Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Aφιέρωμα στο σχολείο μας
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1999

Το 14ο Γυμνάσιο ξαφνιάzει ευχάριστα με τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες εντός και εκτός των τειχών.

    Θέατρο, λογοτεχνικά αφιερώματα, χορός, τραγούδι, αθλητικές εκδηλώσεις, πρωτάθλημα σκάκι, κατασκευές, ορειβατικές εξορμήσεις. Όλα αυτά συνυπάρχουν στο 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου, στο Μπουρνάζι, ένα σχολείο που ξαφνιάζει ευχάριστα και εντυπωσιάζει με τις δραστηριότητές του.
    Οκτώ θεατρικά έργα έχουν παρουσιαστεί από τη σχολική θεατρική ομάδα τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων “Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ”, “ο κατά φαντασίαν ασθενής”, ενώ το 1997 οι μαθητές ανέβασαν μία μουσική επιθεώρηση, που έγραψε συν-σκηνοθέτησε και χορογράφησε η κ. Ανδριανή Γεωργίου, διευθύντρια του σχολείου.
    Το σχολείο συντονίζει κάθε χρόνο τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, επιλέγοντας μία από τις τρεις θεματικές ενότητες που προτείνονται από την UNESCO, με την οποία συνεργάζεται.

O άξονας
   Όλες οι δραστηριότητες περιστρέφονται γύρω από έναν κεντρικό θεματικό άξονα και παρουσιάζονται σε ένα ειδικό διήμερο - αφιέρωμα κάθε χρόνο. Τα πολιτιστικά διήμερα αποτελούν πλέον θεσμό για το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου και είναι ανοιχτά για το κοινό. Περιλαμβάνουν παραστάσεις θεάτρου και χορού, μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, που προετοιμάζουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
    Το 1997 το θέμα των εκδηλώσεων ήταν “τα Επτάνησα”, το 1998 οι εκδηλώσεις είχαν τίτλο “Μηνύματα ζωής”, ενώ αυτή τη σχολική χρονιά οι εκδηλώσεις που ετοιμάζονται έχουν θέμα  "Κύπρος, το νησί της Αφροδίτης".
    Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών οι μαθητές είχαν ετοιμάσει εκθέσεις λαϊκής τέχνης και παράδοσης, έκθεση βενετσιάνικης μάσκας, εκθέσεις ζωγραφικής και βιβλίου, εκθέσεις φυσικού περιβάλλοντος σχετικές με το θέμα των εκδηλώσεων, ακόμα και έκθεση απολιθωμάτων.
    Αποτέλεσμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων είναι σήμερα το σχολείο να διαθέτει μόνιμη έκθεση ζωγραφικής και γελοιογραφίας με έργα των μαθητών και οι τοίχοι του προαυλίου να καλύπτονται από όμορφα γκράφιτι.
Και όχι μόνο.

Ταλέντα
   Οι μαθητές ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους μέσα από την ποικιλία εκφραστικών διεξόδων που τους προσφέρονται.
    Εσωτερικό πρωτάθλημα σκακιού και ενδοσχολικός διαγωνισμός Μαθηματικών για τα εκκολαπτόμενα “θετικά” μυαλουδάκια, έκδοση περιοδικών και σχολικών εφημερίδων για τους λιλιπούτειους δημοσιογράφους, θεατρικές παραστάσεις και θέατρο σκιών για τους λάτρεις της μίμησης, ζωγραφική και χαρακτική για τους εικαστικούς, λογοτεχνικές εργασίες και αφιερώματα για μελλοντικές δυνατές πένες, βιβλιοθήκες και εκθέσεις βιβλίου για μικρούς βιβλιοφάγους, χορός και τραγούδι για τους φίλους της κίνησης και της μουσικής.

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site