Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Νέα Σμύρνη

 

Ντέρμπι η αντιπαράθεση Δήμου Νέας Σμύρνης - ΠΑΕ

* Μήλον της έριδος οι υποστηρικτικές της λειτουργίας του γηπέδου εμπορικές χρήσεις, οι οποίες προβλέπεται να καταλάβουν έκταση 12.000 τ.μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ

Σε σκληρό ντέρμπι εξελίσσεται, όπως όλα δείχνουν, η αντιπαράθεση του Δήμου Νέας Σμύρνης και της ΠΑΕ Πανιώνιος εν όψει της κατασκευής του νέου γηπέδου - αθλητικού κέντρου στην πόλη. Ως μήλον της Εριδος εμφανίζονται σήμερα οι εμπορικές χρήσεις, υποστηρικτικές της λειτουργίας του γηπέδου, οι οποίες προβλέπεται να καταλάβουν έκταση 12.000 τ.μ. - συνολικά 16.000 τ.μ., αν συνυπολογίσει κανείς και τα γραφεία.

Ο δημόσιος διάλογος, υπό το βάρος - όσο και αν δεν ομολογείται - και της δικαστικής έρευνας για τις «παλιές αμαρτίες», διεξάγεται σε τόνους ιδιαίτερα υψηλούς, με τον δήμαρχο κ. Γ. Κουτελάκη (ΣΥΝ) να δηλώνει «δεν μασάμε», αρνούμενος κατηγορηματικά «εκβιασμούς και υποδείξεις ανάπτυξης της πόλης, ειδικά από εταιρείες μελετών», και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου και μέτοχο της ΠΑΕ κ. Κ. Τσακίρη να τονίζει τη νομιμότητα της πρότασής του για τις εμπορικές χρήσεις, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για «συζητήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα». Στο παρασκήνιο στελέχη της αντιπολίτευσης του Δήμου Ν. Σμύρνης μιλούν πάντως για μια αρχική, προσωπική και εξ αυτού άτυπη συμφωνία της ΠΑΕ με τον κ. Κουτελάκη, που εν συνεχεία δεν τηρήθηκε, καταλογίζοντας στον τελευταίο «προεκλογική εκμετάλλευση» των ψήφων των οπαδών του Πανιωνίου με φόντο την αναμέτρηση του Οκτωβρίου του 2006. «Η σούπα αρχίζει τώρα να χαλάει» συμπληρώνουν και εμφανίζουν τον δήμαρχο να δέχεται ισχυρές πιέσεις, ιδίως από την αριστερή πτέρυγα του συνδυασμού του, για βέτο στις εμπορικές χρήσεις.

«Λέω όχι για λόγους αρχής» επισημαίνει ο δήμαρχος σε δήλωσή του προς «Το Βήμα». «Δεν είμαι σύμφωνος με τη χρήση δημόσιας γης - ας μην ξεχνάμε ότι το οικόπεδο είναι του δήμου - για εμπορικούς σκοπούς. Δεν θέλω τον όγκο των 12.000 τ.μ., αυτή τη συγκέντρωση μπετόν, αγοράς και κόσμου, σε ένα και μοναδικό σημείο (σ.σ.: εκεί όπου βρίσκονται οι πισίνες, στο τέλος της οδού Παλαιολόγου). Λάβετε υπόψη σας συγκριτικά ότι ένα γήπεδο όπως το Καραϊσκάκη διαθέτει 6.500 τ.μ. για εμπορικές χρήσεις. Δεν λέω όχι στην κατασκευή του αθλητικού κέντρου. Αλλά μπορεί να επιτρέψω μέχρι και... μηδέν τετραγωνικά μέτρα για εμπορικά καταστήματα. Πόσα θέλει ο Πανιώνιος για να κάνει απόσβεση; Θα του τα δώσω εγώ, ως δήμος, αλλιώς, με τη συμμετοχή μου στην επένδυση. Δεν αποκλείω ακόμη και το ενδεχόμενο του να κατασκευάσω ένα τμήμα του γηπέδου».

