Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το σχολείο μας
Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"
Εβδομαδιαία Περιστεριώτικη Εφημερίδα
24 ΜΑΪΟΥ 2001

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση – πολυθέαμα του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου με θέμα «Ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από την ιστορία της ζωής του Ιάκωβου Καμπανέλλη». Η παράσταση δόθηκε στο θέατρο «Τόπος Αλλού» τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2001, με την παρουσία – έκπληξη του μεγάλου μας συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, που ήταν και ο μοναδικός επίσημος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας…

Η παράσταση ήταν ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Connect Ruth Berlau project – Δημιουργική μάθηση”  με συντονιστή το θέατρο Sagohuset (Σουηδία) και εταίρους από την Ελλάδα (το θέατρο «Τόπος Αλλού»), τη Δανία και τη Φιλανδία. Σκοπός του προγράμματος ήταν η διδασκαλία της Ιστορίας σε μαθητές Γυμνασίου μέσα από τη ζωή μιας προσωπικότητας, όχι κατ’ ανάγκη ιστορικής.

Στην παράσταση, που το σενάριο και τη σκηνοθεσία έκανε με εξαιρετική επιτυχία η κ. Ανδριανή Γεωργίου, παρουσιάστηκαν η ζωή και το έργο του μεγάλου μας συγγραφέα και παράλληλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στον τόπο μας, από τη γέννηση του μέχρι σήμερα. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, με αφήγηση από μαθητές, τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου, θεατρική σκηνή και προβολή φωτογραφιών σε γιγαντοοθόνη, είναι αποτέλεσμα έρευνας πολλών μαθητών του σχολείου με συντονιστές τους καθηγητές Α. Γεωργίου, Α. Κανταρά, Α. Νίκα και Κ. Σκουρόγλου.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, φανερά συγκινημένος, συνεχάρη στο τέλος της παράστασης όλους τους συντελεστές της, ιδιαίτερα τα παιδιά, και παρότρυνε αυτή η «πρόταση εκπαίδευσης και μάθησης της Ιστορίας» να μην «μείνει πρόταση, αλλά να υλοποιηθεί και επίσημα από το υπουργείο Παιδείας».

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site