήμαρχο κ. Δημητρακόπουλο, το σημερινό Δήμαρχο Πετρούπολης κ. Στ. Βλάχο, και τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Γ. Γιώγο, το Γενικό Γραμματέα του ΑΣΔΑ κ. Π. Μπιτούνη, το δημοσιογράφο κ. Δ. Γκαντήραγα.

Τους (αλφαβητικά) Μαρώ Τριανταφύλλου και Κώστα Φωτεινάκη αλλά και τους Χρήστο Καραμάνο, και Ν. Μαρτέν, που συντόνισαν τη γενικότερη ενημερωτική προσπάθεια.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογός μας εκτιμά ότι με τις μέχρι σήμερα προσπάθειές του (αλλά ασφαλώς και των άλλων φορέων που έχουν τους ιδίους στόχους), έγιναν σημαντικά βήματα για την επίλυση του προβλήματος του βουνού.

Για παράδειγμα η ανάκληση της απόφασης με αριθμό πρωτοκόλλου 1083607/6930/Α0010/25.10.2004 του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αποδεχόμενο γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, είχε αναγνωρίσει τον τίτλο που επικαλείται ο ΙΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΑΜΙΑΣ για έκταση στην Πετρούπολη, του οποίου τίτλου η ύπαρξη και νομιμότητα εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων, καθώς και την απόφαση του νυν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας στη Μητρόπολη Φθιώτιδας, που αφορά το κτήμα «Βέρδη» στο Ποικίλον όρος.

Σημειώνουμε επίσης, ότι όσον αφορά στην Πετρούπολη, μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, σε συνεδρίασή της του Σεπτεμβρίου του 2007, η οποία μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή, αποφασίστηκε να μην διεκδικηθούν τα οικόπεδα που ευρίσκονται στο δομημένο ιστό της πόλης. Δυστυχώς παραμένουν σε εκκρεμότητα οι διεκδικήσεις στην πόλη του Περιστερίου και στο βουνό. Η σχετική δίκη που έχει οριστεί στις 26 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκτιμά ότι οι προαναφερθείσες εξελίξεις, υπήρξαν αποτέλεσμα της μεγάλης απήχησης που είχε η Ημερίδα, που είχε οργανώσει ο Σύλλογός μας την 15η Ιουνίου 2006, από κοινού με τον ΑΣΔΑ, τη Δημοτική Αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, αλλά και της πίεσης που άσκησαν η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της Πετρούπολης, καθώς και οι περιβαλλοντικοί Σύλλογοι Πετρούπολης και Χαϊδαρίου. Επίσης οι βουλευτές που παραβρέθηκαν στην Ημερίδα και προώθησαν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. (Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διενέργεια «διαχειριστικού ¨- οικονομικού ελέγχου για την τριετία 2004-2006» στον Ενοριακό Ναό «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας, που διενεργήθηκε μετά από ερώτηση και ΑΚΕ με αρ. πρωτ. 4953/408/28-2-07 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίου Γιάννη Δραγασάκη, που κατατέθηκε μετά την παρουσία του στην Ημερίδα. Επίσης η επανασυζήτηση της γνωμοδότησης με αριθμό πρωτοκόλλου 1083607/6930/Α0010/25.10.2004 του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υπογραμμίζει ότι το θέμα των διαφόρων διεκδικήσεων στο Ποικίλο όρος, είναι πολιτικό και οικολογικό. Ιδιαίτερα μετά την καταστροφή του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας αποκτά εξαιρετικά σημαντικό βάρος η περιβαλλοντική διάσταση και η επίλυσή του αποτελεί προτεραιότητα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων τόσο της Δυτικής Αθήνας όσο και ευρύτερα του λεκανοπεδίου.

Το Δ.Σ. παρά τα διάφορα προβλήματα, εκτιμά ότι μέσα από τις διαδικασίες και δράσεις, που προηγήθηκαν της δίκης, το θέμα του Ποικίλου βγήκε απ’ την αφάνεια και προβλήθηκε σε όλη την Ελλάδα. Επίσης ότι αναπτύχθηκαν δεσμοί συμπαράστασης μεταξύ των φορέων και των πολιτών που προσπαθούν για το περιβάλλον, κι αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το ευρύτερο περιβαλλοντικό κίνημα

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περιστέρι

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008.

