Θέματα

Αδριανή Γεωργίου
η διευθύντρια που αποχωρεί

Τον Σεπτέμβριο του 2000 αποχώρησε, λόγω συνταξιοδότησης, η κα Αδριανή Γεωργίου έπειτα από μια μεγάλη και επιτυχημένη θητεία ως διευθύντρια του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου. Γι αυτό το λόγο και "τιμής ένεκεν" το πρώτο αφιέρωμα του περιοδικού μας ανήκει σε αυτή.

Η κ. Ανδριανή Γεωργίου του Κυριάκου γεννήθηκε στο Ριζοκάρπασο της Κύπρου. Μεγάλωσε και έζησε στην Αμμόχωστο και εκεί τέλειωσε και το εξατάξιο Γυμνάσιο. Σπούδασε στην Αθήνα στη Φιλοσοφική Σχολή (τέλειωσε το Φιλολογικό τμήμα).Υπηρέτησε για λίγο χρονικό διάστημα σε σχολεία της Κύπρου μέχρι την εισβολή. Μετά εργάστηκε στο 4ο Γυμνάσιο Περιστερίου, πέντε χρόνια ως καθηγήτρια, δέκα ως υποδιευθύντρια και δύο ως διευθύντρια. Το 1992 τοποθετήθηκε ως διευθύντρια στο 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου και εργάστηκε εκεί μέχρι τις 12 /10/2000 οπότε αποχώρησε για συνταξιοδότηση.

Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής, γενικής και ειδικής διδακτικής καθώς και ψυχολογίας. Έκανε Θεατρικές σπουδές και παρακολούθησε για πολλά χρόνια ειδικά μαθήματα χορού. Παρακολούθησε σεμινάρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας στην Αγγλία και την επιμόρφωση στο ΠΕΚ Πειραιά για τη χρησιμότητα και χρήση των Η/Υ στο σχολείο. Γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα και μέτρια τη Γερμανική.

Έχει δημοσιεύσει ποιήματα, διηγήματα και άρθρα σε λογοτεχνικά περιοδικά και είχε την επιμέλεια του εντύπου των Κυπρίων εκπαιδευτικών την Ελλάδα. Για πολλά χρόνια είναι μέλος του Δ.Σ των Κυπρίων εκπ/κών στην Ελλάδα. Περαιτέρω στόχους έχει να εκδώσει το συγγραφικό της έργο και ν’ ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία θεάτρου.

Έχει εντάξει το σχολείο στην Ουνέσκο και στη Διεθνή Αμνηστία. Εφάρμοσε, πάντα σε συνεργασία με τους καθηγητές του σχολείου, πολλά Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, Π.Ε, Αγωγής Υγείας, πολλά πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα και συντόνιζε τα πολιτιστικά διήμερα.

Συμμετείχε και παρουσίασε το έργο του σχολείου σε πανευρωπαϊκά συνέδρια, πραγματοποίησε εκπαιδευτικές ανταλλαγές και πραγματοποίησε την αδελφοποίηση του σχολείου με το Γυμνάσιο Νεάπολης Λεμεσού. Ανέβασε πολλές θεατρικές παραστάσεις και παρουσίασε πολλές χορογραφίες στα πολιτιστικά διήμερα στο σχολείο και σε φεστιβάλ εκτός σχολείου. Ίδρυσε ομάδα μαθητών-δημοσιογράφων. Παρόμοια δραστηριότητα είχε και στα προηγούμενα σχολεία που υπηρέτησε και εκεί είχε ιδρύσει μαθητικούς λογοτεχνικούς ομίλους και είχε επιμεληθεί πολλών μαθητικών περιοδικών.

Μίλησε γι’ όλα αυτά τα θέματα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσίασαν πολλές φορές το έργο του σχολείου το οποίο έχει πάρει πάρα πολλές τιμητικές διακρίσεις και κυρίως η σελίδα του στο INTERNET.

Έδινε μεγάλη σημασία στη λειτουργία του σχολείου, στην παιδαγωγική του ατμόσφαιρα και στην καλή συνεργασία με τους καθηγητές και τους γονείς. Η παιδαγωγική αντιμετώπιση των μαθητών, η στήριξη και η μάθησή τους ήταν το πρωταρχικό της καθήκον και έργο.

Στην αρχή της σελίδας

 

Σχολείο|Πολιτιστικά|Προγράμματα|Εκδόσεις|Εκπ.Υλικό|Σελ.Μαθητών|Site|14thDM

Στην αρχική σελίδα

email us
e-mail us
g14per@otenet.gr

Αναζήτηση στο Site
Όλο το site σε μια σελίδα
Οδηγίες πλοήγησης στο site

InteRMediA TeaM 14ου Γυμνασίου Περιστερίου
Σχεδίαση Site