Η διαφωνία με τον Κουτελάκη ενώνει τους επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων: τόσο της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠαΣοΚ), της κυρίας Νόρας Κατσέλη, όσο και του συνδυασμού της ΝΔ, του κ. Ευ. Κούπα. Αμφότεροι διαμαρτύρονται ανοιχτά για αποκλεισμό και έλλειψη ενημέρωσης, ως το σημείο να κληθούν να αποφασίσουν σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση της σχετικής έκτασης στον Πανιώνιο χωρίς να έχουν στα χέρια τους το συνολικό business plan παρά μόνο αποσπασματικά στοιχεία και ημιτελείς μελέτες. «Γιατί ο Δήμος Ν. Σμύρνης δεν μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση εταιρείας για τον σκοπό αυτόν, στα πρότυπα του γηπέδου του ΠΑΟ;» τονίζει η κυρία Κατσέλη. «Ποιος καθορίζει τον χρόνο παραχώρησης της έκτασης; Εμείς είμαστε κατ' αρχάς αρνητικοί στις εμπορικές χρήσεις αλλά βασική προϋπόθεση για να τοποθετηθούμε υπεύθυνα είναι να μελετήσουμε τα στοιχεία. Πού 'ν' τα;».
Το ΒΗΜΑ, 01/07/2007

Επιστροφή στην αρχή

«Η Νέα Σμύρνη δεν χρειάζεται γήπεδο - εμπορικό κέντρο»

Εμπορικό κέντρο, το οποίο θέλουν να αποκαλείται «αθλητικό», επιχειρεί να ανεγείρει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος στη θέση του σημερινού γηπέδου. Πριν από λίγες ημέρες, η υποψήφια κατασκευάστρια εταιρεία παρουσίασε σε ειδικά επιλεγμένο κοινό τα σχέδια για το νέο οικοδόμημα. Μέχρι τώρα, προεβλήθησαν μόνον οι απόψεις της κατασκευάστριας εταιρείας. Υπάρχουν όμως και άλλες.

ΑΛΙΚΗ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ

Αυτές του δήμου, των δημοτικών παρατάξεων, του μητροπολίτη, του εμπορικού κόσμου και του συνόλου των Νεοσμυρνιωτών, όπως τουλάχιστον αυτές διατυπώθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αναπτύχθηκαν στον τοπικό Τύπο.

Στη Νέα Σμύρνη κανείς δεν είναι αντίθετος στην κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου αθλητικού κέντρου ή -πολύ περισσότερο- στην ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου του Πανιωνίου. Από του σημείου αυτού, όμως, μέχρι του να προτείνεται η ανέγερση εμπορικού κέντρου και... ολίγον αθλητικού στην καρδιά τής περισσότερο οικιστικά δομημένης περιοχής, υπάρχει απόσταση. Και ουσιαστικά πρόκειται περί εμπορικού κέντρου και όχι κυρίως αθλητικού διότι:

α) Θα καταλαμβάνει έκταση 6.000 τ.μ., ενώ οι εμπορικές του χρήσεις θα καλύπτουν 12.000 τ.μ.

β) Θα έχει χωρητικότητα 12.000 θέσεων και όχι 18.000, που έχει σήμερα το γήπεδο του Πανιωνίου. Κόβουν δηλαδή 6.000 θέσεις για να κατασκευάσουν καταστήματα και άλλους «χώρους εμπορικών και κοινωνικών εκδηλώσεων», όπως περιγράφεται στη μελέτη και στην πρόταση κατασκευής, που έχει υποβληθεί στον δήμο. Επιπλέον, κόβουν και τον στίβο, που υπάρχει τώρα στο γήπεδο του Πανιωνίου, όπου αθλούνται εκατοντάδες νέοι κάθε μέρα. Το νέο «αθλητικό κέντρο» δεν θα έχει στίβο.

Επίσης, πάντα κατά τη μελέτη και την πρόταση, η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί και κατά συνέπεια δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, το ποσοστό κάλυψης θα είναι «κατά 6% πέραν του επιτρεπόμενου ορίου», οι πυλώνες θα είναι «κατά παρέκκλιση καθ' ύψος άνω των 22 μέτρων» και ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης θα είναι μόνον 768, κατά παράβαση του ΓΟΚ, βάσει του οποίου «οι ελάχιστες απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης πρέπει να είναι 2.657».

