Θέματα

Αδριανή Γεωργίου:
Αποχαιρετώντας τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μου

 

Πολλά χρόνια πέρασαν αφότου πρωτοδιάβηκα το κατώφλι της εκπαίδευσης. Από τότε πέρασαν άπειρες μέρες καθημερινής δουλειάς άλλοτε φορτισμένες, άλλοτε χαρούμενες, μα όλες πιστεύω πως ήταν δημιουργικές. Ένας μακρύς, ανηφορικός δρόμος που τον περπάτησα, καθώς μου ορίστηκε και όπως τον όρισα, μέχρι το τέρμα.

Πώς ν’ αποχωριστώ όλα τούτα χωρίς πόνο; Πώς ν’ αφήσω τους συναδέλφους μου, τους μαθητές μου, το έργο μου; Όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πρέπει να πορευτώ με γαλήνη και νηφαλιότητα σ’ άλλους στόχους, αφήνοντας πίσω μου καλούς συνεχιστές του έργου μου. Και είναι χαρά και ικανοποίηση αν έχω καταφέρει να γίνω στέρεη γέφυρα για να πάτε, όλοι εσείς οι αγαπημένοι, πιο πέρα από το σημείο που έφτασα εγώ.

Λένε πως η καρέκλα του Διευθυντή έχει μοναξιά. Είμαι τυχερή που δε μ’ αφήσατε να τη νιώσω. Έχει σίγουρα πολλή δουλειά, πολλές ευθύνες και απαιτεί μέθοδο και οργάνωση.

Πιστεύω ότι όλοι μαζί πετύχαμε πολλά. Και επειδή η προσφορά και η δημιουργία δεν έχουν όρια, ευχή μου είναι να τη συνεχίσετε όλοι μαζί ως τις ψηλότερες κορφές, κι όλο ψηλότερα πάντα κάτω από τα ίδια άστρα.

Συνάδελφοι αγαπημένοι! Το ταξίδι της προσφοράς δεν έχει τέρμα. Εκεί που τελειώνει, εκεί ξαναρχίζει. Δώστε τη γνώση με αγάπη και θερίστε τους καρπούς της. Βοηθείστε τους μαθητές σας να ολοκληρωθούν σαν προσωπικότητες. Δώστε τους τα φτερά σας.

Αγαπημένα μου παιδιά λυπάμαι που σας αφήνω, κλαίω για σας που είστε η χαρά μου. Όμως με αγάπη σας εύχομαι πρώτα να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας και ύστερα να διαλέξετε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε να κάνετε. Όταν ζείτε με τη δουλειά που αγαπάτε, τότε αγαπάτε πραγματικά τη ζωή, επικοινωνείτε με τους άλλους και ταυτόχρονα με το πιο κρυφό μυστικό της ζωής, την αγάπη για δημιουργία και προσφορά. Να σκέφτεστε καθαρά και να βρείτε την αρμονία του νου, της καρδιάς και του σώματος.

Και σεις καλοί μου γονείς να ξέρετε πως τα παιδιά είναι το αύριο, είναι η ελπίδα, είναι η ίδια η ζωή. Και η ζωή δεν πηγαίνει πίσω. Εσείς ακολουθείστε την τροχιά τους. Να γίνετε τα τόξα απ’ όπου τα παιδιά σας σαν ζωντανά βέλη θα τιναχθούν μπροστά, όπως λέει ο σοφός Χαλίλ Γκιμπράν. Και κάντε τα να τιναχθούν γοργά και μακριά.

Σας αγαπώ και θα σας θυμάμαι πάντα όλους εσάς και όλους τους προηγούμενους συναδέλφους και όλους τους παλιούς μου μαθητές.

Ανδριανή Γεωργίου
Φιλόλογος

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site