Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το SITE
του σχολείου μας
Εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000

Πρωταθλητές στο Ίντερνετ μαθητές από το Περιστέρι.
Η ηλεκτρονική σελίδα του 14ου Γυμνασίου πήρε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό.

“ΉΤΑΝ σαν τα Όσκαρ”λέει γελώντας η μαθήτρια του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου Ηλιάνα Καιμακάμη, περιγράφοντας την τελετή απονομής του 1ου βραβείου Καλύτερης Ομαδικής Μαθητικής Παραγωγής που κέρδισε η ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου της.

Ο σχολικός διαδικτυακός τόπος βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πολυμέσων και Ίντερνετ ο οποίος έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής (ΕΠΥ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη (ΙΜΛ). Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία, δηλαδή της Καλύτερης Ομαδικής Μαθητικής Παραγωγής, το 1ο βραβείο μοιράστηκαν το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου για τον ηλεκτρονικό του κόμβο και η Πολυεταιρική Σχολική Σύμπραξη των 1ου ΤΕΕ Αλεξανδρούπολης, ΤΕΛ Σουφλίου, ΤΕΛ Αλίμου, ΕΠΛ Κορυδαλλού και ΚΠΕ Σουφλίου για το CD-ROM “Το μετάξι στον Έβρο.

Μόλις πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι ήμασταν υποψήφιοι για το βραβείο συνεχίζει η Ηλιάνα. “Και, φυσικά, ούτε μας πέρασε από το μυαλό ότι θα κερδίζαμε”. Και όμως η οργανωμένη δουλειά, η καλή συνεργασία, το μεράκι και κυρίως το κέφι ήταν που τους ανέδειξαν νικητές. “Το ότι πήραμε το 1ο βραβείο το γνώριζαν η διευθύντρια, ο καθηγητής μας κ.Σταύρος Κουνάδης και εμείς, οι περίπου δηλαδή 40 μαθητές που ασχολούμαστε με την ιστοσελίδα” αναφέρει η Παρασκευή Ιωάννου. Μετά τα καλά νέα όμως τους περίμενε και μια πραγματικά διαφορετική εμπειρία, η τελετή της βράβευσης στο Μέγαρο Μουσικής. “Είδαμε πολλούς επώνυμους και... μπλοκάραμε”, λέει χαρακτηριστικά η Ηλιάνα. “Ευτυχώς που ήταν εκεί ο καθηγητής μας, ο οποίος σηκώθηκε και μίλησε. Μας φώναζαν και εμάς να σηκωθούμε αλλά κανείς δεν κουνιόταν από τη θέση του”. Παρά το αναμενόμενο τρακ, οι διακρίσεις δεν είναι καινούριο φαινόμενο για τα παιδιά του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου. “Ένα αντίστοιχο βραβείο κερδίσαμε και πέρυσι”, αναφέρει ο Δήμος Ζούπας. ”Έκεί όμως διακριθήκαμε για μια εργασία που κάναμε σχετικά με την ανακύκλωση των υπολογιστών.

Πέρα από αυτό, οι σχολικοί σέρφερ τιμήθηκαν και με το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στη 2η διοργάνωση ελληνικών βραβείων πολυμέσων και Ίντερνετ Mobius 2000-2001, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Εφηρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδίου(CAID), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων(ΙΟΜ).

“Έχουμε καλό site γιατί έχουμε... καλό σχολείο” αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής πληροφορικής και υπεύθυνος της δικτυακής ομάδας Σταύρος Κουνάδης. “Και δεν αναφέρομαι μόνο στο έντονο ενδιαφέρον και την καλή δουλειά των παιδιών. Μιλάω και για τις ποικίλες δραστηριότητες των συναδέλφων μου, που έδωσαν στο site περιεχόμενο και ουσία”.

Η ηλεκτρονική σελίδα του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου φιλοξενείται στη διεύθυνση www.asda.gr/g14per ήδη από το 1997. “Δεν πρόκειται για ένα καινούριο site, απλά φέτος ανανεώθηκε ριζικά” εξηγεί ο κ.Κουνάδης. “Με την ιστοσελίδα ασχολήθηκαν και οι περσινοί μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Το θέμα είναι όμως ότι τα παιδιά εκείνα βρίσκονται πλέον στο λύκειο. Καθώς λοιπόν θέλαμε η προσπάθεια αυτή να έχει μια συνέχεια, φέτος με τον κόμβο ασχολούνται μαθητές της Β’ τάξης”.

 Τ.ΦΡΑΓΚΟΥ

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site