Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το
πολιτιστικό διήμερό μας
Περιοδικό "Δυτικός Κόσμος"

Μάϊος 2001, τ.9

«Δυτική Αττική, άλλοτε και τώρα»

Πολιτιστικό Διήμερο από το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Θέατρο, τραγούδι, χορός, εκθέματα, εκδόσεις, Internet, και πολυμέσα είχαν τον πρώτο λόγο στις καλλιτεχνικές και πνευματικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου, στα πλαίσια του ετήσια καθιερωμένου πολιτιστικού διήμερου που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαΐου στο χώρο του σχολείου. Το σύνολο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, ώστε προκλήθηκαν μικροπροβλήματα συνωστισμού!

Αν και έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σε προηγούμενα τεύχη στην ευρύτερη πολυποίκιλη και σημαντική δραστηριότητα του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, ωστόσο η εξαιρετική παρουσία του και στον τομέα του πολιτισμού, χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Η εκπληκτική πορεία συνεχίζεται!
Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα οργανωμένα σχολεία της Δυτικής Αθήνας, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από την επίσημη αναγνώριση της πορείας του από το πλήθος φορέων και ιδιωτών. Πρόσφατα, και συγκεκριμένα στις 15 και 16 Μαΐου, οι μαθητές και οι καθηγητές του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, έχοντας την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποίησαν μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου, διοργανώνοντας μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις για τους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής.

Θέατρο, μουσική, χορός…
Όσοι παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων», μουσικές ερμηνείες με τραγούδια από την Κάτω Ιταλία καθώς και διαγωνισμό χορογραφιών σε Μικρασιάτικους ρυθμούς από τους μαθητές του σχολείου.

Ποικιλία εκθέσεων
Ωστόσο, το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων έκλεψαν οι διάφορες εκθέσεις που είχαν διοργανώσει οι μαθητές προκειμένου να επιδείξουν τις δημιουργίες τους τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό τομέα. Έτσι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησαν εκθέσεις ζωγραφικής, βιβλίου αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φωτογραφιών, ενώ επιπλέον πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικές εκθέσεις για την Κάτω Ιταλία, καθώς και για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες της Δυτικής Αττικής. Οι μαθητές του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, μετά από συστηματική και επίπονη προσπάθεια, κατάφεραν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την εξέλιξη της περιοχής «δυτικά του Κηφισού», συμβουλευόμενοι μαρτυρίες συγγενών και φίλων αλλά και τη σχετική βιβλιογραφία.

«Ελλιπής υποδομή»
Όπως ανέφερε στο «ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» η υποδιευθύντρια του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου κ. Πετρή , «ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση που στόχο είχε να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους». Ωστόσο, η μεγάλη αυτή επιτυχία της εκδήλωσης έφερε στην επιφάνεια ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο: την έλλειψη αίθουσας τελετών. Τόσο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κάνουν λόγο για «ελλιπή κτιριακή υποδομή», αφού παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με σχετική δυσκολία, καθώς η διαθέσιμη αίθουσα εκδηλώσεων (πρώην γκαράζ) δεν επαρκεί για να φιλοξενηθούν εκεί μεγάλες εκδηλώσεις.

Τόσο το παραπάνω πρόβλημα όσο και κάποια άλλα ακόμη που αντιμετωπίζει το εν λόγω σχολείο έχουν διατυπωθεί και επίσημα στους αρμόδιους φορείς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία ουσιαστική απάντηση προς επίλυσή τους. Μήπως οι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Περιστερίου, πολλοί από τους οποίους παραβρέθηκαν στο πολιτιστικό διήμερο του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πιο σοβαρά τέτοια θέματα, που ίσως να φαίνονται μικρά αλλά ουσιαστικά συντελούν στην επιβράδυνση της γενικότερης αναβάθμισης της περιοχής που επιχειρείται μέσα από παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις;

Μαρία Σαρτζετάκη

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site