Και το σπουδαιότερο: κατά παράβαση διαταγμάτων (1940), πολεοδομικής μελέτης (1988) και του ισχύοντος πολεοδομικού καθεστώτος στη συγκεκριμένη περιοχή της Νέας Σμύρνης, επιχειρείται αλλαγή χρήσης γης, αφού εκεί επιτρέπεται μόνον η γενική κατοικία και όχι η ανέγερση εμπορικών καταστημάτων.

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν ο δήμος, στον οποίο ανήκει η κυριότητα του οικοπέδου, όπου σήμερα βρίσκεται το γήπεδο του Πανιωνίου, να συμφωνήσει σε μια τέτοια πρόταση και να εκχωρήσει για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του οικοδομήματος σε ιδιώτες, καταστρέφοντας τον κοινωνικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτιστικό ιστό αυτής της πόλης.

Είναι δυνατόν να ανεγερθεί ένα «πολυκατάστημα-γήπεδο» (από τσιμέντο και σίδηρο), ύψους άνω των 22 μέτρων, που ουσιαστικά θα εφάπτεται σπιτιών, σχολείων και ορφανοτροφείου;

Είναι δυνατόν να επιβαρύνουμε κι άλλο την περιοχή με επιπλέον καθημερινή κυκλοφορία χιλιάδων Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία δεν θα έχουν και χώρους στάθμευσης;

Είναι δυνατόν να επιβαρύνουμε κι άλλο την ατμόσφαιρα με καυσαέρια και να αλλοιώσουμε τον περιβάλλοντα χώρο, μόνο και μόνο, όπως ισχυρίζεται η κατασκευάστρια εταιρεία για να παραμένει ο Νεοσμυρνιώτης στην περιοχή και να μην αναγκάζεται να μεταβαίνει για ψώνια στα... κανονικά εμπορικά κέντρα της ευρύτερης νότιας Αθήνας;

Δόξα τω Θεώ η Νέα Σμύρνη έχει όλων των ειδών τα μαγαζιά. Δεν της λείπει το πολυκατάστημα ή η δημιουργία 10, 15 ή 20 ακόμη.

«Ναι», λοιπόν, στην κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου ή στην ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου, με τη συμμετοχή του δήμου και τη λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης του κυκλοφοριακού, αλλά «όχι» στην κατασκευή οικοδομήματος-εκτρώματος.

Το οποίο βεβαίως και δεν πρόκειται να εγκρίνουν η Πολεοδομία και το ΥΠΕΧΩΔΕ και πολύ περισσότερο το ΣτΕ, στο οποίο και θα προσφύγουμε αν χρειαστεί.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=7268056

Επιστροφή στην αρχή

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

 Μέσα από σύσκεψη δεκάδων πολιτών στις 7 Νοεμβρίου 2007, με παρουσία 7 δημοτικών συμβούλων και στελεχών από 4 δημοτικούς συνδυασμούς, συλλογικότητες και πολίτες της πόλης μας, συγκροτήθηκε Κίνηση Πολιτών που θα αγωνιστεί για την αποτροπή υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 16 Ιουλίου 2007, η οποία ενέκρινε το ιδιωτικό επιχειρηματικό σχέδιο (DIMAND) για εμπορικό και αθλητικό κέντρο στον χώρο του Πανιωνίου και την επιδότηση του ιδιώτη επιχειρηματία από τον Δήμο, με ποσό 7.500.000 - 10.000.000 ευρώ, προκειμένου το σχεδιαζόμενο έργο να έχει μικρότερες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής της πόλης μας!

Η απόφαση αυτή, πέρα από τον σκανδαλώδη οικονομικό διακανονισμό της επιδότησης στον ιδιώτη επιχειρηματία που θα την πληρώσει ο νεοσμυρνιός πολίτης, σημαίνει τόσο την αλλαγή χρήσης της γης σε ένα χώρο 27,5 στρεμμάτων, όσο και του χρήστη του χώρου, καθώς ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, παραχωρημένος από το 1940 στον ερασιτέχνη Πανιώνιο. Έτσι, πρόκειται για  μια απόφαση η οποία θα κάνει αβίωτη τόσο την δική μας ζωή, όσο και των παιδιών μας, χωρίς να έχουν γίνει μελέτες οι οποίες θα αναδείκνυαν τις περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές επιπτώσεις του έργου και, κυρίως, χωρίς να έχει γίνει κοινωνικός διάλογος για να ακουστεί η γνώμη των πολιτών και των φορέων της πόλης. Η επιδημία μετατροπής γηπέδων σε ‘’εμπορικά κέντρα με γήπεδο’’ που βλέπουμε στις άλλες περιοχές της Αθήνας, χτυπάει και την γειτονιά μας.

