Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το σχολείο μας
Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"
Εβδομαδιαία Περιστεριώτικη Εφημερίδα
31 ΜΑΪΟΥ 2001

Τέταρτη Πανελλήνια διάκριση φέτος για το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου!

Πήρε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των γυμνασίων που έλαβαν μέρος στον
5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό μέσω INTERNET «ΛΥΣΙΑΣ 2001»

Με άλλη μία πανελλήνια διάκριση, την τέταρτη σε τέσσερις διαγωνισμούς που συμμετείχε, τελειώνει η φετινή χρονιά για το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Συγκεκριμένα το σχολείο βραβεύτηκε για τη μεγαλύτερη συμμετοχή διαγωνιζομένων κατά τη 2η φάση του διαγωνισμού «ΛΥΣΙΑΣ 2001», πράγμα που σημαίνει ότι από την 1η στη 2η φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν περισσότεροι μαθητές του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου από κάθε άλλο γυμνάσιο που συμμετείχε στο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός «ΛΥΣΙΑΣ», συνδυάζοντας την επιμόρφωση με την ψυχαγωγία, διεξάγεται κάθε χρόνο μεταξύ των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων μέσω του INTERNET. Αποτελείται από 3 διαδοχικές φάσεις. Σε κάθε φάση οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε ένα σύνολο ερωτήσεων –διαφορετικών για τον καθένα- από όλα τα γνωστικά αντικείμενα-μαθήματα του σχολείου (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία, Πληροφορική, Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομία, Θρησκευτικά, Κοινωνιολογία, Αισθητική Αγωγή), που απαιτούν όμως γενικότερες γνώσεις και κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και όχι απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών. Προκρίνονται από φάση σε φάση αυτοί που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Ο διαγωνισμός «ΛΥΣΙΑΣ» διοργανώνεται από τα εκπαιδευτήρια «Δούκα» και την εταιρεία παροχής υπηρεσιών INTERNET «Compulink» και σκοπός του είναι η εξοικείωση των μαθητών με τις Νέες Τεχνολογίες, η εκπαιδευτική χρήση των εφαρμογών τους με έμφαση στη διαδικασία συμμετοχής και την εμπειρία του Διαδικτύου, καθώς και η αξιοποίηση των σύγχρονων υπολογιστικών εξ αποστάσεως εργαλείων για την εκπαίδευση και την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών.

Η τελετή της απονομής των βραβείων έγινε το Σάββατο 16 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μαρούσι.

Θυμίζουμε ότι το σχολείο φέτος απέσπασε τρεις ακόμα πανελλήνιες διακρίσεις: το 1ο Βραβείο Καλύτερου Μαθητικού web-site στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό πολυμέσων και INTERNET, το Ειδικό Βραβείο για το web-site του στη 2η διοργάνωση των Ελληνικών βραβείων πολυμέσων και INTERNET «Μöbius 2000» και Έπαινο για το βιβλίο-έκδοσή του «τα ξωκλήσια του Κηφισού» στον 8ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Μαθητικού εντύπου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site