Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το site μας
Περιοδικό "Περίπλους"
τεύχος 6, Αύγουστος 2001


Περιοδική έκδοση της
Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής
ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Κι εκεί που παρα…μιλούσανε για το 4Χ4 που πέτυχαν στο 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου με τις βραβεύσεις τους φέτος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, με τη λήξη του διδακτικού έτους ήρθε άλλη μια διάκριση, η 5η σε ισάριθμους διαγωνισμούς που έλαβαν μέρος. Το σχολείο πήρε την 1η θέση στον 1ο Διαγωνισμό του ελληνικού portal www.e-go.gr αναδεικνυόμενο ως η καλύτερη ελληνική μαθητική σελίδα στο διαδίκτυο.

Τα τρία από αυτά τα βραβεία μας εξηγεί ο υπεύθυνο καθηγητής της πληροφορικής κ. Σταύρος Κουνάδης (1ο,2ο, και 5ο) είναι για τον τόπο (site) του σχολείου στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ (www.asda.gr/g14per) που πλέον θεωρείται απ’ όλους σαν η καλύτερη παρουσία μεταξύ των ελληνικών σχολείων στο διαδίκτυο και αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση. Μέσα από τις 500 και πλέον ιστοσελίδες του site, γίνεται προσπάθεια να προβληθεί παγκοσμίως, η δουλειά ενός δημόσιου σχολείου της Δυτικής Αθήνας που εδώ και χρόνια διακρίνεται, όχι μόνο μέσα στα καθιερωμένα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των αναλυτικών προγραμμάτων, αλλά και λόγω της ποικιλόμορφης δράσης που έχει αναπτύξει σε θέματα πολιτισμού περιβάλλοντος και νέων τεχνολογιών.

“Με τη δημιουργία του site προσπαθούμε να “κόψουμε δρόμο” προς τις νέες τεχνολογίες. Οι μαθητές αλλά και οι υπόλοιποι καθηγητές του σχολείου, έχουν έρθει σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες πολύ πιο γρήγορα από ότι το σύνολο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που τώρα μόλις μπήκε σε αυτή τη πορεία. Από το 1997”, συνεχίζει ο κ. Κουνάδης, “ το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου έχει σύνδεση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Η ανταπόκριση των μαθητών στις νέες τεχνολογίες φαίνεται από τον ενθουσιασμό που δείχνουν για να μπουν στην “InteRMediA TeaM” δηλ. την ομάδα ΙΝΤΕΡΝΕΤ και πολυμέσων του σχολείου, που λόγω της μεγάλης συμμετοχής δεν είναι δυνατόν να μαζευτεί ποτέ ολόκληρη”.

Η δημιουργία μιας “λέσχης ΙΝΤΕΡΝΕΤ”, όπου τα παιδιά θα αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους και θα σερφάρουν στο Διαδίκτυο είναι στα προσεχή σχέδια- προτάσεις του σχολείου.

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site