1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1314 15 16 17 18 19 20 21

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΠΑΛΟΝΙ

Συζήτηση με το Θεό.

Ένας άντρας τεμπελιάζει ξαπλωμένος στο γρασίδι και χαζεύει τα σύννεφα στον
ουρανό. Ξαφνικά αποφασίζει να μιλήσει με το Θεό.
Aντρας: Θεέ μου τι διάρκεια έχουν για σένα ένα εκατομμύριο χρόνια;
Θεός: Περίπου ένα λεπτό
Aντρας: Θεέ μου τι είναι για σένα ένα εκατομμύριο δολάρια;
Θεός: Μια δεκάρα.
Aντρας: Θεέ μου, μπορώ να έχω μια δεκάρα;
Θεός: Ναι βέβαια, σε ένα λεπτό...

Η ζωή του άντρα

Οταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε: " Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτο και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια ". Τότε ο γάιδαρος του απάντησε: " 50 χρόνια τέτοια ζωή είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια ".
Ετσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε: " Σαν σκύλος θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια ". Τότε ο σκύλος απάντησε: " Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια ".
Ετσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε: " Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για 20 χρόνια ". Τότε ο πίθηκος απάντησε: " Θεέ μου, 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια ".
Ετσι κι έγινε.
Τελικά ο Θεός δημιούργησε τον άντρα και του είπε: " Είσαι άντρας, το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα άλλα δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 χρόνια ". Τότε ο άντρας απάντησε: " Θεέ μου, να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 χρόνια που άφησε ο σκύλος και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος ".
Ετσι κι έγινε. Από τότε ο άντρας ζει 20 χρόνια σαν άντρας, μετά παντρεύεται και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλά τα βάρη. Μετά αποκτά παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος φρουρώντας το σπίτι και την περιουσία του τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένεια. Και αφού γεράσει πιά ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεται σαν βλάκας και κάνει τον γελωτοποιό στα εγγόνια του.
Ετσι είναι ...

Τα τρία πτώματα

 Στο νεκροτομείο υπήρχαν τρία πτώματα αντρών, και τα τρία με πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπά τους. Μπαίνει ο αστυνόμος με έναν αρχιφύλακα να πληροφορηθεί τι έγινε και πεθάνανε όλοι τόσο... ευτυχισμένοι και ο ιατροδικαστής τους εξηγεί:
- Εγγλέζος, ετών 70. Πέθανε από ανακοπή, ενώ έκανε έρωτα με τη μαιτρέσα του, εξ ου και το χαμόγελο.
- Φυσιολογικό, μουρμουρίζει ο αστυνόμος και προχωρεί προς το δεύτερο πτώμα.
- Σκότος, συνεχίζει ο ιατροδικαστής. Κέρδισε £1000 στο λόττο, τις επένδυσε σε ουίσκι, το ήπιε όλο και πέθανε απ' το πολύ οινόπνευμα. Γι' αυτό είναι χαμογελαστός.
- Δε μου κάνει εντύπωση, λέει ο αστυνόμος και πάει παρακάτω.
- Ιρλανδός, συνεχίζει την... ξενάγηση ο ιατροδικαστής. Χτυπήθηκε από κεραυνό!
- Καλά, αλλά γιατί χαμογελάει; απορεί ο αστυνόμος.
- Μάλλον θα είχε την εντύπωση ότι τον φωτογράφιζαν.

Ο επίδοξος κλέφτης

Πάει να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο ο επίδοξος κλέφτης και βλέπει μια επιγραφή:
«Παρακαλώ, μη χρησιμοποιήσετε δυναμίτη. Το χρηματοκιβώτιο είναι ανοιχτό! Απλά, στρέψατε το χερούλι»
Έτσι κι έκανε... και ξαφνικά του ήρθε στο κεφάλι ένας αμμόσακος, τα φώτα ανάψανε παντού και άρχισε να βαράει ο συναγερμός.
Όταν η αστυνομία τον μετέφερε με το ασθενοφόρο, τον άκουσαν να μουρμουρίζει:
- Αλίμονο! Η εμπιστοσύνη μου στο ανθρώπινο γένος κλονίστηκε βίαια!