Ημερολόγιο

Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2000

Το πρωί του Σαββάτου της 28ης Οκτωβρίου έγινε η δοξολογία στο ναό της Ευαγγελίστριας Περιστερίου και κατόπιν ακολούθησε η κατάθεση του στεφάνου από διάφορες οργανώσεις και συλλόγους προς τιμήν των ηρώων που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την πατρίδα.

Ύστερα, οι επίσημοι ανέβηκαν στην εξέδρα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Η μπάντα του δήμου άρχισε να παίζει εμβατήρια και να δίνει το ρυθμό σε αυτούς που παρέλαυναν. Η παρέλαση ξεκίνησεμε την ελληνική σημαία που την κρατούσαν 4 κοπέλες σαν αρχαίες ιέρειες. Ύστερα εμφανίστηκαν οι πολέμαχοι (μερικοί ήταν ανάπηροι) της Εθνικής Αντίστασης. Μετά ακολούθησαν οι  Πρόσκοποι και έπειτα άρχισαν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Το δικό μας το γυμνάσιο έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Όλοι προχωρούσαν με καμαρωτό βήμα στον ήχο του εμβατηρίου και παρελαύναμε στον κεντρικό δρόμο, υπερήφανοι. Αυτό που μας ενθάρρυνε όμως πιο πολύ ήταν το πλήθος με τα χειροκροτήματά του, καθώς κι ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος  στέκονταν όρθιοι και μας χειροκροτούσαν. Κυρίως όμως μας ενθάρρυναν οι γονείς μας οι οποίοι βρίσκονταν δεξιά κι αριστερά. Καθώς και τα συγχαρητήρια που δεχτήκαμε στο τέλος της παρέλασης από τους καθηγητές, τους γονείς αλλά και από ξένους ανθρώπους.

Όλα αυτά μας έκαναν να αισθανόμαστε πως είναι μεγάλη τιμή που συμμετέχουμε στον εορτασμό της εθνικής μας επετείου!!

Έτσι τιμήσαμε τους αγωνιστές εκείνης της εποχής, υποσχόμενοι να γίνουμε πολύ καλύτεροι από εκείνους αν και όταν χρειαστεί. Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα είναι ο φάρος που θα μας θυμίζει για πάντα τη βαριά κληρονομιά του ονόματος ΕΛΛΗΝΑΣ.

Φαράντου Δήμητρα Γ5

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site