Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το σχολείο μας
Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"
Εβδομαδιαία Περιστεριώτικη Εφημερίδα
31 ΜΑΪΟΥ 2001

Νέα Πανελλήνια διάκριση για το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου,
η 3η στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2000-2001.

Το βιβλίο - έκδοση του σχολείου με θέμα «Τα ξωκλήσια του Κηφισού», τιμήθηκε με έπαινο στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων που διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Η τελετή βράβευσης έγινε το Σάββατο 12/5/2001 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Ευθυμίου, του Υπουργού Τύπου κ. Ρέππα και άλλων επισήμων.

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα – προϊόν πολυεταιρικής σύμπραξης 5 σχολείων από την Αθήνα και την επαρχία, με συντονιστικό σχολείο το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου. Υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Σταύρος Κουνάδης, και συμμετέχοντες από το σχολείο η πρώην δ/ντρια κ. Ανδριανή Γεωργίου και η νυν δ/ντρια κ. Χρυσή Καλπακτσίδου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, που υλοποιήθηκε στη διετία 1998-2000 στα πλαίσια της Δράσης ΙΙΙ των προγραμμάτων Κινητικότητας του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές κατέγραψαν τα εκκλησάκια που βρίσκονται κατά μήκος του Κηφισού ποταμού και δημιούργησαν το βιβλίο που βραβεύτηκε και μια εφαρμογή πολυμέσων σε CD-ROM, όπου παρουσιάζονται στοιχεία και φωτογραφίες για τα μνημεία αυτά της τοπικής μας ιστορίας. Η όλη εργασία τους, που παρουσιάζεται και στο INTERNET, έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές και αναγνώριση από διάφορους φορείς.

«Τα ξωκλήσια του Κηφισού» επιλέχθηκαν από το γρ. Κινητικότητας του ΥΠΕΠΘ ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επιτυχούς πολυεταιρικής σχολικής σύμπραξης και για το σκοπό αυτό γυρίστηκε σχετική βιντεοταινία, που έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, μαζί με αντιπροσωπευτικά δείγματα άλλων δράσεων.

Το σχετικό CD-ROM παρουσιάστηκε επίσης σε ημερίδα με θέμα «Πολιτισμική Πληροφορική και Εκπαίδευση» που διοργάνωσε το «Ανθρώπινο Δίκτυο Πολιτισμικής Πληροφορικής» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τον περασμένο Νοέμβριο, καταχειροκροτούμενο από όλους τους παρευρισκόμενους.

Η νέα Πανελλήνια διάκριση του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου αποτελεί ακόμα μια απόδειξη για την δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο Δημόσιο σχολείο της πόλης μας,  που έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα σε διαφόρους τομείς της εκπαίδευσης, πέρα από τα στενά πλαίσια που καθορίζονται από το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις και υλοποιώντας ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες.

Θυμίζουμε ότι το σχολείο φέτος απέσπασε 2 ακόμα πανελλήνια βραβεία για την δουλειά του στο INTERNET: το 1ο Βραβείο Καλύτερου Μαθητικού web-site στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πολυμέσων και INTERNET και το Ειδικό Βραβείο στη 2η διοργάνωση των Ελληνικών βραβείων Μöbius.

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site