Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

Άρθρο για το site μας
Εφημερίδα "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001

Θα συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό ΜΟΒΙUS 2001 στη Κίνα

ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

Το γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο μας, αλλά το να επανέλθουμε και να καμαρώσουμε και δεύτερη φορά επιβάλλεται.

Δύο βραβεία απέσπασε το site του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου στο INTERNET (www.asda.gr/g14per), σε ισάριθμους πανελλήνιους διαγωνισμούς που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2000 και στους οποίους συμμετείχαν νέοι δημιουργοί, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιωτικές σχολές, επιχειρήσεις Πληροφορικής, εκδοτικοί οίκοι κλπ.

στη 2η διοργάνωση των Ελληνικών βραβείων Μöbius, του Κέντρου Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδίου (CAID), που έγινε σε συνεργασία με το τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων το web site του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής.

Το βραβείο, που είναι δημιούργημα του γλύπτη Νάκη, απονεμήθη στο 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την  5/12/2000 στη Γαλλική πρεσβεία.

Τα βραβευμένα έργα θα συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό  Μöbius 2001 που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2001.

Θα σημειώσουμε ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν πολλά Πανεπιστήμια, ιδιωτικές εταιρίες πληροφορικής, εκδοτικοί οίκοι και φορείς όπως το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το μουσείο Μπενάκη, το μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, το Μέγαρο Μουσικής, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κλπ, με προϋπολογισμούς πολλών εκατομμυρίων.

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πολυμέσων και INTERNET που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής (ΕΠΥ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη (ΙΜΛ) σε συνεργασία με το ΙΕΚ «Όμηρος», Το web site του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου στο INTERNET τιμήθηκε με  το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ομαδικής Μαθητικής Παραγωγής Website.

Τα βραβεία του διαγωνισμού ο οποίος είχε στόχο την ανάδειξη της σημασίας της χρήσης των νέων τεχνολογιών στον χώρο της παραγωγής, της εκπαίδευσης κ.λπ. απενεμήθησαν στο Μέγαρο Μουσικής την 13/12/2000.

Το site του 14ου Γυμνασίου (www.asda.gr/g14per) είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς καθηγητών και μαθητών της Β’ τάξης του σχολείου, με υπεύθυνο δημιουργίας και σχεδίασης τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Σταύρο Κουνάδη.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Όπως μας είπε ο καθηγητής κ. Κουνάδης, το site των παιδιών του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου απέσπασε τις διακρίσεις, μεταξύ τόσων άλλων «Γολιάθ» της Πληροφορικής, πρώτον για την απλότητα και τη λειτουργικότητα του και δεύτερον για την αισθητική και τη δομή του, που το καθιστούν εύχρηστο και ταυτόχρονα πρωτοποριακό.

Οι πιο πάνω διακρίσεις τόνωσαν το ενδιαφέρον των παιδιών, που όλο και περισσότερα ζητούν να μυηθούν στο νόημα και να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της Πληροφορικής.

Μας εξέφρασε την ικανοποίησή του, που όλη αυτή η συλλογική σπουδαία δουλειά απέβη επιβραβευτική για τα παιδιά και τιμητική για το Περιστέρι. Και, οι επιβραβεύσεις ήταν μόνο ηθικές, με εξαίρεση την πρόσκληση για την Κίνα, τον προσεχή Οκτώβριο, όπου το site του 14ου Γυμνασίου θα πάρει μέρος στο διεθνή διαγωνισμό MOBIUS 2001.

Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site