Επιστροφή στην αρχή

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΘΕΜΑ :  ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 10Ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΝΗ Β ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ

Εμείς οι φορείς και οι πολίτες που συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, σήμερα 14/03/2010 και μετά από πρόσκληση των : Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου,   «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» Χαϊδαρίου και «Το Ποικίλον» Πετρούπολης, αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την θέση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι δεν είναι δυνατή η ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος για το 10ο Λύκειο, στην έκταση που έχει αγοραστεί για το σκοπό αυτό από τον ΟΣΚ, επειδή η έκταση αυτή αφενός είναι δασική και προστατεύται ως τέτοια από τους σχετικούς νόμους, αφετέρου δεν είναι ενταγμένη στον πολεοδομικό ιστό της πόλης.

Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης προστασίας του βουνού με σκοπό τη νομιμοποίηση της ανέγερσης, θα δημιουργούσε δυσμενές προηγούμενο και για άλλες προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας. Η κερκόπορτα που θα άνοιγε σε μια τέτοια περίπτωση θα ναρκοθετούσε τις προσπάθειες προστασίας του περιαστικού πράσινου σε όλο το λεκανοπέδιο, τη στιγμή που εκκρεμούν παρόμοιες διεκδικήσεις τόσο στην Πεντέλη, Υμηττό αλλά και στην Πάρνηθα.

Επισημαίνουμε ότι, οι όποιες πιεστικές αστικές ανάγκες δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιούνται σαν άλωθι για την άλωση των ελεύθερων χώρων και των χώρων πράσινου, που αποτελούν τους πνεύμονες των πόλεων. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αναγκαίο μετά τις πυρκαγιές της Πάρνηθας και της ΒΑ Αττικής.

Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων του 10ου Λυκείου, για ανέγερση του κτιρίου εντός του ήδη υπάρχοντος χώρου του σχολείου. Αυτό πρέπει να υλοποιηθεί επειγόντως, λόγω των πραγματικά πιεστικών αναγκών που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Επιμένουμε ότι το Ποικίλο όρος, πρέπει να τύχει απόλυτης προστασίας σε όλη την έκταση του, σύμφωνα με την ΧΑΡΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ, την οποία συνέταξαν οι τρεις περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, και την οποία έχουν αποδεχτεί και συνυπογράψει πλήθος φορέων.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος προστασίας περιοχών του βουνού, με οποιαδήποτε προσχήματα

Δηλώνουμε  ότι θα υπερασπίσουμε με κάθε κινηματικό και νομικό τρόπο το δασικό χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους.

Οι υπογράφοντες φορείς και κάτοικοι:

Για τον Περιβαλλοντικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Περιστερίου:

Δημήτρης Κούνδουρος Πρόεδρος ΔΣ

Αλέξης Πουλιάσης Γραμματέας ΔΣ

Για τον Οικο.πολις

Κώστας Φωτεινάκης Πρόεδρος ΔΣ

Κατερίνα Σταθακοπούλου Γραμματέας ΔΣ

Για τον περιβαλλοντικό ομίλο Πετρούπολης το "Ποικίλο"

Γιάννης Μιχαλόπουλος Πρόεδρος ΔΣ

Φ. Χαλκιάς. Γραμματέας ΔΣ 

Για τον πολιτιστικό Σύλλογο «Για το Μπουρνάζι»

Λάμπρος Μαρωνίτης Πρόεδρος ΔΣ

Για τη Διαρκή Κίνηση για την υπεράσπιση των Δασών και Αλσών Χαϊδαρίου

Γιώργος Κόκκινος, εκπρόσωπος

Για το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ Ελεύθερων Χώρων Αθήνας-Αττικής,

Ηλίας Γιαννίρης υπεύθυνος Παρατηρητηρίου Ελεύθερων Χώρων Αθήνας-Αττικής

Για το Οικολογικό περιοδικό «Οικολογείν»

Γιάννης Σχίζας, Εκδότης Διευθυντής

1.      Δημητρίου Σοφία. Υπεύθυνη ΠΕ Γ Δ/νση Β/θμιας Εκπ. Αθήνας

2.      Ζερβάκη Ηρώ. Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας

3.      Γκουρτσογιάννη Μελίτα. Αρχιτέκτων. Παναττική Επιτροπή Οικολόγων Πράσινων

4.      Στασινόπουλος Δημήτρης. Μέλος των Οικολόγων Πράσινων Περιστερίου

5.      Στάμος Αδάμ. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Περιστερίου.

