Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το site μας
Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"
Εβδομαδιαία Περιστεριώτικη Εφημερίδα
25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
2001

Δύο βραβεία απέσπασε το site του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου στο INTERNET (www.asda.gr/g14per), σε ισάριθμους πανελλήνιους διαγωνισμούς που συμμετείχε τον Δεκέμβριο του 2000.

Το site είναι μια συλλογική δουλειά πολλών μαθητών και καθηγητών του σχολείου με υπεύθυνο για τη δημιουργία και τη σχεδίασή του, τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Σταύρο Κουνάδη.

α’ βραβείο

Το web site του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στη 2η διοργάνωση των Ελληνικών βραβείων Μöbius, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδίου (CAID) σε συνεργασία με το τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν Πανεπιστήμια, πολλές ιδιωτικές εταιρίες Πληροφορικής, Εκδοτικοί οίκοι και φορείς όπως το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το μουσείο Μπενάκη, το μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, το Μέγαρο Μουσικής, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κλπ, με προϋπολογισμούς πολλών εκατομμυρίων.

Τα βραβευμένα έργα θα συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό  Μöbius 2001 που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Κίνα.

Τα βραβεία, τα οποία σχεδίασε ο γλύπτης Νάκης, απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στη Γαλλική πρεσβεία στις 5/12/2000.

 

β’ βραβείο

Το web site του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου στο INTERNET τιμήθηκε με  το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ομαδικής Μαθητικής Παραγωγής Website, στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πολυμέσων και INTERNET που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής (ΕΠΥ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη (ΙΜΛ) σε συνεργασία με το ΙΕΚ «Όμηρος».

Ο διαγωνισμός είχε στόχο την ανάδειξη της σημασίας της χρήσης των νέων τεχνολογιών στον χώρο της παραγωγής, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας γενικότερα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν με πάρα πολλά έργα, νέοι δημιουργοί, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιωτικές σχολές και επιχειρήσεις Πληροφορικής.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε  μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2000.

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site