Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για Θεατρική Παράσταση
Εφημερίδα "ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ"
ΙΟΥΝΙΟΣ 1995

Με πολλή συγκίνηση και χαρά παρακολουθήσαμε-τιμητικά προσκεκλημένοι-το θεατρικό μας έργο: «Ο Κλήδονας στη Σίφνο και στις Κυκλάδες» που με απόλυτη επιτυχία και απόδοση παρουσίασε το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου-[Κύπρου και Ποσειδώνος-Περιστέρι] Αθήνας.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη Σίφνο-Κυκλάδες, γεμάτη λαογραφική παράδοση-εκπλήξεις, πειράγματα, χορό, κέφι, τραγούδι και δεξιώσεις.

Τη διασκευή και σκηνοθεσία είχε αναλάβει η δραστήρια διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Ανδριανή Γεωργίου (με καταγωγή από τη Κύπρο) και η καθηγήτρια κ. Στέλλα Τσακαλοπούλου.

 Οι ίδιες επίσης δίδαξαν τα τραγούδια με τον θαυμάσια πετυχημένο σκοπό του Κλήδονα και τους ενδιάμεσους ελληνικούς χορούς που πλαισίωσαν και λάμπρυναν την κάθε ενότητα του έργου.- Τη μουσική επιμέλεια με τα ηχητικά είχε αναλάβει ο καθηγητής της μουσικής και εκλεκτός φίλος της Σίφνου κ. Δήμος Φιωτάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την επιλογή του έργου μου, αλλά και για την τιμητική πρόσκληση, την εγκάρδια υποδοχή και την όλη φιλοξενία, εξυπηρέτηση στις μετακινήσεις μας και την αποστολή της βιντεοκασέτας του έργου στη Σίφνο.

Τέλος τα σκηνικά είχε ετοιμάσει η κ. Νότα Παληοκώστα και την κατασκευή στολών και κουρτινών σκηνής η Ανάση Ασημίνα και Λαγού Δήμητρα.

Πέρα όμως των ευχαριστιών προς όλους τους καθηγητές και τον Πρόεδρο Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Γυμνασίου-Περιστερίου, αξίζουν εγκάρδια συγχαρητήρια και στην πλειάδα των 20 παιδιών που με τόση τόλμη, ζωντάνια και πειστικότητα, απέδωσαν τη λαογραφική και παραδοσιακήμορφή του έργου και απέσπασαν την αγάπη και το θαυμασμό όλων

Επηκολούθησε δεξίωση σε 500 και πλέον άτομα. λειτουργία μαθητικής έκθεσης με τον τίτλο "Αιγαίο - Θάλασσα" και συναδελφωμένος χορός μέχρι αργά τη νύχτα. Συγχαρητήρια και χίλια ευχαριστώ.

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site