ημερολόγιο

17/11/2000
Επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο

Από μέρες μαθητές της Β' και Γ' τάξης του Γυμνασίου καθοδηγούμενοι από καθηγητές εργάζονταν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Χωρισμένοι σε ομάδες, ετοίμασαν τις αφίσες, τα σκηνικά, τις κασέτες, τα σχετικά τραγούδια και τα κείμενα.

Έτσι, σαν ήρθε η μέρα της 17ης του Νοέμβρη, η μέρα της επετείου της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, όλα ήταν έτοιμα. Η γιορτή έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Πρώτα μαθητής της Β’ Γυμνασίου μας διάβασε το χρονικό του Πολυτεχνείου. Σιγά - σιγά άρχισαν να βγαίνουν στη σκηνή και άλλοι μαθητές, οι οποίοι με δυνατή φωνή και γεμάτοι συγκίνηση μας έκαναν να αισθανόμαστε δέος γιατί υποδύονταν τους φοιτητές που έκαναν αντίσταση κατά της Χούντας. Οι μαθητές που υποδύονταν τους φοιτητές της εποχής εκείνης μας βοήθησαν να αισθανθούμε το κλίμα της εποχής εκείνης και να νιώσουμε συγκίνηση αλλά και περηφάνια. Ύστερα ακούστηκαν αποσπάσματα από το ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου με κάποια συνθήματα. Επίσης τα παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν τα τραγούδια της λευτεριάς με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Μια από τις συγκινητικές στιγμές της παράστασης ήταν όταν το τανκ εισβάλει στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου. Ακολούθησαν τραγούδια και ποιήματα και η γιορτή τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο.

Είχαμε όλοι μια ψυχή γεμάτη απέχθεια για όσα τραγικά διέπραξε η Χούντα και από την άλλη συγκίνηση και περηφάνια, γιατί λαοί που έχουν νέους με τέτοια ιδανικά δεν είναι δυνατό να χαθούν ποτέ!!!

Τέλος η διευθύντρια του σχολείου μας, κυρία Χρύσα Καλπακτσίδου, κατασυγκινημένη, συνεχάρη τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη γιορτή, τους μαθητές που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και την ομάδα των διδασκόντων που είχε την ευθύνη της οργάνωσης.

Δήμητρα Φαράντου Γ5

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site