Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Ο τύπος για το πρόγραμμα:

Τα Μ.Μ.Ε. για το σχολείο μας

"Ζω στη Δυτική Αθήνα"
(ένθετο εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" 12/2/2000)

Άσφαλτος από κομπιούτερ
Πρωτοποριακή έρευνα στο 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Μια πολύ πρωτοποριακή έρευνα, που όμοιά της, δύσκολα συναντάται αλλού, πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της εφετινής σχολικής χρονιάς το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου. Με υπεύθυνο τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Σταύρο Κουνάδη, μια ομάδα είκοσι μαθητών της Α' Γυμνασίου προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα πώς μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τα εξαρτήματα των Η/Υ που έχουν ξεπεραστεί από την πρόοδο της τεχνολογίας, όπως επίσης και τα αναλώσιμα μετά το τέλος της χρήσης τους.

Η εργασία έχει τίτλο «Ανακύκλωση υλικού υπολογιστών» και μια φορά κάθε εβδομάδα η ομάδα συγκεντρώνεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του σχολείου και σερφάρει στο Διαδίκτυο, ψάχνοντας να-βρει τη σχετική τακτική που ακολουθείται στο εξωτερικό. "Η ιδέα να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα ήταν παλιά", εξηγεί ο κ. Κουνάδης. "Αναρωτιόμασταν πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που πιάνουν σκόνη στην αποθήκη όταν αγοράζουμε τους καινούργιους και περισσότερο εξελιγμένους".

Έβαλαν ανακοίνωση
Αναρτήσαμε μια ανακοίνωση στους τοίχους του σχολείου και ενημερώσαμε τους φίλους πως δεχόμαστε άχρηστους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η ανταπόκριση δεν ήταν μεγάλη, όμως καταφέραμε να συγκεντρώσουμε αρκετά ενδεικτικά εξαρτήματα. Στη συνέχεια, η ομάδα του 14ου Γυμνασίου ξεκίνησε να περιηγείται στο Internet σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τι συμβαίνει στο εξωτερικό με τους παλιούς υπολογιστές. «Στη χώρα μας δεν βρήκαμε οργανισμούς ή ιδιώτες που να έχουν μια λύση γι αυτό το θέμα. Στις Η.Π.Α. όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι παλιοί υπολογιστές συγκεντρώνονται και μετατρέπονται σε άσφαλτο για τους δρόμους, ή χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση έργων τέχνης. Κάποια σχολεία έχουν και έσοδα από τέτοιου είδους προσπάθειες, όπως ακριβώς γίνεται και με κάποια ελληνικά σχολεία που συγκεντρώνουν τα κουτάκια των αναψυκτικών», διαπιστώνει o κ. Κουνάδης.
Πεποίθησή του είναι πως η έρευνα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, αφού φαίνεται πως και τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον αλλά και τα αποτελέσματα δείχνουν ρεαλιστικά. «Απώτερος στόχος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τόσο ως προς τη βασική χρήση των προγραμμάτων όσο και ως προς το εσωτερικό με τα εξαρτήματά τους» υποστηρίζει. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος με αναφορά στα αποτελέσματα της έρευνας, αλλά και στις εικαστικές δημιουργίες που θα έχουν ετοιμάσει οι μαθητές.


Η ομάδα της εργασίας «Ανακύκλωση υλικών υπολογιστών" του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου σε απαρτία

 Στην αρχή της σελίδας
 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site