Επιστροφή στην αρχική σελίδα του Παρατηρητηρίου

Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων

Για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων της Αθήνας

Και Την Ποιότητα Ζωής.

Ζωχιού 8, Άνω Αμπελόκηποι, Τηλ-Φαξ: 6923591, 8649263. e-mail: dtrianta@hol.gr

Γραμματεία: τηλ: 7757331, 7517136, 8063508.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή κατά την συνεδρίασή της 11.1.2001 με ευρεία παρουσία μελών της εξέδωσε ομόφωνα τα εξής ψηφίσματα:

1. Η Συντονιστική Επιτροπή παρακολουθεί συγκλονισμένη, μαζί με όλο τον Ελληνικό Λαό, την φρίκη των συνεπειών των Νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας με την χρήση βομβών εξασθενημένου Ουρανίου (ίσως και Πλουτωνίου), βομβαρδισμών τους οποίους η Συντονιστική Επιτροπή είχε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή.

Η κατ' ευφημισμό "ανθρωπιστική βοήθεια" της Νέας Τάξεως, με την συνευθύνη της Ελληνικής και των άλλων Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων οι οποίες γνώριζαν την χρήση αυτών των όπλων, γρήγορα αποδείχθηκε ένα διαρκές μαζικό ραδιενεργό έγκλημα πολέμου και ειρήνης κατά των Λαών. Το φιλειρηνικό κίνημα είχε όμως προειδοποιήσει έγκαιρα γι΄αυτό.

Σήμερα προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να διαδηλώσουμε πως:

2. Η Συντονιστική Επιτροπή καταδικάζει την βομβιστική-εμπρηστική επίθεση κατά της εφημερίδας "Το Παρόν" καθώς και τις αλλεπάλληλες μέχρι πλήρους καταστροφής εμπρηστικές-βομβιστικές επιθέσεις καθώς και τις συστηματικές παρεμβολές κατά του Ραδιοσταθμού "Ράδιο Υγεία-Οικολογία 93,3 FM" και του αντίστοιχου πειραματικού τηλεοπτικού σταθμού "Τηλεφώς".

Η ανωτέρω εφημερίδα έχει κατ' επανάληψη δημοσιεύσει άρθρα υπέρ της προστασίας και κατά της τσιμεντοποιήσεως του Περιβάλλοντος ("Κτήμα Θών", Άλσος Ριζαρείου, Γουδί, Αλεπότρυπα Κυψέλης, άρθρο 24 του Συντάγματος κ.λπ) απόψεις που συνάδουν με τις θέσεις και απόψεις της Συντονιστικής Επιτροπής, και ο ανωτέρω ραδιοσταθμός έχει προσφέρει γενναιόδωρα την συχνότητά του και έχει φιλοξενήσει την Συντονιστική Επιτροπή και επί μέρους Οργανώσεις της για τα ίδια θέματα αλλά και για την μη οικοπεδοποίηση των στρατοπέδων, την μη νομιμοποίηση των μη άρτιων οικοπέδων, των αυθαιρέτων, των καταπατήσεων δημοσίων εκτάσεων κ.λπ.

Η Σ.Ε. ανησυχεί για την περιορισμένη δημοσιότητα που έχει δοθεί στις ανωτέρω σοβαρότατες ενέργειες κατά ατόμων, κατά του Τύπου και κατά της ελεύθερης εκφράσεως και εκφράζει την συμπαράστασή της στους παθόντες.