ΜΑΘΗΤΙΚΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ  11ου ΓΥΜΝ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Καλώς ήρθατε στη περιβαλλοντική μας σελίδα

 4. ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ κ΄ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ: 

 

 Παρακαλούμε, προσέξτε τα παρακάτω:

1. Βασική μας αρχή στην οποία στηρίζουμε όλες μας τις εργασίες σχετικά με το περιβάλλον  κ΄ τη Φύση: Κανένα είδος της χλωρίδας και της πανίδας μας δεν πρέπει να εξαφανιστεί εξαιτίας του ανθρώπου. Ο άνθρωπος, σαν ανώτερο ον (?), οφείλει να βρεί τρόπο συνύπαρξης με όλα τα είδη.

 2. Γνωρίζουμε ότι τα διάφορα είδη που θα σας περιγράψουμε παρακάτω, προστατεύονται νομοθετικά από διεθνείς συμβάσεις, κοινοτικές οδηγίες ή ελληνικούς νόμους. Παρ΄όλα αυτά, πιστεύουμε, ότι οι πολίτες της χώρας μας και ιδαίτερα οι μαθητές δεν ενημερώνονται επαρκώς από τους αρμόδιους φορείς (τα ΜΜΕ ξεχάστε τα, αυτά βρίσκονται στο κόσμο τους - ενώ θα κατάφερναν τα μέγιστα) όπως θα άξιζε, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των λιγοστών οικολογικών οργανώσεων. Σαν αποτέλεσμα έχουμε την ελάχιστη ευαισθητοποίηση, και ιδαίτερα σε μας τους νέους που ζούμε στις πόλεις και αφήνουμε το τσιμέντο για να δούμε πραγματικό φυσικό περιβάλλον την περίοδο των διακοπών μας. Αυτή, λοιπόν, την ευαισθητοποίηση θα επιδιώξουμε να πετύχουμε. Ευχόμαστε τα  μπαλόνια  μας, όταν φύγετε από τη σελίδα μας, να συνεχίζουν να αιωρούνται στο μυαλό σας με ότι θέμα το κάθε ένα από αυτά αντιπροσωπεύει.

 3. Οι βιβλιογραφικές, διαδικτυακές και φωτογραφικές μας πηγές προέρχονται από διάφορες οικολογικές οργανώσεις, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά, κλπ, τις οποίες αναφέρουμε στις εργασίες μας. ( Επισκεφθείτε τα οικολογικά sites για να δείτε τα προγράμματά τους, πιθανή βοήθεια δικιά σας, κλπ)