Η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος συνιστά πλέον μέγιστο κοινωνικό αίτημα, το οποίο αναδείξανε με τραγικό τρόπο οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Οι συνθήκες ζωής στην πόλη μας, τις οποίες επιβαρύνει η συνεχής εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου και η ουσιαστική κατάργηση των ελεύθερων χώρων με την εισβολή τσιμέντου που αλλάζει άρδην τον χαρακτήρα τους, εντείνουν την ανησυχία μας και η οικολογική μας συνείδηση ως ενεργών πολιτών μας επιβάλλει τον αγώνα για να εμποδιστεί η παραπέρα τσιμεντοποίηση της πόλης μας και να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου.

Το ενδιαφέρον μας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε όλα τα επιμέρους αθλήματα και η αγάπη μεγάλου μέρους της πόλης μας για τον Πανιώνιο, δεν μπορεί να αξιοποιείται από τους ιδιώτες επενδυτές για να υποβαθμισθεί η ποιότητα της ζωής μας και να αλλάξει ακόμα περισσότερο ο χαρακτήρας του άλλοτε καταπράσινου προαστίου που ήταν η πόλη μας. Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους τα οράματα των ιδιωτών επενδυτών για εμπορικό κέντρο μητροπολιτικού χαρακτήρα που θα καλύψει τις ανάγκες των νοτίων προαστίων. Αναρωτιόμαστε, πως μπορεί να αντέξει η πόλη μας την κατασκευή νέου εμπορικού κέντρου 16.000 μ2; Πως θα λειτουργήσει η παραδοσιακή αγορά της Ελ. Βενιζέλου, της Ομήρου, της Παλαιολόγου και των άλλων μικρότερων δρόμων; Πως μπορούν άραγε 2,5 δρόμοι γύρω από το γήπεδο του Πανιωνίου να εξυπηρετήσουν το σχεδιαζόμενο εμπορικό κέντρο σε μια ήδη κυκλοφοριακά βεβαρημένη περιοχή, όταν μάλιστα η πρόβλεψη για τις θέσεις στάθμευσης (parking 770 θέσεων) δεν καλύπτει ούτε τις υπάρχουσες ανάγκες;

Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πραγματικά μεγάλη αναγκαιότητα ανακατασκευής – εκσυγχρονισμού των χώρων του γηπέδου του Πανιωνίου, θα πρέπει να δίνει βάρος στις δραστηριότητες του ερασιτέχνη Πανιωνίου, να εντάσσεται αρμονικά στον οικιστικό ιστό της πόλης, ακολουθώντας τους ισχύοντες πολεοδομικούς όρους, την πρόβλεψη για την δημιουργία χώρων πρασίνου, προκειμένου να οδηγεί στην αναβάθμιση της ζωής μας στην πόλη της Ν. Σμύρνης.

Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας, ορίστηκε συντονιστική επιτροπή από 31 συμπολίτες μας ενώ στις συνελεύσεις της Κίνησης Πολιτών θα συζητούνται και θα παίρνονται όλες οι αποφάσεις για τις ενέργειες και τις μορφές των κινητοποιήσεων μας που κρίνουμε ότι είναι απαραίτητες.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 11 π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝ/ΦΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ INCLUDEPICTURE "cid:1.2706799665@web27110.mail.ukl.yahoo.com" \* MERGEFORMATINET  INCLUDEPICTURE "cid:2.2706799666@web27110.mail.ukl.yahoo.com" \* MERGEFORMATINET

Επιστροφή στην αρχή

Μάθημα δίπλα σε κεραίες

«Ο θάνατος παραμονεύει πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας. Δεν παίζουμε με την υγεία τους για να θησαυρίζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης Αντώνης Δαβανέλος, αναφερόμενος στις 12 κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται σε απόσταση μόλις 30 μέτρων πάνω από τις αίθουσες διδασκαλίας του σχολικού συγκροτήματος των 1ου και 10ου Δημοτικών και 1ου Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής.

