Ημερολόγιο

Τρίτη 17 Οκτωβρίου
Επίσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Στις 17 Οκτωβρίου 2000, μια ομάδα 49 παιδιών της Β' Τάξης με τη συνοδεία των καθηγητών Α.Λουκά, Μ.Ανάση, Κ.Σκουρόγλου και Στ.Κουνάδη, επισκέφθηκαν το πολιτιστικό κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην οδό Πειραιώς.

Εντυπώσεις μαθητών από την επίσκεψη

Το πολιτιστικό κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι ένας χώρος υψηλής τεχνολογίας που πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να πάει γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία.

Αντίθετα απ' ότι πιστεύαμε στην αρχή, στο χώρο του κέντρου δε γίνεται μόνο μία δραστηριότητα, αυτή της εικονικής πραγματικότητας. Υπήρχουν πολλές δραστηριότητες από τις οποίες εμείς διαλέξαμε τέσσερεις. Το χώρο της εικονικής πραγματικότητας, το χώρο με τους υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας, μια έκθεση με θέμα την ενδυμασία από το 4000 π.Χ. μέχρι σήμερα και ένα ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Μίλητο.

Όταν φτάσαμε στο κτίριο, αφού μας υποδέχθηκαν θερμά οι υπεύθυνοι του, μας μίλησαν για το ΙΜΕ και μετά μας χώρισαν σε ομάδες. Μια-μια ομάδα πήγαινε στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας και οι άλλες ομάδες κάθονταν στους υπολογιστές όπου παίξαμε παιχνίδια γνώσεων. Οι υπολογιστές αυτοί ήταν με οθόνες υγρών κρυστάλλων.

Με την εικονική πραγματικότητα, μια αίθουσα στην οποία υπήρχαν τρισδιάστατες οθόνες, ταξιδέψαμε στην Αρχαία Μίλητο. Μας πήγαν στην πόλη και στους ναούς και μετά μας έκαναν μια βουτιά στο λιμάνι.

Στο μουσείο μας έδειξαν πως εξελίχτηκε η ενδυμασία από το 4000 π.Χ. μέχρι σήμερα καθώς και δύο είδη αργαλιού.

Στο τέλος είδαμε το ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Μίλητο.

Όλοι περάσαμε ωραία και ωφεληθήκαμε εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας. Το μόνο μας παράπονο ήταν πως δεν μας άφησαν πολύ στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας, ίσως γιατί ήταν πολύς ο κόσμος που περίμενε να μπεί.

Πέτρος Ζώρζος, Σταματία Καπίρη Β2

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site