Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το SITE
του σχολείου μας
Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000

Ένα σχολείο με διεθνή διάκριση στο Διαδίκτυο

Το 14ο Γυμνάσιο στο Μπουρνάζι είναι το "διαδικτυωμένο", φιλόξενο και δημιουργικό, σχολείο της Αθήνας. Προχθές, μάλιστα μέσω της θαυματουργής στο προγραμματισμό χειρός του καθηγητή Σταύρου Κουνάδη και με το μπόλικο μεράκι των μαθητών, η ιστοσελίδα του σχολείου τα έβαλε με μεγαθήρια και …..νίκησε: στον ετήσιο διαγωνισμό των διεθνών βραβείων «Μόμπιους», που φιλοξενήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το σχολείο απέσπασε το ειδικό βραβείο των δημοσιογράφων παρά τη γερή κόντρα από ιδρύματα και οργανισμούς με συμμετοχές δαπανηρές και τεχνολογικά απαστράπτουσες ….Ωστόσο, στην απονομή δεν βρέθηκε κανείς! Ο λόγος; “Mα, δεν το περιμέναμε να κερδίσουμε» παραδέχθηκε χαμογελώντας ο καθηγητής πληροφορικής κος Κουνάδης, όταν εχθές το πρωί τον επισκεφθήκαμε ανάμεσα στα «παιδία του» (τα νέα «φυντάνια» της Β’ Γυμνάσιου) και τους 17 με 18 ετοιμοπόλεμους υπολογιστές του («με αγώνα αγοράσαμε τα νέα μηχανήματα»).  Και τώρα, «Πεκίνο» τον προετοιμάζουμε, μια και οι νικητές θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολυμέσων «Μόμπιους» που θα γίνει στην Κίνα το 2001. «Έτσι μου είπαν και μένα…. Καλό είναι να έρθουν και όλα τα παιδιά μαζί» λέει ο «κύριος» της σχολικής τάξης και ευθύς η ξενάγηση στο site του σχολείου αρχίζει: 

«Η ιστοσελίδα του 14ου Γυμνασίου δεν είναι μόνο μια εφετινή προσπάθεια» τονίζει ο κος Κουνάδης, ενώ τα παιδιά, ο Θοδωρής, ο Αλέξης, ο Βαγγέλης, η Πένυ με τη φίλη της Λεμονιά και άλλοι, κυκλώνουν την παρέα μας. Πραγματικά, αν «ξεφυλλίσουμε» το «site» του 14ου Γυμνασίου (περίπου σε 350 ψηφιακές σελίδες αποκαλύπτεται το μωσαϊκό των δραστηριοτήτων ενός δημιουργικά ανήσυχου εδώ και χρόνια σχολείου δραστηριότητες για τον πολιτισμό, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, ακόμη και εκθέσεις ζωγραφικής π.χ. «Ο κυβισμός στη ζωγραφική» (Γ Γυμνασίου), «Ανάλυση της Γκερνίκα» κ.α., εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως η σχολική σύμπραξη για «Τα ξωκλήσια του Κηφισού», όπως το μαθηματικό περιοδικό «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω», η παρουσίαση της «Μεσογειακής δίαιτας» κ.ά. Επίσης ο επισκέπτης μαθαίνει για τα μαθητικά συμβούλια και τους αριστεύσαντες μαθητές, για τους καθηγητές, αλλά διασκεδάζει με γρίφους και πολλά παιχνίδια. Υπάρχει και ένα πρωτότυπο διαγνωστικό κουίζ για τη νόσο των «τρελών αγελάδων» σε ρυθμούς πάντα κεφάτους και μαθητικούς.

«Το πρόβλημα μου είναι να τους βγάζω από την τάξη» ομολογεί ο καθηγητής, μια και τα παιδιά λατρεύουν το μάθημα: o Γιάννης και η Πένυ, ο εορτάζων Νίκος, μαθητές της Β΄ Γυμνασίου μας λένε το παράπονό τους: «Μία ώρα την εβδομάδα δεν μας φτάνει». Οι περισσότεροι έχουν υπολογιστή και στο σπίτι και θα συνεχίσουν τη παράδοση του 14ου Γυμνασίου: μια παράδοση φιλόξενη κει εκπαιδευτική, προσιτή τώρα και στον ψηφιακό επισκέπτη.

Γ. ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site