Τον Ιανουάριο ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των εταιρειών και του Πανιωνίου. Η δίκη πήρε αναβολή 2 φορές και η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Οι γονείς των παιδιών των 2 Δημοτικών, από το 2003 που εγκαταστάθηκαν οι κεραίες στους πυλώνες φωτισμού του γηπέδου του Πανιωνίου δίπλα στο σχολικό συγκρότημα, ζουν με μια συνεχή αγωνία για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία των παιδιών τους η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν. Ολα αυτά τα χρόνια αγωνίζονται για την απομάκρυνση των κεραιών. Την Παρασκευή το πρωί όλοι οι γονείς πραγματοποίησαν την πρώτη τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα σχολεία, ενώ οι δάσκαλοι έκαναν 3ωρη στάση εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης. Οι μαθητές, που έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους, κρατούσαν πανό που έγραφε: «Οι κεραίες κυριεύουν, οι ζωές μας κινδυνεύουν» «Καμία κεραία δεν έχει άδεια λειτουργίας από την Πολεοδομία, δεν έχουν καταθέσει περιβαλλοντικές μελέτες, μελέτες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, σύμφωνη γνώμη του νομαρχιακού συμβούλου και σχετική άδεια από την Περιφέρεια», είπε στην «Ε» ο κ. Δαβανέλος. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού το 2006 κατέθεσε αίτηση-καταγγελία στην αρμόδια Πολεοδομία Αργυρούπολης, η οποία, ύστερα από αυτοψία, εξέδωσε σχετικό πόρισμα με το οποίο: έκρινε τις κεραίες αυθαίρετα κτίσματα, επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ και παρήγγειλε την άμεση διακοπή των όποιων εργασιών, όπως και την ποινική δίωξη των υπευθύνων. Αν και η Πολεοδομία κοινοποίησε το πόρισμά της δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/05/2008

Επιστροφή στην αρχή

Νέο υπόγειο γκαράζ στη Ν. Σμύρνη-Ετοιμάζονται και άλλα σε Καλλιθέα, Χίλτον, Μετς και Δάφνη

Τριώροφο υπόγειο γκαράζ στην πλατεία Καρύλλου, στη Νέα Σμύρνη, εγκαινίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.

Είναι το πρώτο που δίδεται στη χρήση των πολιτών από μια σειρά νέων υπόγειων χώρων στάθμευσης που κατασκευάζονται. Ηδη έχει αρχίσει να κατασκευάζεται σταθμός αυτοκινήτων στην Καλλιθέα, χωρητικότητας 440 θέσεων, στην οδό Δημητρακοπούλου, και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή τριών ακόμη σταθμών στην οδό Διοχάρους, πίσω από το Χίλτον, στο Α΄ Νεκροταφείο και στον Δήμο Δάφνης, κοντά στο σταθμό του μετρό.

«Ο νέος σταθμός δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης αυτοκινήτων, στην πυκνοκατοικημένη και εμπορικά αναπτυγμένη περιοχή της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης. Αποτελείται από τρία υπόγεια και έχει συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 18.920 τ.μ. και 665 θέσεις στάθμευσης» τόνισε ο κ. Σουφλιάς.

Το υπόγειο γκαράζ διαθέτει σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, θα λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση- δηλαδή οι πελάτες οδηγούν οι ίδιοι το αυτοκίνητό τους στη θέση στάθμευσης, το κλειδώνουν και το παίρνουν οι ίδιοι κατά την αναχώρησή τους, αφού πληρώσουν- και φύλαξη σε 24ωρη βάση.

Το έργο κατασκευάστηκε με σύμβαση παραχώρησης από την κοινοπραξία των εταιρειών ΑΕΓΕΚ ΑΕ,ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ, Ελληνική Τεχνοδομική, J&Ρ- ΑΒΑΞ, ΓΕΚ. Ο ανάδοχος παραχώρησης αναλαμβάνει τη συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση του σταθμού για 30 έτη, αποδίδοντας στο Δημόσιο το 3% επί των ακαθαρίστων μηνιαίων εσόδων. Μετά τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης ο σταθμός θα αποδοθεί στον κύριο του χώρου, που είναι ο Δήμος Ν. Σμύρνης, σε πλήρη λειτουργία.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=277430&dt=08/07/2009

Επιστροφή στην αρχή