Στην αρχική σελίδα

Επιστροφή

Τα προγράμματα κινητικότητας είναι ενταγμένα στο ΕΠΕΑΕΚ του ΥΠΕΠΘ και έχουν ως στόχο την εφαρμογή πειραματικών μεθόδων, την εισαγωγή της ευρωπαϊκής διάστασης, την προαγωγή και μεταφορά της νέας τεχνολογίας και την εισαγωγή της μέγιστης δυνατής ευελιξίας στα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Ανοίγουν το σχολείο στην κοινωνία, υποστηρίζουν την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Δημόσιας Β'/θμιας εκπ/σης με συναδέλφους τους και μαθητές από άλλες περιοχές της Ελλάδας και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Συμμετοχή του σχολείου μας στα προγράμματα:


Πρόγραμμα Κινητικότητας (Δράση ΙΙΙ)

Πολυεταιρική σχολική σύμπραξη με συντονιστή το σχολείο μας σε συνεργασία με τα σχολεία: Πατμιάς Εκκλησιαστική Σχολή, Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων, 1ο Λύκειο Αχαρνών και 1ο Λύκειο Λαμίας. Στόχος της σύμπραξης είναι η γνωριμία των καθηγητών και μαθητών με τα ξωκλήσια που βρίσκονται στις όχθες του Κηφισού και η ευαισθητοποίησή τους για την ανάδειξη και διάσωσή τους από τις περιβαλλοντικές αλλοιώσεις, με ταυτόχρονη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, βασισμένου στις νέες τεχνολογίες (CD-ROM).
Συντονιστής: Σ. Κουνάδης


Πρόγραμμα Κινητικότητας Δράση ΙΙΙ

Πολυεταιρική σχολική σύμπραξη με συμμετοχή του σχολείου μας σε συνεργασία με άλλα 6 σχολεία της Ελλάδας: 3ο ΤΕΛ Περιστερίου (συντονιστής), Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αναπήρων Παίδων Ιλίου, 1ο ΤΕΛ Σερρών, 1ο ΤΕΛ Αιγάλεω, 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου και 6ο Γυμνάσιο Νίκαιας. Σκοπός της σύμπραξης είναι η γνωριμία, η ευαισθητοποίηση και η αλληλοαποδοχή όλων των μαθητών, μέσω της διαδικασίας για την δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, βασισμένου στις νέες τεχνολογίες (CD-ROM).
Υπεύθυνος: Σ. Κουνάδης


Πρόγραμμα Κινητικότητας Δράση ΙΙ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λονδίνο 30 μαθητών (13 - 20 Απριλίου 1999). Περιλάμβανε επισκέψεις στα μουσεία Επιστημών, Φυσικής Ιστορίας, Βρετανικό (Μάρμαρα του Παρθενώνα), Μαντάμ Τισώ, Παιχνιδιών και Μοντέλων καθώς στο Greenwich (Cutty Sark, Ναυτικό Μουσείο, Αστεροσκοπείο). Έχει εκδοθεί σχετικό CD-ROM με φωτογραφίες και αφήγηση των εμπειριών των παιδιών από αυτό τους το ταξίδι.
Συντονιστής: Δ. Φιωτάκης
 

"Μορφολογία των σχέσεων σχολείου και κοινωνικού περιβάλλοντος"
Πρόγραμμα Κινητικότητας Δράση ΙΙΙ

Σκοπός του προγράμματος ήταν να επανεξετασθεί η σχέση του σχολείου και της κοινωνίας στις σύγχρονες συνθήκες, ώστε οι σχολικοί θεσμοί να είναι πιο λειτουργικοί για τους νέους ανθρώπους και τους πολίτες αλλά και η κοινωνία, όπως αυτή εκφράζεται θεσμικά, πιο υπεύθυνη έναντι του σχολείου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο νομό Σερρών από την άνοιξη του 1998 ως τον Ιούλιο του 2000. Συμμετείχαν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Γυμνάσιο Καρπερής, 1ο ΤΕΛ Σερρών, Λύκειο Νέου Σκοπού, Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών, 2ο Γυμνάσιο Σερρών, 3ο Γυμνάσιο Σερρών, Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Σερρών, Λύκειο Προβατά, Λύκειο Σιδηροκάστρου, Γυμνάσιο Λευκώνα και 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου, του οποίου αποκλειστικό καθήκον ήταν η κατασκευή του σχετικού CD-ROM.
Υπεύθυνος: Σ. Κουνάδης


Το εξώφυλλο του βιβλίου


Το εξώφυλλο του CD-ROM

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site