Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το σχολείο μας
Εφημερίδα "ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ"
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2001

ΠΟΛΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 14Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Το 14ο Γυμνάσιο στο Internet…

Ξεκινώντας αυτό το αφιέρωμα στα σχολεία του Περιστερίου που έχουν τα δικά τους sites στον κυβερνοχώρο δεν θα μπορούσαμε να μην παρουσιάσουμε πρώτα τις ιστοσελίδες του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, του σχολείου με τις περισσότερες διακρίσεις και τα πιο πολλά βραβεία πανελλαδικώς στο Internet.

Πληκτρολογείτε www.asda.gr/g14per/ και μπαίνετε στην αρχική σελίδα που έχει την μορφή ενός τετραδίου. Έξι είναι οι κύριοι κόμβοι που θα σας βοηθήσουν να ξεφυλλίσετε αυτό το τετράδιο: Το σχολείο, Πολιτιστικές δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Οι Εκδόσεις μας, Εκπαιδευτικό υλικό, Σελίδες Μαθητών.

Στον κόμβο “Το σχολείο” έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα σύντομο, αλλά άκρως κατατοπιστικό ιστορικό, να διαβάσετε τα πάντα σχετικά με τις διακρίσεις που έχει πάρει το σχολείο, όπως επίσης να πληροφορηθείτε πως κάλυψε ο τοπικός και ημερήσιος Τύπος τις επιτυχίες αυτές. Επόμενος σταθμός της περιήγησης μας ήταν οι “Πολιτιστικές δραστηριότητες”, τομέας στον οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση με θεσμούς, όπως τα “Πολιτιστικά διήμερα” κατά τη διάρκεια των οποίων εκτείθενται έργα ζωγραφικής των μαθητών, ανεβαίνουν θεατρικές παραστάσεις, οργανώνονται συναυλίες κ.α.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μπήκαμε στα “Εκπαιδευτικά προγράμματα”. Εκεί υπάρχουν πληροφορίες για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και υλοποιούνται αυτή τη στιγμή μεταξύ των χωρών – μελών της Ε.Ε Socrates, Comenius, προγράμματα κινητικότητας αναλύονται και παρουσιάζονται με απλό, κατανοητό τρόπο για να γνωρίσουμε με ποιο βαθμό επηρεάζονται, αλλάζουν, διαμορφώνονται, εξελίσσονται πάνω σε νέες βάσεις οι εκπαιδευτικές δομές των χωρών της Ε.Ε, όχι πια σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και σε πρακτικό.

Μην παραλείψετε στον τρισδιάστατο κύβο που θα εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας, να εξερευνήσετε το link “Περιβαλλοντική εκπαίδευση” μέσα στο οποίο υπάρχουν: α)μια έρευνα για την αξιοποίηση του υλικού άχρηστων υπολογιστών, β) τρόποι διαχείρισης των απορριμμάτων, γ) ρεπορτάζ για το Περιστέρι του χθες και του σήμερα.

Τελικός σταθμός το “Εκπαιδευτικό υλικό” με σημειώσεις, ερωτήσεις και ασκήσεις φυσικής, γεωγραφίας, ιστορίας, γαλλικών, πληροφορικής, τεχνολογίας για μαθητές μικρούς και μεγάλους… Ξεχωρίζει μια διαφορετική προσέγγιση στη διδασκαλία της Ιστορίας “Ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τη ζωή του Ιάκωβου Καμπανέλλη στην Ελλάδα του 20ου αιώνα”.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: το on-line περιοδικό του σχολείου. Θέματα για τα δικαιώματα των παιδιών, για το Ευρώ, για την ιστορία του ρώσικου σταθμού MIR, για τα κοσμήματα στη Μινωϊκή Κρήτη. Και ρεπορτάζ για μια μελέτη – έρευνα που γίνεται σε συνεργασία με σχολείο του Ισραήλ με σκοπό να φτιαχτεί ένα λεξικό χειρονομιών.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ SITE: “Μιλάω με τα χέρια, ακούω με τα μάτια”.
Από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, μια ομάδα 30 παιδιών της Α΄ τάξης με υπεύθυνους τους καθηγητές Σταύρο Κουνάδη και Δήμο Φιωτάκη, ασχολούνται με τη δημιουργία ενός λεξικού χειρονομιών. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σε συνεργασία με ομάδα παιδιών από σχολείο του Ισραήλ. Σκοπός του είναι οι μαθητές των δυο χωρών, να δημιουργήσουν ένα οπτικό διαπολιτισμικό λεξικό χειρονομιών, που είναι χαρακτηριστική στην κοινωνία των χωρών τους. Το λεξικό χειρονομιών περιλαμβάνει εκφράσεις προσώπου και σώματος, ενώ οι μαθητές ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν και να καταγράψουν τις ιστορικές και πολιτιστικές τους ρίζες. Οι μαθητές κάθε τάξης κάνουν τις χειρονομίες, τις φωτογραφίζουν, τις σκανάρουν και μαζί με τα κείμενα τις παρουσιάζουν (πολυμέσα). Το τελικό προϊόν θα παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα των σχολείων και πιθανόν και σε CD-ROM.

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site