Εισαγωγικό σημείωμα

Αγαπητοί αναγνώστες,
Πρώτα απ’ όλα σας χαιρετούμε.
Κατόπιν θεωρούμε σκόπιμο να αυτοπαρουσιαστούμε. Είμαστε μια ομάδα από μαθητές του Α1 και Α2 του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου, γεμάτοι από όνειρα, στόχους, επιθυμίες αλλά και φόβους και ανασφάλειες γι’ αυτά που βλέπουμε και όσα περιμένουμε να έρθουν.
Αποφασίσαμε λοιπόν, είναι μια ευχάριστη εξάλλου παράδοση στο σχολείο μας, να εκδώσουμε και φέτος μια μαθητική εφημερίδα με θέματα γενικού περιεχομένου.
Νομίζουμε πως όλοι αντιλαμβάνεστε και ιδιαίτερα όσοι έχετε ασχοληθεί το γνωρίζετε καλύτερα, ότι η έκδοσή μιας εφημερίδας έχει δυσκολίες, κούραση και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.

Εμείς, με τη βοήθεια των καθηγητών μας, καταβάλαμε όση μεγαλύτερη προσπάθεια μπορούσαμε για να πετύχουμε το σκοπό μας. Να παρουσιάσουμε δηλαδή ένα υλικό με θέματα που απασχολούν τους νέους της ηλικίας μας αλλά και την κοινή γνώμη ευρύτερα.
Έτσι θα παρουσιάσουμε λογοτεχνικά βιβλία που τα προτείνουμε σε όλους γιατί αποτελούν μια όμορφη και δημιουργική συντροφιά, θα αναφερθούμε σε θέματα όπως ο ελεύθερος χρόνος σήμερα, οι σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, το πρόβλημα των ναρκωτικών, ο πόλεμος με τις καταστρεπτικές του συνέπειες και η ειρήνη, θα σας ενημερώσουμε για τους σεισμούς, τους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και για τη Διεθνή Αμνηστία και τις δραστηριότητές της.
Ακόμα θα βρείτε στην εφημερίδα μας τη ψυχαγωγική στήλη με ανέκδοτα, σταυρόλεξα, σκίτσα και γελιογραφίες αλλά και προτάσεις για θέατρα, κινηματογράφο και εκδρομές.
Τέλος, θα κλείσουμε με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του σχολείου μας για την φετινή χρονιά, που δεν περιορίζεται να δίνει μόνο τη γνώση και την εκπαίδευση μέσα από τα βιβλία και τα μαθήματα αλλά μας δραστηριοποιεί προς όλους τους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση και στην έκδοση αυτής της εφημερίδας και ελπίζουμε ότι δε θα κρίνετε με αυστηρότητα αυτή μας την προσπάθεια. Είμαστε εξάλλου μόλις 12 και 13 χρόνων μικροί “δημοσιογράφοι”.

Καλή ανάγνωση
Η συντακτική επιτροπή

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site