Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το
site μας
Portal "www.e-go.gr"

20 Νοεμβρίου 2001

Διεθνές βραβείο για το CD- ROM ''Μελίνα Μερκούρη''

Μια ακόμη διάκριση για μια σπουδαία δουλειά: το CD- ROM "Μελίνα Μερκούρη" απέσπασε το ειδικό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό πολυμέσων Mobius που διεξήχθη 12- 14 Νοεμβρίου στο Πεκίνο. Το βραβείο της κριτικής επιτροπής δόθηκε τόσο για την ποιότητα της παραγωγής όσο και για το θέμα, την πλούσια και πολυσύνθετη προσωπικότητα της μεγάλης Ελληνίδας.

Το CD- ROM, το οποίο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά εδώ και 15 μήνες, αποτελεί μια παραγωγή του Ιδρύματος "Μελίνα Μερκούρη" που έγινε με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και με την τεχνική ευθύνη του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Εκτός από τα μέλη της επιτροπής το CD- ROM κέρδισε και το κοινό του κατάμεστου αμφιθεάτρου, μεγάλο μέρος του οποίου, κατά την παρουσίαση, τραγουδούσε ψιθυριστά "Τα παιδιά του Πειραιά". Ήδη εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τις άλλες συμμετοχές, για τη διανομή του στην Κίνα, αλλά και στις ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει στην αγορά η αγγλική έκδοση.
Στην επιτυχημένη ελληνική παρουσία στον διαγωνισμό συμμετείχε το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου, το οποίο έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κίνας με τον κόμβο του στο Διαδίκτυο. Η επιτυχημένη ελληνική παρουσία στον διαγωνισμό έφερε τη διεξαγωγή του επόμενου σχετικού προγράμματος στην Ελλάδα, το 2003.

Κώττη Αγγελική

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site