6.      Λαλένης Κώστας . Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης: «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» (με την επιφύλαξη για την παράγραφο 4 του ψηφίσματος).

7.      Πούλιος Μανώλης Δημ. Σύμβουλος Αγ. Αναργύρων Οικολόγοι Πράσινοι.

8.      Μπαρδής Δημήτρης. Δικηγόρος. Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των

Οικολόγων Πράσινων  Ιλίου.

9.      Κουσουρής Αντρέας μέλος των Οικολόγων Πράσινων Περιστερίου

10.  Μπανάκος Δημήτρης μέλος των Οικολόγων Πράσινων Περιστερίου

11.  Πούλος Κώστας, Εκπαιδευτικός συγγραφέας.

12.  Πιπεράκης Στέλιος Συνταξιούχος τρ/κός υπάλληλος

13.  Φλώρου Μαρία. Δικηγόρος. Συντ. Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου, μέλος της κίνησης «απελάστε το ρατσισμό»

14.  Πήλιουρας Παναγιώτης . Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης. Γενικός Γραμματέας ΠΕΕΚΠΕ.

15.  Σφαιρόπουλος Λεόντιος . Δικηγόρος

16.  Χριστόπουλος Γιώργος. Εκπαιδευτικός . Ταμίας του ΔΣ του ΠΦΣΠ

17.  Καλογηρόπουλος Διονύσης . Γιατρός

18.  Τριανταφύλλου Παντελής. Χημ. Μηχανικός. Μέλος του ΔΣ του ΠΦΣΠ

19.  Ζερβάκη Μαρία. Αντινομάρχης Αθηνών, μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

20.  Δαμίγος Δημήτρης Μέλος του ΔΣ του ΠΦΣΠ

21.  Μαγγίνα Έφη. Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΠΦΣΠ

22.  Δαρσινός  Τάσος . Εκπαιδευτικός, μέλος του ΣΥΝ Περιστερίου

23.  Ζαφειρακείδης Γιώργος. Εκπ/κός. Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

24.  Γκαντήραγας Δημήτρης. Συνταξιούχος δημοσιογράφος.

25.  Δρούτσας Χρήστος , Βιοτέχνης.

26.  Ταχμά Παναγιώτα Νοσηλεύτρια

27.  Δίπλαρος Κώστας , υπάλληλος ΕΥΔΑΠ

28.  Τσιαφούτη Ζωή, Δημ. Υπάλληλος

29.  Φλωράτος Δημήτρης , Δημ. Υπάλληλος

30.  Δαρσινού Βαγγελιώ, Συγγραφέας.

 

(ελήφθη 22-3-2010)

Επιστροφή στην αρχή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, ο Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου οργανώνει εκδήλωση με τίτλο :

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ : ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ :

Γιάννης Τσιρώνης:  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος

Χαρά Καφαντάρη : Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Κούνδουρος : Αντιπρόεδρος ΠΦΣΠ

Τάσος Λύτρας : Πρόεδρος ΠΦΣΠ

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας για την συμβολή τους στο περιβαλλοντικό κίνημα των (αλφαβητικά) : Ηλία Γιαννίρη, Χρήστου Κορτζίδη, Ελένης Πορτάλιου.

Μετά το τέλος των ομιλιών και της απονομής θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν φορείς και πολίτες, αν είναι δυνατόν με γραπτές σύντομες παρεμβάσεις. 

 

Ώρα έναρξης 18.30 /

Χώρος εκδήλωσης : Θέατρο Δημαρχείου Περιστερίου, Πλατεία Δημοκρατίας, σταθμός Μετρό Περιστέρι.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18.30 - 18.45   Καλωσόρισμα από το Προεδρείο

18.45- 20. 30 Ομιλίες

20.30 – 20.45 Απονομή τιμητικών πλακετών.

20.45 – 21.30 Παρεμβάσεις Φορέων κ.λπ.

21.30 -21.45 Κλείσιμο εκδήλωσης.

 

Επιστροφή στην αρχή

Επιστροφή στην αρχή