Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Σύντομο ιστορικό 

Το 1980 ωρίμασε η ανάγκη να δημιουργηθεί το Γυμνάσιο του Μπουρναζίου για τα παιδιά της περιοχής.

Αποφασίστηκε να στεγαστεί στο ίδιο κτήριο με το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Έτσι δημιουργήθηκε ένα τμήμα της Α΄τάξης, ένα τμήμα της Β΄τάξης και ένα της Γ΄τάξης. Γυμνασιάρχης τοποθετήθηκε ο κ. Αθανάσιος Μπουργανός, Φυσικός, από τους λίγους φωτισμένους και ικανούς λειτουργούς της παιδείας. Η κ. Μ. Πετρή, που μέχρι σήμερα βρίσκεται στο Σχολείο, είναι από τις πρώτες καθηγήτριες που δίδαξαν σ’ αυτό. Την επόμενη χρονιά λειτούργησε και ένα τμήμα της 1ης Λυκείου. Η κ. Χ. Καλπακτσίδου σήμερα υποδιευθύντρια, μαζί με την κ. Δ. Λαγού φιλόλογο, ήρθαν στο σχολείο το Σεπτέμβρη του 1982 και παραμένουν σ’ αυτό μέχρι σήμερα.

Η τότε πρόεδρος του Δ. Σ. συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαριδάκη, μαζί με το Γυμνασιάρχη κ. Α. Μπουργανό, μετά από πολύχρονους αγώνες κατάφεραν το 1984 να αγοραστεί το οικόπεδο και το 1988 να κτιστεί το σημερινό Σχολείο ως το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου και να περιλάβει και τα παιδιά από τα Μυκονιάτικα του γειτονικού Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Από το 1988, την πρώτη σχολική χρονιά, το σχολείο έχοντας Διευθυντή τον κ. Ι. Χατζηγιαννίδη, Μαθηματικό, λειτούργησε σαν κυψέλη γραμμάτων. Την επόμενη χρονιά με Γυμνασιάρχη την κ. Μαρκάκη, Αγγλικής Φιλολογίας, και με την προτροπή του κ. Δ. Κουτσογιάννη, Φιλολόγου και τις άοκνες προσπάθειες του τότε Υποδιευθυντή κ. Α. Ζάκα, Θεολόγου, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που παρουσιάστηκε στο τέλος της σχολικής περιόδου. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έγιναν θεσμός συστηματικότερος και τελειότερος όταν στο σχολείο τοποθετήθηκε ως διευθύντρια το 1992 η κ. Α. Γεωργίου, Φιλόλογος, η οποία έδωσε μια άλλη ώθηση, χρώμα και πορεία στο σχολείο.

Οι δραστηριότητες του σχολείου δεν περιορίζονται στα μαθήματα. Συχνά οργανώνονται εκδηλώσεις τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς.  Λειτουργούν παράλληλα πολλές ομάδες διαφορετικών δραστηριοτήτων που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές ν' ασχοληθούν με κάτι που τους ενδιαφέρει και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους. Τέτοιες ομάδες είναι: ομάδα χορού, θεατρική ομάδα, ομάδα χορωδίας, ομάδα μπατίκ, ομάδα πρώτων βοηθειών, ομάδα ανακύκλωσης, ομάδα βόλεϊ, δημοσιογραφική ομάδα, φωτογραφική ομάδα και άλλες.

 Χ. Καλπακτσίδου


Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site